Best Live Acts 2023 // Sliding Backwards v_era

Best Live Acts 2023 // Sliding Backwards

Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2023 12:44
Γράφτηκε από:

Κάθε χρόνο βλέπουμε μπόλικες συναυλίες. Σίγουρα όχι όσες θα θέλαμε και βέβαια όχι όσες πραγματοποιούνται, ειδικά στην Αθήνα, ώστε να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη. Υπό αυτό το πρίσμα πάντα, σημειώνουμε παρακάτω τις 10 καλύτερες εμφανίσεις μπαντών που απολαύσαμε μέσα στο 2023 (η σειρά είναι -σχεδόν- τυχαία).

1. Oh Sees - στο Παρίσι (Cabaret Sauvage)
Όλα τα συναισθήματα στο full. Έκπληξη, έκρηξη, χορός, ένταση, πάθος. Κορυφαίο Live!

osees 16

2. Idles στο Θέατρο Βράχων για το Plisskën Festival.
Το πιο μαζικά σουρεαλιστικό live της χρονιάς. Το να χορεύει και να τραγουδάει ένα ολόκληρο θέατρο, είναι εμπειρία αξέχαστη από μόνη της. Πόσω μάλλον αν το κάνει υπό τα προστάγματα των Τρελών.

idles 51


3. Italia 90 στο Arch Club

Παλαβομάρα στο εντελώς ανάποδο της…μαζικότητας. 200-300 άτομα να τραγουδούν χορεύοντας στους ήχους μίας μπάντας που είναι ήδη τεράστια, απλά προς το παρόν το γνωρίζουν λίγοι (καλύτερος δίσκος της χρονιάς για εμάς) . Credits to Syd Records που τους έφερε.

italia 90 07

4. Sons στο Six Dogs

Κάποιοι (λέγε με Primitive Music) ήξεραν! Εμείς μάθαμε και μας έφυγε το σαγόνι. Συγκλονιστικό live! Άλλο ένα με μπάντα που «συμβαίνει τώρα», άλλο ένα που στην Ελλάδα έγινε για λίγους.

sons 30

5. Jonathan Bree στο Temple Club
Το απόλυτο στυλ, η πλέον σκοτεινή, θεατρική και φουτουριστική ατμόσφαιρα της χρονιάς.

jonathan bree 11

6. Savage Republic στο Αν Club
Στο αγαπημένο Αν, τα τελευταία χρόνια έχουμε δει πολλές μπαντάρες που μεσουρανούσαν πριν 40 και πλέον χρόνια, οι οποίες όμως ακόμα και σήμερα σκίζουν! Όπως οι ΥΠΕΡΤΑΤΟΙ Savage Republic.

savage republic 33


7. Red Snapper στο Fuzz Club

Οι μάγοι της new jazz φάσης. Ο ρυθμός, η ένταση και η ικανότητα τους να παίζουν punk με jazzy τεχνοτροπία προσγειώθηκαν για άλλη μια φορά μπροστά μας. Φοβεροί!

red snapper 21

8. Wedding Present στην Death Disco

Το live που χορέψαμε περισσότερο φέτος. Μπράβο στη φανταστική και απόλυτα ενεργή και σήμερα μπάντα και στη Stereomatic Productions που μας θύμισε τα ωραία μιας 25-30ετίας πίσω.

the wedding present 06

9. Squid στο La Route Du Rock (Saint Malo, Γαλλία)
Να μαθαίνεις σχεδόν την ώρα του Live ότι οι Viagra Boys ακύρωσαν την εμφάνισή τους, να βρίζεις που θα τους χάσεις για δεύτερη φορά σε 1 μήνα και να σκάνε οι παλαβοί από το Brighton με την ατάκα: “Ξέρετε εμείς πριν λίγο ήμασταν στο δωμάτιο μας με πιτζάμες». Μετά, τα ανατίναξαν όλα!

 squid 10

10. Sad Lovers and Giants + Mecano Unltd στην Τεχνόπολη για το Death Disco Festival
Αυτή η ιστορική και εμπνευσμένη μπάντα ήταν, μαζί με τους Mecano Un-ltd, οι δύο που μας κέρδισαν περισσότερο στο υπέροχο φεστιβάλ του καλοκαιρού που διοργανώθηκε από την Death Disco. Αιώνια πίστη στο 50-50!

sad lovers and giants 15

mecano unltd 01

Αντε και του χρόνου σε όλα τα live, στο κάγκελο!
S.B.

Διαβάστε επίσης