The Wedding Present // The Water Striders @ Death Disco 7/10/2023 v_era

The Wedding Present // The Water Striders @ Death Disco 7/10/2023

Το live του  περασμένου Σαββάτου ορισμένοι από εμάς το περιμέναμε με ανυπομονησία . Για να είμαι ειλικρινής, νόμιζα πως θα ήμασταν πολύ περισσότεροι, όμως όσοι τελικά πήγαμε στη Death Disco για να δούμε τον David Gedge και τους The Wedding Present (με τη σημερινή σύνθεσή τους), πιστέψτε με, θα το θυμόμαστε για πάντα.
Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

the water striders 00
H βραδιά ξεκίνησε με τους The Water Striders. Δε μας εκπλήσσει πλέον, αλλά συνεχίζει να μας απογοητεύει το γεγονός ότι ο κόσμος ενώ πληρώνει για να δει δυο μπάντες (και τρεις καμιά φορά), εμφανίζεται στο venue για να δει μόνο το κυρίως όνομα. Όπως και να’χει η τετραμελής indie /garage μπάντα από την Αθήνα μας παρουσίασε το μισό σχεδόν υλικό από τον περσινό δίσκο της, My Name is EXPECTATION, που αποτελεί και το -πολύ αξιόλογο- ντεμπούτο της. Το καλό είναι πως ενώ ξεκίνησαν να παίζουν μπροστά σε λίγο κόσμο, όσο πέρναγε η ώρα, ζεσταινόταν μαζί με την μπάντα και ό χώρος. Έτσι τα αγαπημένα μου Devil Inside, το πρώτο τους single Can I settle for a Night? και το φοβερό House of God (που είχαμε μνημονεύσει και παλαιότερα), τα ακούσαμε παρέα με αρκετό έως πολύ κόσμο. Highlight ήταν βεβαίως και η διασκευή στο Island in the Sun των Weezer.
Για άλλη μία φορά περάσαμε πολύ καλά μαζί τους.
 

the water striders 01a

The Water Stiders - Set List

1. Love is a Friend

2. Like an Empty Train
3. Punisher
4. Turning in your Grave
5. Island in the Sun (Weezer cover)
6. Devil Inside
7. Can I settle for a Night?
8. House of God.


Ήταν πολύ καλά αλλά είχαμε και λίγο το μυαλό μας στο…μετά. Εγώ μάλιστα λίγο πιο πολύ από τους περισσότερους, γιατί δεν τους είχα δει ποτέ. Oι Τhe Wedding Present είναι μια ιστορική μπάντα που από το τέλος των 80’s μέχρι και τις αρχές του αιώνα που διανύουμε κυκλοφόρησαν έξι δίσκους που δεν έπεφταν κάτω από το «πολύ καλός». Μερικοί μάλιστα ήταν αριστουργήματα, όπως το ντεμπούτο George Best(1987) το Bizzaro (1989) ή το Take Fountain του 2005. Μετά το 2005 ακολούθησαν άλλοι 4 δίσκοι καθότι ο David δεν σταμάτησε πότε να είναι απόλυτα παραγωγικός.

the wedding present 04
Αν πω ότι μεγάλωσαν μια γενιά ίσως να σας ακουγόμουν υπερβολικός, αλλά αν βλέπατε (όσοι ήρθατε, το ζήσατε) τι έγινε στη Death Disco από τα 140-150 άτομα που παραβρέθηκαν, θα συμφωνούσατε μαζί μου. Για 1 ½ ώρα όλο το venue χόρευε, όλος ο κόσμος ήταν κυριολεκτικά στον αέρα. Το ένιωσα σαν ένα απίστευτο ξέσπασμα μιας γενιάς, μιας ομάδας ανθρώπων, σίγουρα πάνω από τα πρώτα -αντα (μπα, τώρα που τα ξαναμετράω τα ρημάδια, πιθανότατα ήμασταν όλοι πάνω από τα δεύτερα -άντα) που δεν έχασαν την ευκαιρία να αποθεώσουν έναν από τους εφηβικούς τους μουσικούς ήρωες!

the wedding present 02
Ο David και οι υπόλοιποι τρεις της παρέας του, ήταν πραγματικά υπέροχοι. Καταπληκτικές εκτελέσεις όλων των τραγουδιών, με φοβερή κιθαριστική δύναμη σε όλα τα κομμάτια. Η Rachel Woods (session μουσικός) στην κιθάρα, ήταν έξοχη! Στα ντραμς ο Jonathan Stewart, ήταν ασταμάτητος και στο μπάσο η Melanie Howard στιβαρή. Τρομερή χαρά μου έδωσε το γεγονός ότι το set ξεκίνησε με το Interstate 5, ένα από τα πλέον αγαπημένα μου. Όμως η λίστα τραγουδιών ήταν υπέρ-γεμάτη. Ακούσαμε Everyone Thinks he Looks Daft, Α Million Miles, το ζόρικο pixies-ικής διάθεσης Memento Mori. Πεταχτήκαμε μέχρι το ταβάνι με το μπάσο στο Fleshworld και απολαύσαμε το πόσο fuzzy μπορεί να είναι ένα κομμάτι (Dare). Το τι έγινε στο Corduroy μπορείτε να το δείτε στο video της v_era παρακάτω. Πολύ «σκληρές» εκτελέσεις, πολύ «γεμάτα» drums, τρομερά τζαμαρίσματα. Φυσικά από το set δε θα μπορούσε να λείπει το αγαπημένο των περισσότερων, Kennedy.

the wedding present 26
Kάπου εκεί και αφού μας είχαν ξεθεώσει όλους, ο David μας δήλωσε: “παιδιά εμείς δεν κάνουμε encores”. Μας αποτελείωσαν με το Granadaland (δείτε το video της v_era, από τα….ψηλα!) και…έφυγαν. Δε μας έμεινε κάτι άλλο από το να πάμε στο μπαρ, να πάρουμε μία μπύρα για να κάτσουμε να συνειδητοποιήσουμε τι είχε μόλις γίνει.
ΟΥΑΟΥ!


Τhe Wedding Present Set List
Interstate 5
A Million Miles
You Should Always
Loveslave
California
Everyone Thinks he Looks Daft
Memento Mori
Fleshworld
Dare
Palisades
Skin Diving
Corduroy
Broken Bow
Flying Saucer
Crust
Crowl
Brassneck
My Favorite Dress
Make Me Smile (Come Up and See Me)
Kennedy
Granadaland

Photos-videos: v_era



 

Διαβάστε επίσης