Συνέντευξη Sober On Tuxedos

Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018 13:44
Γράφτηκε από:
"(Στη μουσική) όλοι οι καλοί χωράνε. Δηθενατζήδες, ωχαδερφιστές, φασίστες και μπάντες του Σαββατοκύριακου εξαιρούνται!!!"

Οι Sober On Tuxedos είναι μια southern/ heavy/ stoner rock μπάντα από τα Δυτικά προάστια των Αθηνών. Kαλύπτουν και τα τρία αυτά είδη, αφού σε κάθε σύνθεση αλλάζει και λίγο η αναλογία του καθενός, ανάλογα με τα κέφια. Το 2016 κυκλοφόρησαν το ντεμπόυτο τους, Welcome to the Liquor Store, αποσπώντας πολύ καλές κριτικές. Εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να τους δούμε στο Music-Fest της Αγίας Άννας (B. Eύβοια), λίγες ημέρες νωρίτερα όμως προλάβαμε να τους θέσουμε 12 ερωτήσεις / φωτιά! Παρακάτω, ο Στέλιος Μαγαλιός, τόλμησε και απάντησε!

- Καλησπέρα και ευχαριστούμε για το χρόνο σας. Σε τι φάση σας πετυχαίνουμε μουσικά;

- Καλησπέρα παιδιά. Αυτή την περίοδο βρισκόμαστε στα σκαριά του νέου άλμπουμ που αναμένουμε να τελειώσει τέλος του χρόνου. Παράλληλα κάνουμε τον σχεδιασμό της νέας σεζόν όσον αφορά τα live και το promotion της νέας δουλειάς. Κοινώς οι μέρες είναι γεμάτες.

- Ακούσατε κάποιο δίσκο τελευταία που να σας εντυπωσίασε; (ελληνικό, ξένο, παλαιότερο, καινούριο, όλα παίζουν).

- Προσωπικά κόλλησα τις τελευταίες μέρες με την τελευταία δουλειά των Parkway Drive. Aν και από το φανατικό κοινό τους είχαν προβλήματα όσον αφορά τον διαφοροποιημένο ήχο τους πλέον, θεωρώ οτι είναι από τα πιο γηπεδικά άλμπουμ που άκουσα τελευταία

- Έχετε ετοιμάσει το φετινό καλοκαιρινό/φθινοπωρινό πρόγραμμα εμφανίσεων σας. Πού θα εμφανιστείτε;

-Περά από την εμφάνιση στο Agianna Fest, μόλις γυρίσαμε από την εμφάνιση μας στην Κύπρο και ο αμέσως επόμενος σταθμός είναι το New Long Festival δίπλα σε κάποια από τα πιο αξιόλογα ονόματα της σκηνής. Για Αύγουστο και Σεπτέμβρη παίζουμε σε φεστιβάλ, όπου δυστυχώς δεν μπορώ να αναφέρω καθώς η συμμετοχή μας σε αυτά δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. Μετά από αυτά σχεδιάζουμε ένα full Ελληνικό tour με τελευταίο σταθμό την Αθήνα, όπου ελπίζουμε να ξεπεράσουμε την επιτυχία του sold out του Μαΐου στο Ilion Plus, αλλάζοντας venue.

- Με ποιους καλλιτέχνες/μπάντες έχετε περάσει/περνάτε καλύτερα backstage; Υπάρχει κάποιο σκηνικό για να μας περιγράψετε (που να επιτρέπεται να δημοσιοποιηθεί);

- Έχουμε την τάση να περνάμε καταπληκτικά με όποια μπάντα και αν μοιραζόμαστε το σανίδι, αρκεί να είναι δικά μας παιδιά και όχι ψωνισμένοι/υπερόπτες/ξερόλες/μή ταπεινοί κλπ. Το πιο φρέσκο που θυμάμαι είναι στα τέλη Μάη , εμφανιστήκαμε στο Black Pony Fest που έγινε στο Αn Club όπου βρεθήκαμε στο καμαρίνι με τους Hypnotic Nausea. Μόλις άρχισε να δρα το αλκοόλ βρεθήκαμε να κοροϊδεύουμε ο ένας τον άλλο για τις πιο fail αναφωνήσεις που έχουμε δεχτεί σε live από διοργανωτές. Μέσα σε όλο το κάψιμο που φάγαμε αναφέρω ενδεικτικά τις εξής : Χιπνοτικ Νάουσα και Σόμπερ Ο Τυχερός. Τα υπόλοιπα παράείναι ινκόγκνιτο για να αναφερθούν...! Κατά τα άλλα οι φιλικές μπάντες είναι αμέτρητες. Kαι είμαστε ενθουσιασμένοι που θα έχουμε πολλές τέτοιες όπως οι Highway και οι Big Nose το Σάββατο. Όλοι οι καλοί χωράνε. Δηθενατζήδες , ωχαδερφιστές, φασίστες και μπάντες του Σαββατοκύριακου εξαιρούνται!!!

- Ποια (μεγάλα η μικρότερα, ελληνικά ή μη) ονόματα του φετινού συναυλιακού καλοκαιρού σας ενδιαφέρουν και σκέφτεστε να παρακολουθήσετε;

- Mε μία λέξη, απλά...Volbeat, πέρσι ήταν οι Gojira που δυστυχώς δεν κατάφερα να δω!

- Με μία γρήγορη σκέψη και αυθόρμητα, σας έρχεται κάποιο τραγούδι ελληνικής μπάντας που θα θέλατε πολύ να είχατε γράψει εσείς;

- Τρύπες - Καινούργια Ζάλη

soberontuxedos02

- Προφανώς υπάρχουν πάρα πολλά ωραία πράγματα στον κόσμο της μουσικής που σας κάνουν να θέλετε να συνεχίζετε να συμμετέχετε σε αυτόν. Υπάρχει κάτι που δε σας αρέσει καθόλου, που σας προκαλεί το λιγότερο βαρεμάρα;(ελπίζω όχι οι ερωτήσεις μας)

- Χαχαχαχα οχι! Νομίζω πως ότι έχει σχέση με τη μουσική δεν το βαριόμαστε ποτέ.

- Υπάρχει τελικά ελληνική σκηνή; Ότι αξιόλογα συγκροτήματα ξεπετάγονται συνεχώς ισχύει και είναι πολύ καλό, κόσμος υπάρχει να τα στηρίξει;

- Προφανώς και έχει γίνει πολύ δουλειά. Έχουν βγει πάρα πολύ καλά σχήματα και ο κόσμος ανταποκρίνεται σε αυτό. Όχι μονό θεωρώ ότι υπάρχει σκηνή, αλλά πλέον σου δίνεται η δυνατότητα να ζήσεις και από αυτό. Θέλουμε δρόμο ακόμα αλλά είναι αλήθεια πλέον. Όσον αφορά τη σκηνή, θεωρώ πως όταν υπάρχουν μπάντες που κόβουν 3 και 4 χιλιάδες εισιτήρια ή μπάντες που κατάφεραν Αθηναϊκα sold out (σε πιο μικρά venues βεβαία) όπως εμείς ή οι Puta Volcano πρόσφατα, μπορείς να πεις ότι η σκηνή όχι μόνο υφίσταται, αλλά ανεβαίνει και στον αφρό.

- Πώς βλέπετε την εξάπλωση των festivals τα τελευταία χρόνια σε όλη την Ελλάδα;

- Συνεχίζοντας την προηγούμενη απάντηση, από την στιγμή που μεγαλώνει το κοινό, μεγαλώνει και η κλίμακα των φεστιβάλ και των συναυλιών. Μας δίνει ελπίδα και αποτέλεσμα. Είναι κάτι που πρέπει να συνεχιστεί και να επεκταθεί αρκεί να γίνεται με μεράκι και σχεδιασμό.

- Προτιμάτε κλειστό ή ανοιχτό χώρο για τα live σας; Κέντρο ή περιφέρεια; Εντοπίζετε διαφορές;

- Για εμάς δεν έχει διαφορά. Αρκεί να γίνει το πάρτυ!!! Σίγουρα στα μεγάλα αστικά κέντρα που υπάρχει περισσότερος κόσμος είναι πιο εύκολο και με μεγαλύτερη απήχηση. Παρόλ’αυτα δεν το κοιτάμε. Είτε παίζουμε για 100 άτομα είτε για 1000 αυτό που θα δεις στην σκηνή είναι το ίδιο!

- Στην Αγία Άννα και γενικότερα στη Βόρεια Εύβοια έχετε βρεθεί ποτέ; Γνωρίζετε κάτι για την περιοχή;

- Έχω επισκεφτεί την όμορφη αυτή περιοχή πριν από αρκετό καιρό στα πλαίσια του ακουστικού project. Νομίζω ότι πέρα από την πανέμορφη παραλία, το ωραίο φαγητό και την καλοπέραση, αυτό που με κέρδισε είναι οι άνθρωποι της περιοχής που είναι “έξω καρδιά” και αληθινοί.

- Από το live σας εκεί τι να περιμένει ο κόσμος , και ειδικά όσοι θα σας πετύχουν για πρώτη φορά; Θέλετε να πείτε κάτι στο κοινό της περιοχής;

- Έχουμε χαρακτηριστεί ως "Συναυλιακή " μπάντα. Το γιατί και το πώς θα το αποδείξουμε στην σκηνή του Agianna Music Fest. Αυτό που θέλουμε πάντα να προσφέρουμε είναι ένα μεγάλο πάρτυ βάζοντας το κοινό να συμμετέχει από το πρώτο τραγούδι. Το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι θα είναι μια βραδιά που θα την θυμόμαστε καιρό.

- Σας ευχαριστούμε πολύ, ευχόμαστε καλά live και καλές βουτιές.

- Εμείς ευχαριστούμε!