Συνέντευξη Τhe Big Nose Attack

Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 13:05
Γράφτηκε από:
"Υπάρχουν πάντα στιγμές αδυναμίας και αυτοαμφισβήτησης αλλά ένα γερό χειροκρότημα σε επαναφέρει στη θέση σου. Χωρίς την αγάπη του κόσμου η τέχνη είναι ημιτελής".

Οι The Big Nose Attack για άλλη μια φορά θα μας βρουν μπροστά στη σκηνή να τους αποθεώνουμε. Τα γειτονάκια των "κεντρικών γραφείων" του Sliding Backwards (Νέα Σμύρνη εμείς, Μπραχάμι τα παιδιά, μία ανάσα δρόμος) έχουν κυκλοφορήσει ήδη 3 LPs από το 2011 που ξεκίνησαν τη μπάντα, και πολλά ωραία blues/rock κομμάτια με τόνους από 70's riffs. Ανυπομονούμε να τους ξαναδούμε, αυτή τη φορά στο Music-Fest της Αγίας Άννας (Β. Ευβοίας), έως τότε όμως, τους υποβάλλαμε στο μαρτύριο του να μας απαντήσουν στις 12 ερωτήσεις / κόλαφο.

Παρακάτω, οι απαντήσεις απο τους δυο "επιτηθέμενους", τον Boogieman και τον Little Tonnie

-Καλησπέρα και ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Σε τι φάση σας πετυχαίνουμε μουσικά;

- Little Tonnie: Μας πετυχαίνετε σε φάση που δουλεύουμε το υλικό που θα αποτελέσει τον τέταρτο δίσκο μας, ενώ ταυτόχρονα κάνουμε καλοκαιρινές εξορμήσεις ανά την Ελλάδα για να παίρνουμε λίγο αέρα από το στούντιο.

-Ακούσατε κάποιο δίσκο τελευταία που να σας εντυπωσίασε; (ελληνικό, ξένο, παλαιότερο, καινούριο, όλα παίζουν)

- Little Tonnie: 'Ενας καινούριος δίσκος που σπινιάρει τον τελευταίο καιρό συχνά στο πικάπ μας είναι το Undivided Heart and Soul του JD McPherson,ένας παλιός είναι το Rejuvenation των the Meters και ένας ελληνικός, είναι ο πρόσφατος δίσκος των The Last Drive. Και οι τρεις γεμάτοι μαγευτικές μουσικές.

 - Boogieman: Επίσης, το νεο δισκάκι του φίλου μας RSN που μόλις κυκλοφόρησε.

-Έχετε ετοιμάσει το φετινό καλοκαιρινό/φθινοπωρινό πρόγραμμα εμφανίσεων σας. Πού θα εμφανιστείτε;

- Little Tonnie: Έχουμε κλείσει κάποιες εμφανίσεις και ήδη συζητάμε για μερικές ακόμα αλλά θα θέλαμε να αφοσιωθούμε στο νέο υλικό. Δυστυχώς δε μπορούμε να αποκαλύψουμε τις περισσότερες ημερομηνίες γιατί όλοι οι διοργανωτές θέλουν να έχουν τη χαρά των ανακοινώσεων με βάση το δικό τους πλάνο,αλλά όποιος θέλει μπορεί να ενημερώνεται απο τις ηλεκτρονικές μας σελίδες.

-Με ποιους καλλιτέχνες/μπάντες έχετε περάσει/περνάτε καλύτερα backstage; Υπάρχει κάποιο σκηνικό για να μας περιγράψετε (που να επιτρέπεται να δημοσιοποιηθεί);

- Little Tonnie: Νομίζω πάντα καλύτερα backstage περνάμε με μπάντες και ανθρώπους με τους οποίους κάνουμε παρέα και εκτός συναυλιών, όπως οι Mr. Highway Band οι οποίοι θα βρίσκονται μαζί στο Agianna Fest, οι Black Hat Bones και πολλοί ακόμα, αλλά όλα τα καλά σκηνικά χρειάζονται τουλάχιστον ενα κεφάλαιο βιβλίου για να αποτυπωθούν σωστά και συγγραφικές ικανότητες που δε κατέχουμε σε τέτοιο επίπεδο.

 - Boogieman: Συνήθως πίνω τα ποτά των 1000mods όσο αυτοί παίζουν.

-Ποια (μεγάλα η μικρότερα, ελληνικά ή μη) ονόματα του φετινού συναυλιακού καλοκαιρού σας ενδιαφέρουν και σκέφτεστε να παρακολουθήσετε;

- Little Tonnie: Συνήθως ακολουθούμε τα live της εγχώριας σκηνής,οπότε θα πάμε σε όσα μπορέσουμε/προλάβουμε/τα καταφέρουμε.

 - Boogieman: Πολύ ενδιαφέρον πάντως θα ήταν να δούμε τους Lip Forensics, μια ανερχόμενη νέα ηλεκτρονική μπάντα που έχει δημιουργήσει ο ηχολήπτης μας. Μάλιστα θα είχε ακόμα πιο πολύ πλάκα αν του κάναμε εμείς ήχο στο live του. Έτσι για το κάρμα.

the big noseattack02

-Με μία γρήγορη σκέψη και αυθόρμητα, σας έρχεται κάποιο τραγούδι ελληνικής μπάντας που θα θέλατε πολύ να είχατε γράψει εσείς;

- Boogieman: Το Σ'αγαπώ της Τζένη Βάνου.

-Προφανώς υπάρχουν πάρα πολλά ωραία πράγματα στον κόσμο της μουσικής που σας κάνουν να θέλετε να συνεχίζετε να συμμετέχετε σε αυτόν. Υπάρχει κάτι που δε σας αρέσει καθόλου, που σας προκαλεί το λιγότερο βαρεμάρα;(ελπίζω όχι οι ερωτήσεις μας)

- Boogieman: Η μουσική είναι ο τρόπος διαφυγής μας από την ρουτίνα και την πραγματικότητα οπότε για να το κάνουμε ακόμα σημαίνει πως περνάμε καλά. Υπάρχουν πάντα στιγμές αδυναμίας και αυτοαμφισβήτησης αλλά ένα γερό χειροκρότημα σε επαναφέρει στη θέση σου. Χωρίς την αγάπη του κόσμου η τέχνη είναι ημιτελής.

-Πώς βλέπετε την εξάπλωση των festival τα τελευταία χρόνια σε όλη την Ελλάδα;

- Little Tonnie: Είναι καλό σημάδι που γίνονται πολιτισμικές εκδηλώσεις σε όλες τις γωνιές της χώρας.

- Boogieman: Λίγο ροκ κουλτούρα και μπύρα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

-Προτιμάτε κλειστό ή ανοιχτό χώρο για τα live σας; Κέντρο ή περιφέρεια; Εντοπίζετε διαφορές;

- Little Tonnie: Το κάθε live έχει τη μαγεία του. Ο κάθε χώρος έχει την ιστορία του και το κάθε κοινό την αύρα του.

 - Boogieman: Ανοιχτά φεστιβάλ το καλοκαίρι με αλμύρα και αεράκι και κλειστά venues το χειμώνα με τσιγάρο και ουίσκι.

-Στην Αγία Άννα και γενικότερα στη Βόρεια Εύβοια έχετε βρεθεί ποτέ; Γνωρίζετε κάτι για την περιοχή;

- Boogieman: 'Εχουμε επισκεφθεί το Ψαροπούλι για Live, πριν από 10, ίσως και περισσότερα χρόνια, με την τότε μπάντα μας, Down & Out.

- Από το live σας εκεί τι να περιμένει ο κόσμος , και ειδικά όσοι θα σας πετύχουν για πρώτη φορά; Θέλετε να πείτε κάτι στο κοινό της περιοχής;

- Boogieman: Πως όσο πιο πολύ πίνουν τόσο πιο καλά θα ακουγόμαστε!

- Σας ευχαριστούμε πολύ, ευχόμαστε καλά live και καλές βουτιές.

- Β&Α: Ευχαριστούμε για τις ευχές και ανταποδίδουμε.