Errorr // Memory @ Death Disco, 09/03/2024 v_era

Errorr // Memory @ Death Disco, 09/03/2024

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024 11:44
Γράφτηκε από:

Τα live με φρέσκα συγκροτήματα ή με άλλα που έχουν αρκετά μεγάλο παρελθόν αλλά έμειναν underground (από επιλογή ή όχι, λίγη σημασία έχει), είναι τα αγαπημένα μας. Στην πρώτη κατηγορία κατατάσσεται και αυτό του περασμένου Σαββάτου στην Death Disco, με τους Errorr, την μπάντα του κιθαρίστα των The Underground Youth, Leonard Kaage. Σε παρόμοια φάση ήταν και οι Memory, η εγχώρια μουσική παρέα που θα άνοιγε το live, που νομίζω ότι ταίριαξε αρκετά καλά.
Το αρχικό μου σοκ, να βλέπω δύο μόλις άτομα μπαίνοντας στο χώρο κάνα εικοσάλεπτο μετά το “doors open”, ξεπεράστηκε ευτυχώς, καθ’ ότι στην πορεία της βραδιάς και ειδικά στην ώρα των Errorr, ήμασταν όσοι έπρεπε. Πάνω από 100 και κάτω από 200 δηλαδή.

memory 03A
Οι Memory, αν και με λιγότερο κόσμο στην αρχή, δεν το σκέφτηκαν λεπτό: Τα τρία μέλη της μπάντας του έδωσαν και κατάλαβε από το πρώτο λεπτό του set τους και μέχρι το τέλος αυτού, 30-35 λεπτά μετά, μας είχαν στην τσίτα.
Ο ήχος των Memory, τους οποίους δεν είχα ξανακούσει ή δει live, περιστρέφεται γύρω από το δίπτυχο heavy/alternative και punk (με τάσεις προς το hardcore του είδους), ενώ τολμώ να πω πως αρκετά riffs ήταν καθαρά metal. Εκτός του μουσικού κομματιού που μου άρεσε γιατί «έπαιζε» μεταξύ 2-3 ειδών, με αναφορές -στα δικά μου αυτιά τουλάχιστον- από Pixies και Queens of the Stone Age, μέχρι Fugazi και Nofx- μου άρεσε πολύ και το φωνητικό κομμάτι (του Πάνου Παπανικολάου, που έπαιζε και κιθάρα) που ήταν επιθετικό και υψίτονο. Αρκετά από τα κομμάτια που ακούσαμε ήταν ενδιαφέροντα, αλλά ένα από τα καλύτερα ήταν το Let It Rest για το οποίο έχουν κυκλοφορήσει και video. Σίγουρα το live μας άφησε καλές εντυπώσεις και ζέστανε το κοινό που είχε ήδη γίνει μπόλικο. Αναμένουμε τις επόμενες κυκλοφορίες και εμφανίσεις τους…

memory 16A


Μemory Set List
Finally
Madman
Adorable
No Sleep
(Can’t) Tell No One
Them
Impulse Act
Let it Rest
All Hope is Found
So Soon
One Way Ticket
On The Men

Η ώρα των Errorr είχε φτάσει. Για να είμαι ειλικρινής, δεν είχα ακούσει παρά ελάχιστα κομμάτια τους, οπότε ό,τι θα ακολουθούσε θα ήταν έτσι κι αλλιώς έκπληξη. Ευτυχώς ήταν πολύ-πολύ ευχάριστη.
Η τετραμελής μπάντα έχει αρκετά καλοδουλεμένα τραγούδια να μας παρουσιάσει μέσα από τα δύο άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει (Self Destruct, Servent -lp version) στην σύντομη πορεία της. Άλλωστε όλα τα κομμάτια δημιουργούνται από τον Leonard στον…ελεύθερο χρόνο του από τις διάφορες μπάντες που έχει κατά καιρούς βρεθεί. Γιατί εκτός από τους The Underground Youth, έχει βρεθεί και στους τιτάνες The Brian Jonestown Massacre αλλά και σε Holy Motors, The Blue Angel Lounge.

errorr 05aA
Η σκηνική τους παρουσία ήταν μινιμαλιστική αλλά ταυτόχρονα αρκούντως σαγηνευτική. Τον Leonard ομιλητικό από σκηνής δεν τον λες, τα «ευχαριστώ» του πάντως μας τα είπε. Η κιθαρίστρια (Ελληνικής καταγωγής παρακαλώ, το όνομα δυστυχώς μου διέφυγε) εκτός από πολύ καλή, ήταν και αρκετά θεατρική στις κινήσεις της, προσφέροντας και αυτή το κατιτίς στο σκηνικό που έφτιαχνε η μπάντα για να συνοδεύει τις μουσικές της.
Το περίπου 1 ώρας και κάτι set τους, θα έλεγα πως χωρίστηκε σε δύο μέρη. Αρχικά νομίζω πως ακούσαμε τα πιο ατμοσφαιρικά τραγούδια τους, τραγούδια που παρά το μόνιμο fuzz στην κιθάρα, θύμιζαν αρκετά το ύφος των Underground Youth (dark, post punk, όπως το υπέροχο Deep Blue) και κλιμακώνονταν μέχρι την ένταση και τη φασαρία των Jesus and Mary Chain (garage, noise και shoegaze). Εδώ ξεχώρισα τα Heroine, MakeShift Happy.

errorr 06aA
Από ένα σημείο και μετά η μπάντα άρχισε να θυμίζει περισσότερο Pixies (το Just Another ας πούμε) και Sonic Youth, αλλά και Girls Vs Boys (Not Even Bored), ενώ οι μελωδίες συνδυασμένες με τα έντονα ρυθμικά κομμάτια και το πολύ δυναμικό drumming μου έφερε στο μυαλό μπάντες σαν τους six.by.seven (όπως για παράδειγμα το Servant) και πραγματικά ενθουσιάστηκα.
Τελειώνοντας το set, συνειδητοποίησα ότι δεν πέρασα εξαιρετικά μονάχα εγώ. Το κοινό τους καταχειροκρότησε και έτσι δε μπόρεσαν να μας αρνηθούν ένα encore. Επανήλθαν στη σκηνή, τα σπάσανε και έφυγαν. Πολύ το χαρήκαμε όλοι, κάναμε και μία ουρά στο τέλος για να ψωνίσουμε τα βινύλια μας, να μας τα υπογράψουν και να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να θέλουν να μας ξαναέρθουν σύντομα.

errorr 23A


Errorr Set List
Smash Hit
Heroine (Got to let go)
Innocent
MakeShift Happy
Deep Blue
With Love From the Grave
Servant
Wrong Direction
Fuzzy
I Don’t Feel Like Talking
Not Even Bored.
Just Another
Parachute

Photos/videos: v_era




Διαβάστε επίσης