Πρώην μέλη των The Fall ανακοινώνουν την κυκλοφορία του Slates Live EP! Paul ‘MF’ Husband - S. Wilson

Πρώην μέλη των The Fall ανακοινώνουν την κυκλοφορία του Slates Live EP!

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 17:48
Γράφτηκε από:

Η Bella Union και η POPSTOCK είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την κυκλοφορία του "Slates Live" EP των μοναδικών The Fall, στις 26 Απριλίου που είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία εδώ. Η POPSTOCK δημιουργήθηκε από τα εν ζωή μέλη της μπάντας που έλαβαν μέρος στο "Slates", με σκοπό να παρουσιάσουν ασυνήθιστες και εναλλακτικές ηχογραφήσεις των κομματιών. Αυτές οι νέες ηχογραφήσεις υπόσχονται να είναι μοναδικές καθώς είναι οι μόνες νέες κυκλοφορίες που παρουσιάζονται, όπου ζητήθηκε η συμμετοχή των πραγματικών μελών του γκρουπ.
Στο "Slates'Live" παρουσιάζονται ζωντανές versions των έξι τραγουδιών που συνθέτουν το αρχικό mini-LP, ηχογραφημένο σε Ολλανδία, Αμβούργο, Γλασκώβη και Λονδίνο, με αυτές τις μοναδικές εκτελέσεις να επιλέγονται για να παρουσιάσουν τα κομμάτια σε κάθε στάδιο της ζωντανής τους παρουσίασης, τόσο πριν όσο και μετά την ηχογράφηση. Επιμελημένο με τη φροντίδα και τη συμβολή των τεσσάρων μελών της μπάντας –Marc Riley, Paul Hanley, Stephen Hanley και Craig Scanlon– σε κάθε στάδιο, συμπεριλαμβανομένης της έμπνευσης, του mastering και του σχεδιασμού, και με τις σημειώσεις του υπερ-οπαδού των The Fall, Stewart Lee, το "Slates Live" είναι μία κυκλοφορία που οι θαυμαστές της μπάντας λαχταρούσαν να δουν εδώ και χρόνια.

Σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη κυκλοφορία, τα εναπομείναντα μέλη της μπάντας δήλωσαν: «Ηταν μεγάλη μας τιμή, το να έχουμε την ευκαιρία και οι τέσσερις μας να δουλέψουμε μαζί για αυτήν την κυκλοφορία. Το "Slates" ήταν πάντα ένας από τους αγαπημένους μας δίσκους και αυτές οι εκτελέσεις όχι μόνο αποδεικνύουν πόσο σπουδαία είναι τα κομμάτια που περιέχει, αλλά και πόσο καλά καταφέραμε να τα αποδόσουμε ζωντανά στη σκηνή."

Παρακάτω είναι ένα απόσπασμα από τις σημειώσεις του Stewart Lee στο εξώφυλλο του EP:

«Τελικά, υπάρχει μία και οριστική έκδοση οποιουδήποτε κομματιού των The Fall; Ή και του ο,τιδήποτε, εδώ που τα λέμε; Στα τελευταία χρόνια των The Fall, και αφού είχαν μπει όλα σε μια σειρά και η συγκεκριμένη σύνθεση είχε συνειδητοποίησει ότι είχε υποστεί αρκετά για χάρη της τέχνης της δικής της αλλά και των άλλων, ο "ερεθιστικός" μουσικός και γητευτής Mark E Smith, ουσιαστικά αποφάνθηκε ότι τίποτα δεν έπρεπε να ακούγεται ίδιο για δεύτερη φορά. Συναρμολογώντας μια εναλλακτική έκδοση του10" mini-LP / maxi-EP Slates του 1981 με σύγχρονες ζωντανές ηχογραφήσεις, τα επιζώντα μέλη της καλύτερης σύνθεσης των The Fall, παρουσιάζουν ένα διαφορετικό, αλλά εξίσου σημαντικό, έργο.
Αυτή η τελική, και σχεδόν σταθερή για μια δεκαετία σύνθεση των The Fall, έπαιζε προκαλώντας "Stooges-Hawkwind"-κοσμικές θεομηνίες, με υπερβατικά, ισοπεδωτικά riffs, μέχρι που η μουσική σταμάτησε το 2017. Αλλά οι The Fall που εμφανίζονται εδώ, η "φουρνιά" του 1979-1982, παραμένουν αξεπέραστοι και ήταν το πρότυπο με το οποίο κρίθηκαν όλα τα περαιτέρω έργα αλλά και line-ups των The Fall. Και, εντός των αυστηρών ορίων που επιβλήθηκαν δικτατορικά στους The Fall, ήταν αποφασιστικά ευέλικτοι, ένα μπρουτάλ πειραματικό σχήμα που γεννήθηκε μέσα σε παρασκηνιακές παμπ και Βρετανικές λέσχες εργαζομένων, και δόθηκε στο κοινό προσεκτικά αλλά αποτελεσματικά απροβάριστα, παρά την προτροπή του Smith, στη στούντιο έκδοση του Slates, του Slags κ.λπ.
Το Slates είναι ένας από τους σημαντικότερους δίσκους των The Fall. Μια σφιχτή και συμπαγής, επικίνδυνη γροθιά (Rabbit Punch), με διάμετρο όσο ένα μικρό πιατάκι, εσωκλείει, τα Leave The Capitol και An Older Lover, δύο από τα σπουδαιότερα τραγούδια της μπάντας.»
Πηγή: louderthanwar.com

 Photo of the band by Paul ‘MF’ Husband & and illustration of Mark E.Smith by Steven Wilson

Διαβάστε επίσης