The gift |das Gift - Hand to Heart E.P. (2024, Deko)

Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2024 18:58
Γράφτηκε από:

Η αλήθεια είναι πως σπάνια κάνουμε αναφορές σε EPs. Ίσως γιατί δεν πολυπρολαβαίνουμε να καταλάβουμε αν μας αρέσει κάτι με 2-3 μόλις κομμάτια, ίσως γιατί θεωρούμε πιο λογικό να περιμένουμε το LP, ώστε να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Υπάρχουν φυσικά εξαιρέσεις που δεν γίνεται να περιμένεις, γιατί αυτό που άκουσες, έστω σε μικρό δείγμα, είναι πολύ καλό για να περάσει έτσι, χωρίς μία αναφορά. Ειδικά όταν μιλάμε για ντεμπούτο.
Εδώ έχουμε να κάνουμε ακριβώς με μία τέτοια περίπτωση. Oι the gift/das gift παρουσίασαν στις αρχές του 2024 το EP τους, Hand To Heart που είναι μια πολύ προσεγμένη δουλειά, με άψογη ενορχήστρωση και ντελικάτες μουσικές, που αγγίζουν αρκετά είδη αλλά το βασικότερο αγγίζουν την καρδία και την ψυχή μας.

the gift das gift band
Άξιο αναφοράς, καταρχάς, είναι ότι μιλάμε για μια μπάντα ελληνική, με βασικό μέλος την Αρτέμιδα (Schubert). Την μπάντα συναποτελούν η Ζωή (μπάσο), ο Δημήτρης (ηλεκτρική και κλασική κιθάρα), η Νεφέλη (βιολί) και ο Αντώνης (πλήκτρα). Στα πολύ θετικά που πρέπει να σημειώσουμε είναι και η εξαιρετική προφορά κατά την εκφορά των στίχων.
Το EP αποτελείται από τέσσερα κομμάτια. Το ομότιτλο είναι ένα γλυκύτατο και πολύ μελωδικό κομμάτι που σίγουρα βγάζει μελαγχολία. Τo Red on Blue είναι αρκετά πιο ρυθμικό, εξακολουθεί όμως να έχει την λυρικότητα που είχε και το Hand to Heart και που διακρίνει την μπάντα σε όλα τα κομμάτια της. Από τη μέση και μετά το κομμάτι μάλιστα γίνεται αρκετά πιο ζωηρό με ντραμς και πιάνο σε ενεργό ρόλο, πάντα όμως τα υπέροχα φωνητικά της Aρτέμιδας είναι αυτά που το οδηγούν. Πριν ήταν το πιάνο, στο First είναι το βιολί της Νεφέλης που δίνει τον τόνο στο κομμάτι, το πλέον ατμοσφαιρικό του συνόλου.
Tέλος, το EP κλείνει με όσο περισσότερη αισιοδοξία μπορεί. Το Technicolor είναι μάλλον το πιο λαμπερό κομμάτι της μπάντας, με pop χροιά και όμορφη ακουστική κιθάρα να το χρωματίζει.
Αναμένουμε τόσο τη ζωντανή παρουσίαση των κομματιών όσο και τη συνέχεια που πιστεύουμε πως θα είναι εξίσου καλή.
Και όπως αυτοπαρουσιάζεται η μπάντα: The gift / das Gift. Η ηχητική απεικόνιση της διττής υπόστασης των πραγμάτων. "Το δώρο" στα αγγλικά, "Το δηλητήριο" στα γερμανικά.



Διαβάστε επίσης

Νέο single από Mary on the Milky Way

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2023 13:44

Greier - Inner Search / Inner Space EP (2022)

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2022 14:30