Δισκάδικο στο Ναύπλιο v_era

Δισκάδικο στο Ναύπλιο

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 22:08
Γράφτηκε από:
Άμα ψάχνεις, βρίσκεις! Εμείς ψάξαμε και ξετρυπώσαμε δισκάδικο ΚΑΙ στο Ναύπλιο.

Το κυνήγι μας για δισκάδικα επεκτείνετε. Έτσι, στα πλαίσια της αναζήτησης, εκτός από τις ευρωπαϊκές πόλεις θα ξεκινήσουμε και μια καταγραφή των εναπομείναντων ναών της μουσικής και στην ελληνική επαρχία, με την ελπίδα να βρεθούμε μπροστά σε εκπλήξεις σαν αυτή που θα δείτε παρακάτω. Αρχή θα γίνει με μια από τις πιο όμορφες, τουριστικές αλλά ταυτόχρονα και κουλτουριάρικες πόλεις της Ελλάδας, το Ναύπλιο. Η πόλη είναι εκπληκτική, καλοδιατηρημένη και ταυτόχρονα διαρκώς αναπτυσσόμενη. Η πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους είναι λογικό να ξεχωρίζει. Τόσο στον τομέα του πολιτισμού (μουσεία, εκθέσεις τέχνης) όσο και σε άλλους τομείς, όπως η αρχιτεκτονική, διακρίνει κάνεις μια μοναδικότητα και ένα ιδιαίτερο στυλ. Η απορία που μου είχε γεννηθεί ( και σε παλαιότερες επισκέψεις) είναι: Ένας τέτοιος τόπος είναι δυνατόν να μην έχει ένα δισκάδικο να κρατάει ψηλά τη σημαία της μουσικής; Αυτή τελικά λύθηκε με την ανακάλυψη του Indie Shop.

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ;

Ασφαλώς και υπάρχει δισκάδικο. Και μάλιστα καλό. Ο φιλόξενος ιδιοκτήτης του, ο Μπάμπης, το έχει αρκετά χρόνια όμως μόλις πρόσφατα (αρχές του 2017) το μετέφερε εντός της παλιάς πόλης. Ο λόγος της μετακόμισης προφανής. Την περιοχή εκτός, δύσκολα θα την επισκεφτεί ένας τουρίστας. Δεν αποκλείεται αλλά δεν είναι και το πιο πιθανό.

Αντιθέτως, η παλαιά πόλη είναι ένα από τα λίγα μέρη στην Ελλάδα που δεν έχει τουριστική περίοδο καθότι όλο το χρόνο έχει πολύ κόσμο. Έτσι, και στο σημείο που επέλεξε να το ανοίξει (πάνω σε ένα από τους δρόμους που αποτελούν είσοδο προς το κέντρο) είναι μάλλον απίθανο να το χάσει κάνεις. Βρίσκεται στην οδό Πλαπούτα, έναντι της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου.

Μικρό μαγαζί αλλά εύκολο να το δει όποιος είναι λίγο προσεκτικός, αφού το όνομα “indie shop” και η πινακίδα αμέσως χτυπάει ευχάριστα στο μάτι.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ;

Εντός, θα βρεις μπόλικο υλικό. Έχει πολλά cds με διάφορα είδη. Σίγουρα κυριαρχεί, ή τουλάχιστον εκεί έπεσε το δικό μου μάτι, η indie/alternative (Soundgarden, System OAD, Pearl Jam μερικά που θυμάμαι) αλλά και classic και hard rock (Dire Straits , Led Zeppelin, Deep Purple κλπ) θα βρείτε. Αν δεν απατόμαι, είδα και αρκετά metal cds (Iron Maiden κλπ). Παράλληλα όμως μπορεί κανείς να βρει αρκετή pop rock (Coldplay) ή και σύγχρονη και παλαιότερη pop (Beyonce).

Το μαγαζί διέθετε και μεγάλη γκάμα από ελληνικά cds, άλλωστε όπως μας ανέφερε και ο ιδιοκτήτης, είναι αυτά που προτιμούν οι ξένοι τουρίστες. Πρέπει πρωτίστως άλλωστε να επιβιώσεις. Παράλληλα στο μαγαζί μπορείς να βρεις και αρκετές αφίσες και διάφορα άλλα είδη που σχετίζονται με τη μουσική.

Το clue του μαγαζιού για εμένα βέβαια ήταν τα βινύλια. Εκεί πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Ποσότητα δεν είχε μεγάλη, όμως ότι έβρισκες ήταν ένα κι ένα, εξαιρετικά ψαγμένοι δίσκοι και πραγματικά δεν ήξερα τι να πρωτοδιαλέξω. Τελικά, μετά από σκέψη, οι Γερμανοί αγαπητοί industrial φίλοι μας, Einsturzende Neubauten κέρδισαν στα σημεία τους Black Sabbath. Τσιμπήσαμε το πρώτο τους άλμπουμ, Kollaps σε πολύ καλή κατάσταση.

Ακούστε ένα δείγμα εδώ

Προτείνω ανεπιφύλακτα μια επίσκεψη!

nayplio neu