Τα δισκάδικα της Λάρισας // Record shops in Larissa

Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 11:56
Γράφτηκε από:

Αναζητώντας τα δισκάδικα της Λάρισας // Record Shops in Larissa

To ταξίδι μας σε πόλεις της Ελλάδας και του κόσμου συνεχίζεται. Πυξίδα μας πάντα παραμένει η μουσική. Δε στερεύει ποτέ η όρεξη για ανακάλυψη και έτσι νομοτελειακά οδηγούμαστε σαν μαγεμένοι προς τους ναούς της μουσικής, τα αγαπημένα μας δισκάδικα. Όσα έχουν απομείνει, εμείς θα τα ανακαλύπτουμε και θα τα αναδεικνύουμε.
Σειρά αυτή τη φορά έχει η πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, η όμορφη και δαιδαλώδης Λάρισα. Mε μεγάλη μας χαρά ανακαλύψαμε τρία δισκάδικα, ένα από αυτά με την καθαρή έννοια του όρου και δύο με μπόλικους δίσκους αλλά, στην ουσία, 2 μαγαζιά σε ένα. Πάμε να τα δούμε.
1. Underground Tales Records Πανός 12α, 1ος όροφος // Panos 12a 1st floor
facebook page
Ένα φανταστικό δισκάδικο από ένα ιδιοκτήτη με γνώσεις και μεράκι. Την πρώτη φορά που το αναζήτησα πάντως, η επίσκεψη έμεινε στο...«φανταστικό», καθότι δεν μπόρεσα να εντοπίσω που είναι. Την προσοχή σας λοιπόν: Όταν φτάσετε στην οδό Πανός και αναζητήσετε ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα των γύρω café το 12α, να επιμείνετε. Όταν βρείτε τη μαγική είσοδο, πάλι να επιμείνετε και ναι, να ανεβείτε τη σκάλα. Και όταν φτάσετε στο διάδρομο να συνεχίσετε μέχρι να βρείτε την πόρτα του. Στην ανάγκη χτυπήστε μέχρι να σας ανοίξουν. Όταν γίνουν όλα αυτά θα φτάσετε στο πιο ωραίο σημείο της πόλης, σας το εγγυώμαι: Underground Tales.
Τι θα βρείτε; Καταρχάς έναν όμορφο χώρο που τίποτα δεν έχει τοποθετηθεί τυχαία. Από τις αφίσες και τα αντικείμενα μέχρι και το που έχει στηθεί το κάθε stand με δίσκους και cds, βιβλία, κ.ο.κ. Σχετικά με το υλικό, θα βρείτε πολλά βινύλια που καλύπτουν αρκετά είδη μουσικής. New wave, punk, post punk, classic rock, indie, electronica μέχρι και metal (ειδικά στα cds). Φυσικά θα βρείτε και μπόλικο υλικό από ελληνικά underground συγκροτήματα, σύγχρονα ή του παρελθόντος, ενώ αν είστε τυχεροί (όπως ήμουν εγώ) ίσως βρείτε και μέλη από ντόπιες μπάντες να κάνουν τις αγορές τους. Ευκαιρία για συζητήσεις για μουσική. Γενικώς, θα βρείτε υλικό που θα σας εντυπωσιάσει, επιλεγμένα ένα προς ένα όλα, όχι τα συνηθισμένα που πάνω-κάτω βρίσκεις παντού. Το κατάστημα έχει προσωπικότητα και το δείχνει σε όλα και κυρίως στο υλικό του.

underground tales 01

underground tales 02

2. Walk the Line Records Ασκληπιού 34 // Αsklipiou 34
facebook page
Όχι μόνο ένα, αλλά και δεύτερο δυνατό δισκάδικο στη Λάρισα, όχι σε πολύ μεγάλη απόσταση από το Underground Tales και με εξίσου ωραίο όνομα. Το Walk the Line είναι σε πιο κεντρικό σημείο της πόλης, σε ένα από τους πολλούς πεζοδρόμους του εμπορικού κέντρου. Θα δείτε συνήθως πολύ κόσμο απέξω όμως ο λόγος (δυστυχώς, αλλά είναι σημεία των καιρών αυτά) δεν είναι τόσο οι δίσκοι και η μουσική αλλά το γεγονός ότι είναι και μαγαζί για tattoo. Καλό και αυτό δεν λέω, άσε που στην περίπτωση αυτή, όπως το εν λόγω μαγαζί αποδεικνύει μπορούν αυτά τα δύο κάλλιστα να συνδυαστούν. Εδώ θα βρείτε λοιπόν αρκετά βινύλια με έμφαση στον heavy ήχο. Grunge, hardcore, Stoner αλλά και πολύ punk όλων των εποχών και εκφάνσεων. Φυσικά θα βρείτε και πολύ υλικό από τη φρέσκια και δραστήρια ελληνική σκηνή. Δυστυχώς δεν είχαμε πολύ χρόνο να το ψάξουμε καλά, όμως το συμπέρασμα βγήκε: Το μαγαζί είναι εξαιρετικό.

walk the line 01

walk the line 03

3. Snuff - Φιλελλήνων 53, Φρούριο // Filellinon 53, Frurio Area
2ο κατάστημα: Παπασταύρου 4, // Papastavrou 4
internet page
Είναι ένα μαγαζί που θα βρείτε τα πάντα, θυμίζει δηλαδή ένα ιδιαίτερο παντοπωλείο. Η μουσική και όλα όσα στρέφονται γύρω της, είναι αυτό που κυριαρχεί. Θα βρείτε δίσκους και cds, θα βρείτε εισιτήρια για συναυλίες εντός και εκτος πόλης καθώς και πληροφορίες για διοργανώσεις εκδρομών για μακρινά festival. Το λες δηλαδή και την καρδιά του underground ήχου της πόλης. Είδη μουσικής; Πολύ εγχώριος rock ήχος και επιλογές από ξένο ήχο, κυρίως grunge, heavy rock, indies και electro.

snuff 01
snuff 02

Υ.Γ: Φυσικά περιμένουμε τις επισημάνσεις σας. Θα είναι πολύ καλό να μάθουμε οτι υπάρχει κάποιο δισκάδικο που παραλείψαμε. Με χαρά θα το προσθέοσυμε στη λίστα και θα το επισκεφτούμε στο επόμενο ταξίδι μας.

Photos: v_era :Walk the Line,  Snuff (2022) // Panagiotis I.: Underground Tales.

Διαβάστε επίσης