New, Greek and Cool (9/2/2024) v_era

New, Greek and Cool (9/2/2024)

Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2024 16:47
Γράφτηκε από:

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε και να δείτε μερικά κομμάτια που κυκλοφόρησαν από Έλληνες καλλιτέχνες και συγκροτήματα το τελευταίο διάστημα και θεωρούμε πως είναι άξια της προσοχής σας. Κάποια είναι λίγο παλαιότερα, μερικά είναι φρέσκα videos παλαιότερων κομματιών και κάποια είναι συνολικά (τραγούδι και video) καινούρια. Καλή ακρόαση…
1. Cynical Ants - Binary Tale (Yet I'm Not, Released: 17/12/23)
Νέο EP από την πολύ ενδιαφέρουσα Αθηναϊκή indie μπάντα. Το Yet I’m Not κυκλοφόρησε λίγο πριν το τέλος της περασμένης χρονιάς και είναι πολύ, πολύ καλό!

2. Radio Sect - Factory (WIRED, Upcoming: 2024)
Το παλιομοδίτικο το καλό το post punk/new wave είναι εδώ. Μας έλειψαν οι Radio Sect (εδώ μία βραδιά που είχαμε ζήσει μαζί τους, όταν άνοιγαν το Live των Astronauts)

3. Mona Kana - Breathing Dust (EP, Upcoming: 2024)
Οι Mona Kana, μετά το ντεμπούτο τους τον περασμένο Νοέμβριο με το ταξιδιάρικο “Nowhere”, επιστρέφουν με το δεύτερο single “Breathing Dust”. Με πιο up tempo διάθεση αυτή τη φορά, μας χαρίζουν ένα δυναμικό τραγούδι, πιστοί πάλι στη φόρμα του τραγουδιού που «χτίζεται» μέχρι να φτάσει στο τέλος του.

4. Naomi Thief - Inanimate Animals, Pt.1 (single, Released: 1/24)
Οι Naomi Thief είναι ένα πειραματικό indie κουαρτέτο που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι 2023 στην Αθήνας. Σαφείς επιρροές από Radiohead, The Smile κτλ και μόνο καλό το λες αυτό. Ακούστε το δεύτερο single τους, μετά το επίσης εξαιρετικό Painting Horses που κυκλοφόρησε στο τέλος του 2023.

5. The gift | das Gift - Hand to Heart (EP Hand To Heart, Released: 1/2024)
Οι Tg/dG δημιουργήθηκαν τον Οκτώβριο του 2023. Oι Ζωή (μπάσο), ο Δημήτρης (ηλεκτρική και κλασική κιθάρα), η Νεφέλη (βιολί) και ο Αντώνης (πλήκτρα) πλαισίωσαν την Άρτεμις Schubert (Luna Dark), ενόψει της κυκλοφορίας του πρώτου single/EP "Hand To Heart". Ακούστε το εξαιρετικό, dream pop ύφους, Hand to Heart.
Αναμένουμε με ανυπομονησία και τις επόμενες δουλειές τους.

6. Birds of Vale - Caviar (Limbo, Released: 2/2/2024)
To Caviar είναι το δεύτερο single από το επερχόμενο άλμπουμ των Birds of Vale, με τίτλο «Limbo», που μόλις κυκλοφόρησε από τη Bitter Tea Records. Blues riffs και on the edge φωνητικά και σε αυτό το single τους καθώς και μία πιο χαρούμενη διάθεση.

photo: v_era