Best Albums of 2017 // Sliding Backwards v_era

Best Albums of 2017 // Sliding Backwards

Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017 19:20
Γράφτηκε από:

 10 αγαπημένα albums για τo 2017

Σε αντίθεση με την επικρατούσα άποψη πως το 2017 δεν ήταν σπουδαίο μουσικά, το Sliding Backwards εκφράζει τις ενστάσεις του. Εμείς δυσκολευτήκαμε ιδιαίτερα να επιλέξουμε τα 10 πρώτα (γι’ αυτό και θα αναφέρουμε μερικές extra επιλογές στο τέλος) και κυρίως “ζοριστήκαμε” να επιλέξουμε το Νο1. Και αυτό λόγω πληθώρας επιλογών. Τα έχουμε ξαναπεί βέβαια πως τα top-10 κάθε χρονιάς έχουν περισσότερο νόημα στο να μαθαίνεις νέες μουσικές, παρά να αξιολογήσεις με κάποια σειρά “ποιότητας” τους δίσκους που βγήκαν, άλλωστε αυτό είναι μια πολύ προσωπική κρίση. Σε λίγο καιρό δε, όταν μέσα στο 2018 έχεις χρόνο να ακούσεις δίσκους του 2017, βλέπεις το top-10 και συνειδητοποιείς ότι είχες αφήσει πολλά διαμάντια εκτός, κοινώς τα έχεις κάνει "μαντάρα". Ας δούμε λοιπόν αυτά που επιλέξαμε τη δεδομένη στιγμή, λίγο ώρες πριν φύγει το 2017:
Best albums  2017:

10.Godspeed You! Black Emperor – Luciferian Towers
Αντικειμενικοί δε μπορούμε να είμαστε και είναι σχεδόν απίθανο να βγάλουν δίσκο και να μη βρεθεί στα αγαπημένα μας. Μας “απενοχοποιεί” λίγο το γεγονός πως το Luciferian Towers έτυχε καθολικής αποδοχής. Περισσότερα εδώ
9.All Them Witches – Sleeping Through The War
Aν αυτός είναι από τους κακούς τους δίσκους, φανταστείτε τι γίνεται στους αλλους. Μια χαρά είναι και αυτός πάντως, χωρίς hitαρες ίσως αλλα με τη γνωστή ατμόσφαιρα που φτιάχνει μαεστρικά μια από τις καλύτερες μπάντες στον πλανήτη. Εδώ τα υπόλοιπα.
8.Ride - Weather Diaries
Είχαμε την τύχη να τους δούμε ζωντανά όταν επέστρεψαν στο μουσικό στερέωμα (2015). Δε γνωρίζαμε καν τότε ότι θα κυκλοφορούσαν νέο δίσκο, αλλά το ελπίζαμε. Επέστρεψαν δυνατοί!
7.The National - Sleep Well Beast
"Ξαναχτύπησαν" μετά από έναν μάλλον βαρετό δίσκο. Και οι καλοί National είναι κόλλημα. Διαβάστε εδώ.
6.Ema – Exile In The Outer Ring
Τρομερή φωνή, στίχοι που δεν αστειεύονται και μια καλλιτεχνική προσωπικότητα που χωρίς πολλά-πολλά σε πείθει με όσα κάνει. Όμορφος δίσκος, από τους πλέον ενδιαφέροντες της χρονιάς (διαβάστε εδώ).
5.Brian Jonestown – Don’t Get Lost
Ότι και να κάνει ο κύριος Anton Newcombe είναι καλά μελετημένο. Σχεδόν ποτέ δε μας απογοητεύει. Ο φετινός, περισσότερο groovατος και λιγότερο κιθαριστικός ήχος πέρασε ελαφρώς απαρατήρητος. Όχι από εμάς.
4.Oh Sees - Orc
Ένας δυναμίτης ήρθε σπίτι μας απόψε. Οι The Oh Sees, εδώ εμφανίζονται σαν Oh Sees και γενικώς δεν πολυέχουν αποφασίσει πως θα λέγονται. Με οποιοδήποτε όνομα πάντως, τα σπάνε. Το Orc είναι από τις -μακράν- καλύτερες στιγμές τους. Διαβάστε λεπτομέρειες εδώ.
3.Pumarosa - Witch
H ευχάριστη έκπληξη της φετινής χρονιάς. Ντεμπούτο όνειρο. Ο δίσκος που (μαζί με τον No1) ακούσαμε περισσότερο φέτος. Τα υπόλοιπα εδώ.
2.Slowdive - Slowdive
Η επιστροφή της χρονιάς και μας χαροποιεί ότι το ίδιο πιστεύουν και οι αναγνώστες μας, οπότε δε χρειάζεται να πούμε περισσότερα.


1.The Black Angels - Death Song
Η δισκάρα της χρονιάς κατά την άποψη μας. Το άλμπουμ που ακούσαμε περισσότερο μέσα στη χρονιά, δε γίνεται παρά να είναι και στην πρώτη θέση. Η άποψη μας είχε καταγραφεί από νωρίς (εδώ).

black angels2017


Y.Γ: Μας άρεσαν και άλλοι δίσκοι. Πολύ μάλιστα. Όπως ο φοβερός The Luxemburg Signal (Blue Field) ή ο νέος (ναι εμάς μας άρεσε) Anathema (The Optimist) ή η Feist με το Century. Μας άρεσε και η Jane Weaver με το Μodern Kosmology της. Μας αρέσαν και οι Feelies αλλά και οι Protomartyr. Και οι Afghan Whigs. Και τί δε μας άρεσε κοινώς…
Μας άρεσαν και οι Puta Volcano, οι Holy Monitor αλλά και οι Tuber και φυσικά οι Need ( από τα ελληνικά της χρονιάς).
Δε μας πολυάρεσαν οι Depeche Mode και το Spirit τους, αλλά γούστα είναι αυτά.
Χρόνια πολλά σε όλους! Καλή χρονιά με υγεία και όμορφες μουσικές!

Φωτογραφίες: v_era

Διαβάστε επίσης

Liars - The Apple Drop (Mute Records, 2021)

Σάββατο, 08 Ιανουαρίου 2022 14:59

Best Heavy Albums 2021

Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021 11:52

Favorite Songs - 2021 // Sliding Backwards

Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2021 11:34