Street Mode Festival - 3. Μη ελληνικές μπάντες που ανυπομονούμε να δούμε (μέρες 3 και 4)

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018 20:44
Γράφτηκε από:
Μη ελληνικές μπάντες που ανυπομονούμε να δούμε στο Street Mode Festival 2018 (μέρες 3 και 4)

3. Μη ελληνικά συγκροτήματα των 2 τελευταίων ημερών.

Συνέχεια του αφιερώματός μας στις μπάντες που εμείς στο Sliding Backwards ανυπομονούμε να δούμε. Παρακάτω, θα πούμε λίγα λόγια για τις μη ελληνικές μπάντες της 3ης και 4ης ημέρας (1/9 και 2/9):

Samsara Blues Experiment (Σάββατο, 1/9) 

SBE

Οι Βερολινέζοι φέρνουν μία λίγο διαφορετική άποψη πάνω στο θέμα space/ψυχεδέλεια/stoner. Και αυτό γιατί είναι αρκετά επηρεασμένοι από ήχους και όργανα των Ινδιών και έτσι, το folk μουσικό στοιχείο της συγκεκριμένης κουλτούρας της ευρύτερης περιοχής τραβά την προσοχή του ακροατή.

Το live τους απλά απαγορεύεται να το χάσετε.

-Must δίσκος για το pre-gig warm-up: Waiting For The Flood (2013)

# Να τους πείτε οπωσδήποτε να παίξουν τα: One With the Universe, Center Of The Sun.

The Godfathers (Σάββατο, 1/9)

The Godfathers1 940x400

Οι Godfathers σέρνουν πίσω τους μεγάλη ιστορία που έχει ρίζες στις απαρχές της new wave / post punk περιόδου. Από το 1985 έως σήμερα, και με την σχεδόν καθιερωμένη για όλες τις μπάντες περίοδο hiatus (η δική τους “ντεμι-διάλυση” συνέβη την περίοδο 2000-2008), έχτισαν το δικό τους μύθο. Πάντα είναι ευχάριστο να τους βλέπει κανείς (από την αρχική σύνθεση συνεχίζει μόνο ο Peter Coyne) αφού μουσικά, αν και δεν έγιναν ποτέ τεράστιοι, είχαν διαρκώς ενδιαφέροντα πράγματα να καταθέσουν.

-Must δίσκος για το pre-gig warm-up: More Songs About Love & Hate (1989)

# Να τους πείτε οπωσδήποτε να παίξουν τα: (προφανέστατα) She Gives Me Love, Birth, School, Work, Death.

Kalamata (Σάββατο, 1/9)

kalamata

Οι Kalamata δεν είναι Μεσσήνιοι αλλά Γερμανοί instrumental /post ψυχεδελάδες. Ο ήχος τους είναι παρεμφερής με αυτόν των Monkey 3(που επίσης θα απολαύσουμε στο Street Mode), απλώς έχουν λιγότερα χρόνια καριέρας στην πλάτη. Πρόσφατα έκαναν ένα μικρό tour στην Ελλάδα αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων (κοινώς τα΄σπασαν όλα). Όσοι δε τους είδαμε, να η ευκαιρία μας!

-Must δίσκος για το pre-gig warm-up: Kalamata (2014)

# Να τους πείτε οπωσδήποτε να παίξουν τα: My, Me.

The Real McKenzies (Σάββατο, 1/9)

the real mckenzies

H μπάντα από το clean-cut Βανκούβερ είναι -παραδόξως, για την ήσυχη πόλη- αυτή που βοήθησε στο να εξαπλωθεί το celtic punk, αυτό πού όρισαν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού οι θρυλικοί Pogues. Είναι αυτή που άνοιξε το δρόμο στους Dropkick Murphys, Flogging Molly και άλλους και συμπληρώνοντας 25 χρόνια έρχεται να τα γιορτάσει στην Ελλάδα με ένα μοναδικό πάρτυ. Η ενέργεια που βγάζουν στη σκηνή εξαπλώνεται με απίστευτη ταχύτητα στον κόσμο και είναι κάτι που ανυπομονούμε να ζήσουμε!

-Must δίσκος για το pre-gig warm-up: Clash Of The Tartans (2000)

# Να τους πείτε οπωσδήποτε να παίξουν τα: Pour Decisions, Βitch Off The Money

Stoned Jesus (Κυριακή, 2/9)

Stoned Jesus 1 e1458139159965

Οι Ουκρανοί Stoned Jesus βρίσκονται στην καλύτερη φάση της σχεδόν δεκαετούς καριέρας τους. Είναι από τα κορυφαία, stoner/metal συγκροτήματα του πλανήτη, και παρά το γεγονός ότι έχουν πάνω από 2 χρόνια να κυκλοφορήσουν κάτι, τους περιμένουμε με ανυπομονησία. Φήμες λένε μάλιστα ότι θα ακούσουμε και φρέσκο υλικό αλλά και μόνο το I’m The Mountain στο repeat να παίξουν, εμείς εκστασιασμένοι θα μείνουμε. Ελπίζουμε δε, να τους πετύχουμε με ορεξούλες και να μας βομβαρδίσουν πάλι καμιά κουλή διασκευή όπως πρόσφατα που μπροστά στο κοινό του Los Almiros Festival, έπαιξαν το "Σάββατο" του Γ. Μαζωνάκη...

-Must δίσκος για το pre-gig warm-up: First Communion (2010)

# Να τους πείτε οπωσδήποτε να παίξουν τα: I’m The Mountain, Electric Mistress.

Marky Ramone's Blitzkrieg (Κυριακή, 2/9)

marky ramones blitzkrieg 

Ο Marky Ramone λογικά πρέπει να έχει πολιτογραφηθεί Έλληνας από τις τόσες φορές που έχει επισκεφθεί τη χώρα μας, κανείς μας όμως δεν έχει παράπονο για τη συχνότητα των επισκέψεων, καθότι είναι μάλλον απίθανο να μην περάσεις καλά στο live του, ανεξάρτητα από το σχήμα που έχει φέρει μαζί του σαν μουσικό όχημα. Ο τελευταίος των Ramones θα έχει για πάντα τον απεριόριστο σεβασμό μας και νομίζω πως δε χρειάζεται να γράψω κάτι άλλο.

# Να τους πείτε οπωσδήποτε να παίξουν τα: ότι θέλουν…πάρτι θα έχουμε έτσι κι αλλιώς.

Lionize (Κυριακή, 2/9)

lionizeband2017new 638

Οι Αμερικανοί hard rockers Lionize μας τιμούν με μία ακόμα εμφάνιση στη χώρα μας. Χαρακτηριστικό του ήχου τους είναι, εκτός από τα heavy riffs, η σημαντική χρήση πλήκτρων αλλά και η blues/groovy διάθεση που συχνά εξοκείλει προς reggae. Καλό είναι να αναφέρουμε πως υπάρχει σχέση μεταξύ αυτών και των μεγάλων Clutch, και αυτό λέει πολλά. Παράλληλα, ο στίχος τους είναι έντονα πολιτικοποιημένος.

-Must δίσκος για το pre-gig warm-up: Nuclear Soul (2017)

# Να τους πείτε οπωσδήποτε να παίξουν τα: Space And Time, You’re Trying To Kill Me.

Talco (Κυριακή 2/9)

talco

Ska-punk μπάντα από την Ιταλία (με παρουσία από το 2001) και οκ, θα γίνει χαμός! Παίζουν μεν ska, αλλά το μπολιάζουν με στοιχεία από την Ιταλική μουσική, οπότε φτιάχνουν ένα ska/folk italiano και τρέχα γύρευε! Γνωστοί για τις αντιρατσιστικές, αντικαπιταλιστικές απόψεις τους, το 2009 έγραψαν το κομμάτι St.Pauli για τη γνωστή για την ιδεολογία της Γερμανική ομάδα από το Αμβούργο, και από τότε η ομάδα το χρησιμοποιεί σαν ένα από τους ύμνους της.

-Must δίσκος για το pre-gig warm-up: Mazel Tov (2008)

# Να τους πείτε οπωσδήποτε να παίξουν τα: La Verità, St Pauli

._

(Το τέταρτο μέρος του αφιερώματος μας, στις 12/8/2018)

Διαβάστε επίσης

Milan in 16 photos and 7 songs

Κυριακή, 19 Ιουλίου 2020 16:38

StoryTeller: "The Byrds - Eight Miles High"

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 14:46

StoryTeller: "AC/DC - You Shook Me All Night Long"

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020 21:34