SpeeditUp21 with Vinyl Suicide Mariza Kapsabeli

SpeeditUp21 with Vinyl Suicide

Σάββατο, 18 Ιουλίου 2020 02:26
Γράφτηκε από:

Μέσα απο το SpeeditUp21, γνωρίστε λίγο καλύτερα τους Vinyl Suicide, μια indie μπάντα απο την Αθήνα που προσφάτως κυκλοφόρησε το πολύ όμορφο, δεύτερο άλμπουμ της, Stray Asteroids.
Είμαστε οι Vinyl Suicide. Δεν έχουμε κάποια ενδιαφέρουσα ιστορία να διηγηθούμε σε σχέση με το όνομά μας. Παίζουμε suicide pop, urban pop και άλλα τέτοια. Με άλλα λόγια, πατάμε στα ακούσματά μας και προσπαθούμε να γράφουμε μουσική που να έχει δική μας ταυτότητα.

Ξεκινήσαμε να γράφουμε μουσική αρχικά για ναρκισσιστικούς λόγους, στη συνέχεια από ανάγκη για έκφραση.

Θα σας αρέσουμε αν σας αρέσουν οι Simple Minds.

Ένα κομμάτι μας που πρέπει να ακούσετε είναι το 6:40 AM (on Lycabettus), όχι επειδή είναι το αγαπημένο μας, αλλά επειδή η αποδοχή του μας έδωσε ένα διαρκές κίνητρο για δημιουργία.

Την πρώτη φορά που ανεβήκαμε στη σκηνή για live ξέραμε ήδη ότι η μάχη με το κοινό κερδίζεται εκεί, στα live. Σε αυτά θέλουμε να δίνουμε ό,τι καλύτερο έχουμε.

Το ελληνικό μουσικό ραδιόφωνο (των FM), με λίγες εξαιρέσεις συγκεκριμένων παραγωγών, παίζει πληρωμένες λίστες. Το ξέρουμε, δε μας αρέσει, αλλά φαίνεται θα ζήσουμε με αυτό.

Θα θέλαμε κάποτε να κάνουμε ένα live στο οποίο να συμμετέχουν ταυτόχρονα onstage όλες οι τοπικές μπάντες που γουστάρουμε και μας γουστάρουν.

Vinyl Suicide

Θα θέλαμε να ήταν δική μας σύνθεση το «You, You, You» των Mary & The Boy/Felizol.

Ένα live που παραβρεθήκαμε -σαν θεατές- και μας «πήρε τα μυαλά», ήταν των Sigur Ros στην Πλατεία Νερού, στο Release Festival 2016. Βοήθησε, βέβαια, και η καλοκαιρινή βροχή.

Η συμβουλή μας σε όποιον σκέφτεται να φτιάξει μπάντα είναι να μη το σκέφτεται και να τη φτιάξει.

Χωρίς το internet η μουσική που θα έφτανε στα αυτιά μας θα ήταν πολύ περιορισμένη σε ποικιλία και είδη. Βέβαια αυτό συμβαίνει και σήμερα και σε αυτό, παραδόξως, έχει συμβάλει και το internet.

Αν μπορούσαμε να μεταφερθούμε σε ένα μουσικό περιβάλλον του παρελθόντος θα ήταν στην Αγγλία, γύρω στο 1983-84, όταν οι New Order κυκλοφορούσαν το «Blue Monday» και οι Pet Shop Boys το «West End Girls».

Η πλέον παράξενη ατάκα που έχουμε ακούσει σε live μας είναι ότι ο ήχος μας ακούγεται «καθαρός και διαυγής». Παίζαμε στο Κ44 στο Γκάζι, για όσους θυμούνται…

Vinyl Suicide 01

Θα ήταν τέλειο αν κάποτε συνεργαζόμασταν με τον Brian Wilson, γιατί βασικό στοιχείο των συνθέσεών μας είναι οι μελωδίες και πάντα θέλαμε να προσθέσουμε στα skills μας ως μπάντα πιο σύνθετες φωνητικές αρμονίες.

Η πλέον υποτιμημένη μπάντα στον πλανήτη είναι οι Metric. Θα έπρεπε να γεμίζουν γήπεδα.

Ένα από τα καλύτερα albums που έχουν ποτέ γραφτεί είναι το «Hounds of Love» της Kate Bush.

Εκτός της μουσικής, γεμίζουμε το χρόνο μας με συζητήσεις για τη μουσική. Επίσης, τον ξοδεύουμε σε πρωινές δουλειές.

Ένα βιβλίο που μας συνεπήρε είναι ο «Ο τρελός έρως» (L’Amour fou) του Αντρέ Μπρετόν.

Μία πόλη που θα θέλαμε να ζήσουμε είναι το Torondo, επειδή έχει την αύρα και τα ίχνη των Broken Social Scene.

Σε 10 χρόνια από τώρα θα θέλαμε ως μπάντα να συνεχίζουμε να βρισκόμαστε για πρόβες και να δημιουργούμε συνθέσεις που, έστω στιγμιαία, μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι θα κατακτήσουμε τον πλανήτη.

Η ερώτηση που ποτέ δε μας κάνουν, οπότε την ρωτάμε και απαντάμε μόνοι μας είναι αν πιστεύουμε ότι τα ρομπότ θα γράφουν καλύτερες μουσικές από τους ανθρώπους. Η απάντηση είναι ότι ήδη το κάνουν.


Photos: Mariza Kapsabeli (taken from band's official Facebook Page)

Διαβάστε επίσης

I Like Trains - KOMPROMAT (Atlantic Curve, 2020)

Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 20:34

2 By Bukowski - Her Kind Fight Everything (Sound Effect Records, 2020)

Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021 19:34

Monthly Gems - December.20!

Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2021 12:34