SpeeditUp21 with Citrus Blossom

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020 10:30
Γράφτηκε από:

Μέσα απο 21 σύντομες προτάσεις, γνωρίστε καλύτερα τους Θεσσαλονικείς Citrus Blossom, 5 μήνες μετά την κυκλοφορία του παρθενικού τους EP, "Eyes Filled With Apathy".

Είμαστε οι Citrus Blossom, το όνομα μας προέκυψε καθώς ψάχναμε ένα κατάλογο ποτών και το είδος της μουσικής που παίζουμε είναι rock με Funk και Jazz επιρροές.
Ξεκινήσαμε να γράφουμε μουσική γιατί ήταν και είναι για μας ο πιο άμεσος τρόπος να μιλήσουμε για ό,τι μας απασχολεί.
Θα σας αρέσουμε αν σας αρέσει ο JD Simo και οι Rival Sons.
Ένα κομμάτι μας που πρέπει να ακούσετε είναι το Indifference και αυτό γιατί είναι αρκετά αντιπροσωπευτικό. Έχει το groove, την αγριάδα και τα jazz στοιχεία που μας αρέσουν.
Την πρώτη φορά που ανεβήκαμε στη σκηνή για live ήταν στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου το 2018 στην αποθήκη Γ, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Είχαμε άγχος αλλά κυρίως ενθουσιασμό γιατί και οι τρεις είχαμε αρκετό καιρό να παίξουμε μπροστά σε κόσμο. Mας έχει μείνει λοιπόν τόσο έντονα σαν ένα από τα καλύτερα live που κάναμε.
Παρατηρούμε όσο περνά ο χρόνος ότι το ελληνικό ραδιόφωνο (των FM) προσπαθεί να είναι κοντά στους νέους καλλιτέχνες.
Θα θέλαμε κάποτε να παίξουμε live στο Rockpalast για να πατήσουμε στην ίδια σκηνή με τους μουσικούς μας ήρωες όπως είναι οι Rival Sons, οι Them Crooked Vultures, η Beth Hart, οι Thin Lizzy και άλλοι πολλοί.

citrus blossom01
Θα γουστάραμε να ήταν δική μας σύνθεση το Hard Times του Baby Huey. Έχει ό,τι θέλουμε να έχει η μουσική. Κοινωνικοπολιτικό στίχο. Το κομμάτι μιλάει για το ρατσισμό και την αστυνομική βία στους μαύρους της Αμερικής. Και είναι ο ορισμός του γούστου. Ο ήχος, η ενορχήστρωση, το άρρωστο groove, η ατάκα στα πνευστά ο τρόπος που αρθρώνει ο Baby Huey. Το κομμάτι είναι σκέτη φινέτσα.
Ένα live που παραβρεθήκαμε -σαν θεατές- και μας «πήρε τα μυαλά», ήταν πριν από κάποια χρόνια στη Θεσσαλονίκη όταν είδαμε τους Chickn.
Η συμβουλή μας σε όποιον σκέφτεται να φτιάξει μπάντα είναι να προσπαθήσει να βρει τον ήχο του και το χαρακτήρα του χωρίς να προσπαθεί να μιμηθεί οποιονδήποτε και να μην απογοητευτεί τον πρώτο καιρό. Σιγά σιγά η κατάσταση θα αρχίσει να φτιάχνει.
Χωρίς το internet η μουσική δε θα διαδιδόταν εύκολα σε τόσο κόσμο. Δημιουργεί μια άμεση αλληλεπίδραση του καλλιτέχνη με το κοινό του που ωφελεί και τις δυο πλευρές. Από την άλλη μέσω του Ίντερνετ έχει χαθεί η μαγεία του να ακούς ένα άλμπουμ από την αρχή μέχρι το τέλος και αυτό επειδή όταν δεν έχεις το δίσκο ή το βινύλιο σε φυσική μορφή είναι πολύ εύκολο να σκιπάρεις ένα κομμάτι ή να ακούσεις κάτι άλλο.
Αν μπορούσαμε να μεταφερθούμε σε ένα μουσικό περιβάλλον του παρελθόντος (χώρα, περίοδο), αυτό θα ήταν στα 70’s στην Αγγλία φυσικά, μόνο και μόνο για να ζήσουμε την εμπειρία των live εκείνη την εποχή στα οποία έπαιζαν πολλές από τις αγαπημένες μας μπάντες.
Θα ήταν τέλειο αν κάποτε συνεργαζόμασταν με τον Alan Moulder, παραγωγό πολλών άλμπουμ που μας αρέσουν. Θα θέλαμε να ζήσουμε την όλη διαδικασία και τον τρόπο με τον οποίο καταφέρνει να συλλαμβάνει το χαρακτήρα της κάθε μπάντας στο στούντιο.
Η πλέον υποτιμημένη μπάντα στον πλανήτη είναι οι Extreme.

citrus blossom02
Ένα από τα καλύτερα albums που έχουν ποτέ γραφτεί είναι το Songs for the Deaf των Queens Of The Stone Age.
Θα θέλαμε να έχουμε γράψει μουσική για την ταινία Birdman. Όποιος μας ακούει ή μας έχει ακούσει γνωρίζει ότι οι γρήγορες αλλαγές και το busy παίξιμο είναι κάτι που μας αρέσει πολύ να κάνουμε και νιώθουμε ότι το αποτέλεσμα θα είχε ενδιαφέρον.
Ένα βιβλίο που μας συνεπήρε είναι ο «Φτωχούλης του Θεού» του Καζαντζάκη.
Μία πόλη που θα θέλαμε να ζήσουμε είναι το Λονδίνο γιατί τα τελευταία χρόνια είναι μέρος που πολλοί καλλιτέχνες που μας αρέσουν ξεκίνησαν εκεί. Φαίνεται ότι υπάρχει μια ατμόσφαιρα δημιουργικότητας από την οποία προκύπτει φρέσκια μουσική. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον μπορείς μόνο να πάρεις και να προσφέρεις κάτι καλό.
Σε 10 χρόνια από τώρα θα θέλαμε να παίζουμε μουσική με την ίδια όρεξη που το κάνουμε και τώρα.
Η ερώτηση που ποτέ δε μας κάνουν, οπότε την ρωτάμε και απαντάμε μόνοι μας είναι: Από τι εμπνέεστε; Και απαντάμε: από οποιαδήποτε συνθήκη αδικίας και από οποιονδήποτε καλλιτέχνη του οποίου η μουσική μας κάνει εντύπωση, άσχετα από το είδος.


facebook page

Photos: taken from band's official Facebook Page

Διαβάστε επίσης

SpeeditUp 21 with Jester Syndrome

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024 13:25

SpeeditUp 21 with Messier13

Σάββατο, 29 Ιουνίου 2024 10:54

SpeeditUp 21 with Alber Jupiter

Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024 21:15