SpeeditUp21 with Loud Silence

Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021 10:54
Γράφτηκε από:

Οι Loud Silence είναι μια φρέσκια rock μπάντα από την Αθήνα. Πριν από ένα χρόνο κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους Elements (διαβάστε την κριτική μας εδώ) που μας εντυπωσίασε. Στις 19 Μαρτίου επανήλθαν με το πρώτο κομμάτι από τον επερχόμενο δίσκο τους (Ball N’ Chain) που συνοδεύεται και απο το πρώτο τους videoclip (μπορείτε να το δείτε στο τέλος του κειμένου). Διαβάστε παρακάτω το SpeeditUp21 για να μάθετε λίγα περισσότερα πράγματα για αυτούς:

Είμαστε οι Loud Silence, το όνομα μας προέκυψε πολύ γρήγορα χωρίς κάποιο λόγο. Ήμασταν στο Γυμνάσιο και μας φάνηκε πολύ catchy τότε..και το είδος της μουσικής που παίζουμε είναι Heavy Rock.
Ξεκινήσαμε να γράφουμε μουσική γιατί απλά we felt like it.
Θα σας αρέσουμε αν σας αρέσουν η Heavy Rock και η Alternative μουσική.
Ένα κομμάτι μας που πρέπει να ακούσετε είναι το Flow With It.
Την πρώτη φορά που ανεβήκαμε στη σκηνή για live δεν είχαμε άγχος και το γουστάραμε σαν να ήταν η τελευταία φορά που θα παίζαμε.
Το ελληνικό μουσικό ραδιόφωνο (των FM) θα μπορούσε να είναι πολύ πιο κοντά στην ελληνική σκηνή, να την στηρίζει και να την προωθεί και να σταματήσει να παίζει τα ίδια κομμάτια ασταμάτητα.
Θα θέλαμε κάποτε να κάνουμε ένα live στο Royal Albert Hall ή στην Ο2 γιατί… και ποιος δεν θα ήθελε να παίξει σε αυτούς τους χώρους. Πρέπει να είναι από τα καλύτερα συναισθήματα να βλέπεις μια αρένα γεμάτη για σένα.
Θα γουστάραμε να ήταν δική μας σύνθεση.... χμ, οι απόψεις ποικίλουν οπότε: Αντρέας: Sorry-Nothing But Thieves , Νίκος: Know Your Enemy- RATM , Jay: Sleep - Royal Blood.
Ένα live που παραβρεθήκαμε -σαν θεατές- και μας «πήρε τα μυαλά», ήταν… όταν είχαμε πάει από Αθήνα Κόρινθο 2α Λυκείου μόνο και μόνο για να δούμε Planet Of Zeus και Void Droid στο Artichoke. Επικό live, πολύ ξύλο. Και 1000mods στο Θέατρο Βράχων.
Η συμβουλή μας σε όποιον σκέφτεται να φτιάξει μπάντα είναι να το κάνει επειδή το νιώθει και να το κάνει αληθινά.
Χωρίς το internet η μουσική θα ήταν διαφορετική. Εμείς έχουμε μεγαλώσει στο ίντερνετ οπότε θα πούμε ότι θα είχε ακόμα σύνορα με την έννοια ότι ο Χ ακροατής που μας ακούει από την Χιλή ή την Αυστραλία (εμείς “φρικάρουμε” in a good way με αυτό) δεν θα μπορούσε κατα 90% να μας ακούσει.

LOUD SILENCE LIVE
Αν μπορούσαμε να μεταφερθούμε σε ένα μουσικό περιβάλλον του παρελθόντος (χώρα, περίοδο), αυτό θα ήταν να ακολουθούσουμε κάπως αόρατα τον Μichael Jackson όταν γέμιζε στάδια για πλάκα επειδή… είναι θρύλος.
Η πλέον παράξενη ατάκα που έχουμε ακούσει σε live μας είναι…"Μπράβο Τζει".
Θα ήταν τέλειο αν κάποτε συνεργαζόμασταν με το BBC στα live sessions που κάνει επειδή πρέπει να είσαι πραγματικά flawless για να σε καλέσουν.
Η πλέον υποτιμημένη μπάντα στον πλανήτη είναι οι Karnivool.
Ένα από τα καλύτερα albums που έχουν ποτέ γραφτεί είναι το Rage Against The Machine-Rage Against The Machine.
Θα θέλαμε να έχουμε γράψει μουσική για κάποιο Χαρυ Ποτερ.
Ένα βιβλίο που μας συνεπήρε είναι το M.J Arlidge-Hide And Seek.
Μία πόλη που θα θέλαμε να ζήσουμε είναι η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο ή το Βερολίνο επειδή… νιώθεις ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα.
Σε 10 χρόνια από τώρα θα θέλαμε σα μπάντα να νιώθουμε όπως τώρα, να παίζουμε μουσική με την ίδια θέληση που παίζουμε τώρα και ό,τι είναι να έρθει από δίσκους, live, tour θα έρθει.
Η ερώτηση που ποτέ δε μας κάνουν, οπότε την ρωτάμε και απαντάμε μόνοι μας είναι:- Ποιο φαγητό θα μπορούσατε να τρώτε για πάντα? Συνήθως μετά από live κάπως θα καταλήξουμε στα Mc. Οπότε McDonalds και μακαρόνια.Photos taken from band's official web page

Διαβάστε επίσης

SpeeditUp 21 with Jester Syndrome

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024 13:25

SpeeditUp 21 with Messier13

Σάββατο, 29 Ιουνίου 2024 10:54

SpeeditUp 21 with Alber Jupiter

Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024 21:15