SpeeditUp21 with Cosmic Shadows

Κυριακή, 17 Μαΐου 2020 17:55
Γράφτηκε από:

- Είμαστε οι Cosmic Shadows, το όνομα μας το εμπνευστήκαμε (προέκυψε) από την ιδιαίτερη προτίμηση του Jon για τους εξωγήινους και το διάστημα και το είδος της μουσικής που παίζουμε είναι Garage Psych/Freakbeat
- Ξεκινήσαμε να γράφουμε μουσική γιατί είναι ένα από τα 7 είδη τέχνης που αγαπάμε περισσότερο και μπορούμε να εκφραστούμε μέσα από αυτό.
- Θα σας αρέσουμε αν σας αρέσουν οι Dead Ghosts, The Frowning Clouds, Night Beats, Acid Baby Jesus κ.α
- Ένα κομμάτι μας που πρέπει να ακούσετε είναι το Green Skin.
- Την πρώτη φορά που ανεβήκαμε στη σκηνή για live ήμασταν γεμάτοι ενθουσιασμό, χαρά, ενέργεια και αγάπη για όλους αυτούς που ήτανε από κάτω και χόρευαν με την μουσική μας. Ο μοναδικός φόβος μας ήτανε να μην ξενερώσει ο κόσμος. Το περίεργο ήτανε ότι ο ηχολήπτης του μαγαζιού ερχόταν κάθε λίγο στο sound check και μας άλλαζε τα settings στους ενισχυτές αδιαφορώντας για τον δικό μας ήχο! Ήτανε ένα πολύ ωραίο live, το απολαύσαμε!
- Το ελληνικό μουσικό ραδιόφωνο (των FM) είναι ένας ωραίος και ρομαντικός τρόπος να ακούσεις μουσική αλλά δυστυχώς δεν στηρίζει και δεν προωθεί όσο θα μπορούσε νέους καλλιτέχνες και μπάντες. Δυστυχώς προωθείτε το λαϊκό και όλη αυτή η κουλτούρα που φέρνει πίσω του.
- Θα θέλαμε κάποτε να κάνουμε ένα live στο Austin Psych Fest, το οποίο διοργανώνουν οι Black Angels στο Austin του Texas. Είναι όνειρο ζωής για εμάς αυτό!
- Θα γουστάραμε να ήταν δική μας σύνθεση το “Drink it dry” των Dead Ghosts
- Ένα live που παραβρεθήκαμε -σαν θεατές- και μας «πήρε τα μυαλά», ήταν ένα festival της Fuzz Club Records στο Eindhoven.
- Η συμβουλή μας σε όποιον σκέφτεται να φτιάξει μπάντα είναι να αγαπάει αυτό που κάνει και να φτιάξει ουσιαστικά μια οικογένεια!
- Χωρίς το internet θα ηταν πιο δύσκολο να προωθήσεις την μουσική σου, να ανακαλύψεις καινούργια πράγματα. Παρόλα αυτά η μουσική θα συνέχιζε να υπάρχει και να ταξιδεύει σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
- Αν μπορούσαμε να μεταφερθούμε σε ένα μουσικό περιβάλλον του παρελθόντος (χώρα, περίοδο), αυτό θα ήταν τη δεκαετία του 60 στο San Francisco επειδη θα γνωρίζαμε όλη αυτή την μουσική σκηνή στην γέννηση της και θα παρευρισκόμασταν στο θρυλικό Woodstock!
- Η πλέον παράξενη ατάκα που έχουμε ακούσει σε live μας είναι (ότι ακόμα δεν έχουμε ακούσει κάτι άξιο αναφοράς).
- Θα ήταν τέλειο αν κάποτε συνεργαζόμασταν με τους Dead Ghosts και τους Cosmonauts.
- Η πλέον υπερεκτιμημένη (ή υποτιμημένη) μπάντα στον πλανήτη είναι χμ, δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει υπερεκτιμημένη ή μη μπάντα, το θέμα είναι τι γουστάρει ο κόσμος να ακούει ανά περιόδους.
- Ένα από τα καλύτερα albums που έχουν ποτέ γραφτεί είναι το “The Psychedelic Sounds of The 13th Floor Elevators” και το εγχώριο “Άχρηστη Γενιά” των Bazooka.
- Εκτός της μουσικής, γεμίζουμε το χρόνο μας με ποίηση, βόλτες και skate.
- Ένα βιβλίο που μας συνεπήρε είναι το “Το ηλεκτρικό πρόβατο” του Philip K. Dick
- Μία περιοχή που θα θέλαμε να ζήσουμε είναι η Καλιφόρνια επειδή θα ήμασταν στην καρδιά της μουσικής που γράφουμε.
- Σε 10 χρόνια από τώρα θα θέλαμε σα μπάντα να κάνουμε αρκετά live σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική, να έχουμε κυκλοφορήσει κάμποσα άλμπουμ και να μην έχει λιγοστέψει στο ελάχιστο το πάθος μας για την μουσική και η αγάπη για την δημιουργία.
- Η ερώτηση που ποτέ δε μας κάνουν, οπότε την ρωτάμε και απαντάμε μόνοι μας είναι: Έχετε κάνει χρήση ψυχεδελικών ουσιών; Και απαντάμε..ναι φυσικά! Μας βοηθάει στην έμπνευση και στην δημιουργία.

facebook page

Διαβάστε επίσης

SpeeditUp21 with Remade!

Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023 10:52

SpeeditUp21 with commuter!

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023 16:40

SpeeditUp21 with Bone Rave!

Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2023 18:46