SpeeditUp21 with Drunk Jackals

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020 06:58
Γράφτηκε από:

Όλα (ή έστω... αρκέτα απ') όσα θα θέλατε να μάθετε για τους Κορίνθιους rockers, Drunk Jackals, σε μόλις 21 ερωτήσεις:

Είμαστε οι...Drunk Jackals και το όνομα μας προέκυψε... ως ένωση δυο λέξεων που μας αρέσουν γιατί αφήνουν μια rock n’ roll χροιά στα αυτιά μας. Το είδος της μουσικής που παίζουμε... είναι garage rock.

Ξεκινήσαμε να γράφουμε μουσική...στις αρχές του 2015, έπειτα από πολλές ώρες jamming στο υπόγειο του Χρήστου στην Κόρινθο, όπου και εδρεύουμε.
Θα σας αρέσουμε, αν σας αρέσουν οι... Black Rebel Motorcycle Club, οι Black Angels ή οι Dead Meadow.
Ένα κομμάτι μας που πρέπει να ακούσετε είναι το...Weird Way Around από το δεύτερο δίσκο μας “Buzz Addiction.
Την πρώτη φορά που ανεβήκαμε στη σκηνή για live...ήμασταν ενθουσιασμένοι αν και λίγο αγχωμένοι. Ευτράπελα ευτυχώς δεν είχαμε και το άγχος μας έφυγε νωρίς.
Το ελληνικό μουσικό ραδιόφωνο (των FM)...είναι μάλλον μακριά από την underground εγχώρια παραγωγή, αλλά ελπίζουμε πως όσο μεγαλώνει η σκηνή, δε θα μπορεί να αγνοηθεί.
Θα θέλαμε κάποτε να κάνουμε ένα live...στο O2 Academy Brixton στο Λονδίνο ή σε κάποιο Desertfest.
Θα γουστάραμε να ήταν δική μας σύνθεση... το Have Love Will Travel από The Sonics.
Ένα live που παραβρεθήκαμε -σαν θεατές- και μας «πήρε τα μυαλά», ήταν... αυτό των Clutch με τους BRMC το καλοκαίρι του 2019, στα πλαίσια του Release Athens Festival.
Η συμβουλή μας σε όποιον σκέφτεται να φτιάξει μπάντα είναι... να ξέρει από πριν ότι πρέπει να έχει αστείρευτη διάθεση, πειθαρχία και υπομονή. Θα πρέπει να αγαπά τη μουσική και να ρίξει πολλή δουλειά. Απογοητεύσεις και σκαμπανεβάσματα θα έρθουν, αλλά “it’s a long way to the top, if you wanna rock & roll”.
Χωρίς το internet η μουσική θα ήταν...σίγουρα πιο δύσκολο να φτάσει στον ακροατή σε εξάρτηση με το πού βρίσκεται στον κόσμο. Η πλατφόρμα έγινε παγκόσμια και αυτό δίνει ευκαιρία και σε μικρότερες μπάντες να ακουστούν.
Αν μπορούσαμε να μεταφερθούμε σε ένα μουσικό περιβάλλον του παρελθόντος αυτό θα ήταν... η Αγγλία τη δεκαετία του ’60 επειδή υπήρξε τεράστια άνθιση στη μουσική τόσο συνθετικά όσο και από άποψη τεχνολογίας.
Η πλέον παράξενη ατάκα που έχουμε ακούσει σε live μας είναι... «είσαι και εσύ πατουσάκιας, ε;» από ένα γνωστό και μη εξαιρετέο φίλο μας.
Θα ήταν τέλειο αν κάποτε συνεργαζόμασταν ...με τον Rick Rubin.
Οι πλέον υποτιμημένες μπάντες στον πλανήτη είναι... οι Alabama Shakes και οι Buffalo Killers. Tουλάχιστον στην Ελλάδα δεν τους ξέρει πολύς κόσμος.
Ένα από τα καλύτερα albums που έχουν ποτέ γραφτεί είναι...το “Abbey Road” των Beatles, το οποίο έκλεισε φέτος 50 χρόνια από την κυκλοφορία του.
Εκτός της μουσικής, γεμίζουμε το χρόνο μας με... βόλτες με φίλους, βιντεοπαιχνίδια και ταινίες.
Ένα βιβλίο που μας συνεπήρε είναι... το «Γυρίστε τον Γαλαξία με Ωτοστόπ» του Douglas Adams.
Μία πόλη που θα θέλαμε να ζήσουμε είναι... η Νέα Υόρκη λόγω της πολυπολιτισμικότητας της αλλά και επειδή έχει την αφρόκρεμα της καλλιτεχνικής παραγωγής.
Σε 10 χρόνια από τώρα θα θέλαμε σα μπάντα να... έχουμε κάνει περιοδείες στο εξωτερικό και να έχουμε βγάλει τουλάχιστον τρία ακόμα άλμπουμ.
Η ερώτηση που ποτέ δε μας κάνουν, οπότε την ρωτάμε και απαντάμε μόνοι μας είναι...: «Χτεσινό παστίτσιο τρως;» και η απάντηση είναι πάντα "ναι".
Οι Κορίνθιοι Drunk Jackals κυκλοφόρησαν τον Οκτώβριο του 2019 το δεύτερo άλμπουμ τους, “Buzz Addiction” για το οποίο πραγματοποίησαν και περιοδεία στα Βαλκάνια για τη στήριξη του, στα τέλη του περασμένου χρόνου.


Διαβάστε επίσης

SpeeditUp21 with Remade!

Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023 10:52

SpeeditUp21 with commuter!

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023 16:40

SpeeditUp21 with Bone Rave!

Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2023 18:46