SpeeditUp21 with Night Resident

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020 18:39
Γράφτηκε από:

Μέσα από 21 συμπληρωμένες προτάσεις γνωρίστε καλύτερα τους Night Resident, μία τριμελή rock μπάντα απο την Αθήνα που υφίσταται από τον Σεπτέμβριο του 2018. Ένα χρόνο μετά κυκλοφόρησε και η ομότιτλη πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά τους.

Είμαστε οι
Night Resident και το είδος της μουσικής που παίζουμε είναι... rock/heavy.

Ξεκινήσαμε να γράφουμε μουσική ως τρόπο έκφρασης καθώς και για να έχουμε ένα καταφύγιο από την πραγματικότητα και τη ζωή που μερικές φορές κουράζει.
Θα σας αρέσουμε αν σας αρέσουν οι Ghost, Witchcraft, The Necromancers, Uncle Acid and the Deadbeats, Devil Electric, Night, Horisont, The Wizards, Jimmie Hendrix, Metallica, Candlemass, Primordial, Joy Division, The Cure και Alice In Chains.
Ένα κομμάτι μας που πρέπει να ακούσετε είναι το When Shadows Fall”, καθώς περιέχει πάρα πολλά στοιχεία μας και είναι και το πρώτο κομμάτι που συνθέσαμε σαν Night Resident.
Την πρώτη φορά που ανεβήκαμε στη σκηνή για live είχαμε ένα ελαφρύ άγχος, μιας και επρόκειτο για νέο σχήμα και κυρίως γιατί τραγουδούσαμε για πρώτη φορά στη ζωή μας μπροστά σε κόσμο, αλλά ταυτόχρονα ένα φοβερό ενθουσιασμό που επιτέλους παίζαμε το υλικό στο οποίο δουλεύαμε τόσους μήνες στο studio, live. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά!
Το ελληνικό μουσικό ραδιόφωνο (των FM) είναι (…Το spotify?)Το ελληνικό ραδιόφωνο (όσον αφορά τη rock και metal μουσική) δυστυχώς αναμασάει εδώ και χρόνια τις ίδιες μουσικές τις οποίες φρεσκάρει που και που από τα νέα κομμάτια των ίδιων καλλιτεχνών που αναμασάει. Καινούργιες μουσικές από μπάντες της rock/metal μουσικής, μπάντες πιο μικρού βεληνεκούς και όχι ελληνόφωνες, θα ακούσεις μόνο σε διαδικτυακούς σταθμούς και streaming platforms.
Θα θέλαμε κάποτε να κάνουμε ένα live στο Brixton Academy. Η ιστορία αυτού του χώρου είναι απίστευτη.
Θα γουστάραμε να ήταν δική μας σύνθεση το 4’33 του John Cage.
Ένα live που παραβρεθήκαμε -σαν θεατές- και μας «πήρε τα μυαλά», ήταν το live των Lucifer στο Gagarin205.
Η συμβουλή μας σε όποιον σκέφτεται να φτιάξει μπάντα είναι να προχωρήσει χωρίς φόβο και κρατώντας μικρό καλάθι.
Χωρίς το internet η μουσική θα ήταν μια χαρά, όπως άλλωστε ήταν και πριν από αυτό. Ίσα-ίσα θα ήταν και πιο ουσιαστική.
Αν μπορούσαμε να μεταφερθούμε σε ένα μουσικό περιβάλλον του παρελθόντος (χώρα, περίοδο), αυτό θα ήταν στην Αμερική τη δεκαετία του 70 ή του 80 επειδή η μουσική τότε άνθιζε, όπως και η μουσική βιομηχανία.
Η πλέον παράξενη ατάκα που έχουμε ακούσει σε live μας είναι οτι παίζουμε stoner.
Θα ήταν τέλειο αν κάποτε συνεργαζόμασταν με τον Jens Bogren και τους Ghost.
Η πλέον υπερεκτιμημένη (ή υποτιμημένη) μπάντα στον πλανήτη είναι οι χμ, σε αυτό ο καθένας έχει διαφορετική άποψη. Υποτιμημένη (μπάντα) είναι σίγουρα οι Crowbar.
Ένα από τα καλύτερα albums που έχουν ποτέ γραφτεί είναι το Master of Puppets των Metallica.
Εκτός της μουσικής, γεμίζουμε το χρόνο μας με ταινίες, σειρές, οικογένεια, σουαρέ με φίλους, καμιά μπαρότσαρκα και δουλειές που δε θέλουμε να κάνουμε, αλλά πρέπει.
Ένα βιβλίο που μας συνεπήρε είναι το Paranoid: Black Days with Sabbath and Other Horror Stories του καταπληκτικού Mick Wall.
Μία πόλη που θα θέλαμε να ζήσουμε είναι τo Montreal, επειδη ασπάζεται και υποστηρίζει περισσότερο από πολλές άλλες πόλεις τη μουσική που αγαπάμε.
Σε 10 χρόνια από τώρα θα θέλαμε σα μπάντα να συνεχίζουμε να γράφουμε μουσική, να βγάζουμε δίσκους και να τουράρουμε εντός και εκτός Ελλάδας.
Η ερώτηση που ποτέ δε μας κάνουν, οπότε την ρωτάμε και απαντάμε μόνοι μας είναι: …αν μας αρέσουν οι Blind Guardian. Ναι μας αρέσουν!

Διαβάστε επίσης

Torino in 20 photos and 7 songs

Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022 11:04

SpeeditUp 21 with Melting Icarus

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 19:24

SpeeditUp21 with Yogurt Maybe

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 20:19