SpeeditUp 21 with Λεμονοστίφελ (Lemonostifel)

Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2023 15:54
Γράφτηκε από:

Τους Λεμονοστίφελ (Lemonostifel) θα τους δούμε live απόψε Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, στα πλαίσια του RUDU Fest 5 Years Under The Bridge, στο Oddity Club! Λίγο πριν βγουν στη σκηνή, μαθαίνουμε για αυτούς κάποιες από τις προτιμήσεις και τις απόψεις τους.

1. Είμαστε οι Λεμονοστιφέλ, το όνομα μας προέκυψε από τη "Φρουτοπία" του Τριβιζά και το είδος της μουσικής που παίζουμε είναι ψυχολογική υποστήριξη με βαθία κατανόηση...
2. Τρία συγκροτήματα που αγαπάμε πολύ είναι: Nirvana, Βeatles,Τρύπες
3. Ένα κομμάτι μας που πρέπει να ακούσετε είναι το Πόσιμπολ!
4. Οι περισσότεροι από τους στίχους μας αναφέρονται σε όσα δε λέγονται εύκολα χωρίς ομοιοκαταληξία κι αντλούν έμπνευση από έρωτες και παιδικές αγωνίες και άλλα τέτοια διαστημικά.
5. Την πρώτη φορά που ανεβήκαμε στη σκηνή για live ήταν αμέσως μετά την ηχογράφηση του πρώτου μας δίσκου το 2008 στα πλαίσια της ευρωπαικής γιορτής μουσικής στο Βόλο. Φυσικά το χαρήκαμε πολύ, κάνοντας ένα από τα πρώτα όνειρα μας πραγματικότητα.
6. Οι πιο πολύ σταθμοί στα FM προωθούν ότι πουλάει περισσότερο, βέβαια υπάρχουν και κάποιοι πιο μερακλήδες που δεν λειτουργούν έτσι και προωθούν σύγχρονη μουσική και νέους καλλιτέχνες.
7. Θα θέλαμε κάποτε να παίξουμε live στον Άρη γιατί εχουμε χαζέψει απ'το πολύ Αστρόνιο
8. Θα γουστάραμε να ήταν δική μας σύνθεση το Prokofiev: Romeo and Juliet No 13
9. Ένα live που παραβρεθήκαμε -σαν θεατές- και μας «πήρε τα μυαλά», ήταν εκείνο των Kilimanjaro Darkjazz Ensemble στη Θεσσαλονίκη.
10. Η συμβουλή μας σε όποιον σκέφτεται να φτιάξει μπάντα είναι…βούρ στον πατσά και να ξεχάσει τη σύνταξη!
11. Η άποψή μας για την επίδραση του internet στη μουσική είναι…αν και μπορείς να έχεις πρόσβαση να ανακαλύψεις τα πάντα, η υπερπληροφόρηση μπορεί να σε αποσπάσει απ' την ουσία.
12. Αν μπορούσαμε να μεταφερθούμε σε ένα μουσικό περιβάλλον του παρελθόντος, αυτό θα ήταν αρκετούς αιώνες πριν, στη σχολή του Πυθαγόρα.
13. Κάτι που μας έμεινε αξέχαστο ήταν το ότι παίξαμε live σε κάποιο Γυμνάσιο στο μεγάλο διάλλειμα. Δεν ξέρουμε για ποιον τελικά ήταν μεγαλύτερη έκπληξη, για τα παιδιά ή για μας;
14. Θα ήταν τέλειο αν κάποτε συνεργαζόμασταν με τη Λένα Πλάτωνος
15. Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίσαμε κατά την ενασχόλησή μας με τη μουσική ήταν να διατηρήσουμε τη φυσική μας κατάσταση σε επίπεδα που να μπορούμε να λειτουργούμε.
16. Ένα από τα καλύτερα albums που έχουν ποτέ γραφτεί είναι το Pink Floyd-The Dark Side of the Moon
17. Θα θέλαμε να έχουμε γράψει μουσική για την ταινία "Danny the Dog" (της οποίας τη μουσική έγραψαν οι Massive Attack).
18. Ένα βιβλίο που μας συνεπήρε είναι το "Άρωμα του Ονείρου" του Τομ Ρόμπινς.
19. Θεωρούμε ότι οι μπάντες μπορούν (χωρίς να πρέπει) να εκφράζουν κοινωνικές και πολιτικές απόψεις.
20.Αν -υποχρεωτικά- έπρεπε να κρατήσουμε μία στιγμή από την έως τώρα πορεία μας αυτό θα ήταν: Τις μέρες που γράφαμε τον τρίτο μας δίσκο στην Ολλανδία σε ενα studio στην εξοχή. Ηχογραφούσαμε όλη μέρα σε ενα υπέροχο μέρος που θα μας μείνει αξέχαστο.
21. Η ερώτηση που ποτέ δε μας κάνουν, οπότε την ρωτάμε και απαντάμε μόνοι μας είναι:
-Πως και φτιάξατε μπάντα;
-Είναι που είμαστε φίλοι και μουσικοί, αν ήμασταν οικοδόμοι θα χτίζαμε πολυκατοικίες.

Lemonostifel Facebook Page

 

Διαβάστε επίσης

SpeeditUp 21 with Alber Jupiter

Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024 21:15

Pascal Comelade & The Limiñanas - Boom Boom (Because Music, 2023)

Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2024 10:31

Οι INNERSPEAKER μας παρουσιάζουν το "AION LIKE"

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2024 13:43