SpeeditUp21 with Rogerfall! Kelly Nikou

SpeeditUp21 with Rogerfall!

Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2023 11:43
Γράφτηκε από:

Οι Rogerfall είναι μία pop-punk/alternative μπάντα από την Θεσσαλονίκη. Δημιουργήθηκαν τον Μάιο του 2020 και έχουν ήδη κυκλοφορήσει 5 singles, ενώ πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησαν και το έκτο, για το οποίο και σας ενημερώσαμε εδώ. Λίγο πριν τις ζωντανές εμφανίσεις που ετοιμάζουν, παρακάτω μπορείτε να μάθετε λίγα περισσότερα πράγματα που μας εξομολογήθηκαν μέσω του SpeeditUp21:
Είμαστε οι
Rogerfall, το όνομα μας προέκυψε από το καλλιτεχνικό Roger ως stage name αντί για Γιώργος. Η δεύτερη κατάληξη προέκυψε από την σκέψη ότι οκ πρώτον δεν θέλω να θεωρούμαστε one man band, είμαστε όλοι μαζί σε αυτό. Στην μπάντα όμως σημαίνει επιβεβαίωση (roger that), και μετά έχουμε το "fall" όπως λέμε starfall οπότε βγαίνει κάτι σαν "ναι πέφτουμε" ή "ουρανοκατέβατοι" (το δεύτερο καλύτερα). Τελικό αποτέλεσμα: Rogerfall, και το είδος της μουσικής που παίζουμε είναι pop/punk - alternative
Τρία συγκροτήματα που αγαπάμε πολύ είναι οι Good Charlotte, οι Blink-182 και οι Green Day.
Ένα κομμάτι μας που πρέπει να ακούσετε είναι το Gravity (αν δεν το έχετε ακούσει ακόμα)
Οι περισσότεροι από τους στίχους μας αναφέρονται σε θέματα της καθημερινότητας και μη, τις περισσότερες φορές σε μεταφορικό/ποιητικό στίχο.
Την πρώτη φορά που ανεβήκαμε στη σκηνή για live ήμασταν όλοι αγχωμένοι (όπως και κάθε φορά), αν και όλοι έχουμε ξαναβρεθεί on stage με προηγούμενα σχήματα, αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι δεν έχουμε άγχος. Βέβαια είναι το αποδοτικό άγχος οπότε αυτό μας βοηθάει!
Το μουσικό ραδιόφωνο (των FM) προσπαθει σίγουρα να είναι κοντά στους καλλιτέχνες και στις κυκλοφορίες τους, εφόσον προσπαθούν και οι καλλιτέχνες αντίστοιχα.
Θα θέλαμε κάποτε να παίξουμε live στην Αθήνα γενικότερα διοτί δεν έχουμε κατέβει ακόμα στην πρωτεύουσα και θέλουμε να μας γνωρίσει και να μας ακούσει ο κόσμος.
Θα γουστάραμε να ήταν δική μας σύνθεση... τίποτα, διότι η κάθε σύνθεση είναι έμπνευση του καθενός και παράδειγμα έμπνευσης για άλλους, οπότε δεν θα θέλαμε να πειράξουμε ή να αλλάξουμε κάτι απο αυτά!
Ένα live που παραβρεθήκαμε -σαν θεατές- και μας «πήρε τα μυαλά»,  είναι, τον Οκτώβριο που έρχεται θα ακούσουμε live τους blink-182 και ξέρουμε πως σίγουρα θα μας "πάρουν τα μυαλά".
Η συμβουλή μας σε όποιον σκέφτεται να φτιάξει μπάντα είναι να έχει υπομονή και να μην το βάζει κάτω διότι τα εμπόδια είναι το 90% πάντα σε κάτι τέτοιο.
Η άποψή μας για την επίδραση του internet στη μουσική είναι 50/50: απ'τη μία βοηθάει αρκετά τους νέους καλλιτέχνες στην προώθηση, αλλά απ'την άλλη έχει μειώσει την live μουσική κάνοντας ένα μεγάλο part ψηφιακό.
Αν μπορούσαμε να μεταφερθούμε σε ένα μουσικό περιβάλλον του παρελθόντος, αυτό θα ήταν το Woodstock του 1999 επειδή τέτοια events σαν αυτό δύσκολα ξαναγίνονται!
Η πλέον παράξενη ατάκα που έχουμε ακούσει σε live μας είναι: "έλα ρε και χωρίς ζέσταμα βγαίνει!"
Θα ήταν τέλειο αν κάποτε συνεργαζόμασταν με… κάποια μεγάλη μπάντα από το εξωτερικό την οποία θαυμάζουμε.
Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίσαμε κατά την ενασχόλησή μας με τη μουσική είναι ο χρόνος που απαιτείται για να δημιουργήθει και να γραφτεί κάτι καλό και επίσης η διαθεσιμότητα των μελών.
Ένα από τα καλύτερα albums που έχουν ποτέ γραφτεί είναι το Dookie (1994) από Green Day.

Θα θέλαμε να έχουμε γράψει μουσική για την ταινία American Pie γιατί μας ταιριάζει απόλυτα και έχει το στοιχείο των early 2000's teenage pop/punk.
Ένα βιβλίο που μας συνεπήρε είναι το Storyteller του Dave Grohl. Διαβάστε το, είναι "must"
Θεωρούμε ότι μια μπάντα πρέπει εννοείται αν θέλει (επιλογή της) να εκφράζει κοινωνικές/πολιτικές απόψεις, βέβαια αν αυτές είναι αρεστές ή όχι είναι στα χέρια της μπάντας να το αλλάξει ή να το αφήσει έτσι, αν και δεν έχω δει/ακούσει πολιτική άποψη μπάντας που δεν συμφώνει με το κοινό.
Αν -υποχρεωτικά- έπρεπε να κρατήσουμε μία στιγμή (ένα υπέροχο γεγονός) από την έως τώρα πορεία μας αυτό θα ήταν το πρώτο live που κάναμε ως Rogerfall διότι δεν ξέραμε πως θα πάει και είχαμε μεγάλη απορία για το αποτέλεσμα. Πήγε πολύ καλά και ήμασταν υπερευχαριστημένοι.
Η ερώτηση που ποτέ δε μας κάνουν, οπότε την ρωτάμε και απαντάμε μόνοι μας είναι: ευτυχώς για την ώρα μας κάνουν όλες τις ερωτήσεις στις οποίες έχουμε και απαντήσεις, δεν έχει υπάρξει κάτι που θα θέλαμε να πούμε και να μην το έχουμε πει!

 

Photo: Kelly Nikou

Διαβάστε επίσης

SpeeditUp 21 with Alber Jupiter

Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024 21:15

Pascal Comelade & The Limiñanas - Boom Boom (Because Music, 2023)

Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2024 10:31

Οι INNERSPEAKER μας παρουσιάζουν το "AION LIKE"

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2024 13:43