SpeeditUp21 with Instant Boner

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 15:32
Γράφτηκε από:

Οι Instant Boner είναι μία ψυχεδελική stoner rock μπάντα που δημιουργήθηκε το 2013 στη Θεσσαλονίκη. Συνδυάζουν τον stoner ήχο με στοιχεία από prog, psychedelic, funk κλπ. Η πρώτη δισκογραφική δουλειά τους έρχεται το 2014 με το Perfect Sunday (EP). Έχουν μοιραστεί τη σκηνή με συγκροτήματα όπως οι Samsara Blues Experiment, Radio Moscow, 1000mods, Nightstalker κ.α., όπως επίσης έχουν συμμετάσχει σε αρκετά stoner- psychedelic-Hard Rock festivals όπως το Fuzztastic Planet Festival. To 2016 εξέδωσαν τη δεύτερη δισκογραφική δουλειά τους με το Outburst (EP) και λίγο καιρό αργότερα πραγματοποίησαν κάποιες αλλαγές στο line-up του συγκροτήματος. Πλέον με νέο μέλος και στα φωνητικά από το 2018, κυκλοφόρησαν στις 25 Σεπτεμβρίου 2020 τον καινούριο (και πρώτο τους) δίσκο full-length, High Place Phenomenon.
Παρακάτω μπορείτε να μάθετε περισσότερα πράγματα για αυτούς μέσω των 21 περιεκτικών προτάσεων:

Είμαστε οι Instant Boner, το όνομα μας το εμπνευστήκαμε (προέκυψε) μετά από μια πρόβα στην οποία ήρθαν φίλοι, μας άκουσαν και το πρότειναν και το είδος της μουσικής που παίζουμε είναι stoner-rock με στοιχεία από prog, psychedelic, funk κλπ.
Θα σας αρέσουμε αν σας αρέσουν οι Samsara Blues Experiment, Elder και γενικότερα μπάντες με ψυχεδελικά στοιχεία.
Ένα κομμάτι μας που κατά τη γνώμη μας πρέπει να ακούσετε είναι το Inside Your Head. Είναι ένα κομμάτι που βγήκε κατά τη διάρκεια ενός τζαμ και ίσως το αγαπημένο μας από την τελευταία κυκλοφορία μας.
Την πρώτη φορά που ανεβήκαμε στη σκηνή για live είχε πολύ πλάκα γιατί ο τότε τραγουδιστής μας, Κώστας, είχε μπει στην μπάντα μια βδομάδα πριν και είχαμε μόλις τελειώσει με το γράψιμο των στίχων και φωνητικών, αλλά παρόλα αυτά, το είχαμε κατευχαριστηθεί!
Θα θέλαμε κάποτε να κάνουμε ένα live στο Desertfest γιατί είναι ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του είδους και θα θέλαμε να βιώσουμε εμπειρίες στα πλαίσια ενός Ευρωπαικού τουρ.
Θα γουστάραμε να ήταν δική μας σύνθεση το Dark Side of The Moon των Pink Floyd!
Ένα live που παραβρεθήκαμε -σαν θεατές- και μας «πήρε τα μυαλά», ήταν το Hand. Cannot. Erase. τουρ του Steven Wilson.
Η συμβουλή μας σε όποιον σκέφτεται να φτιάξει μπάντα είναι να γράφουν πάντα σύμφωνα με το τι τους αρέσει χωρίς να προσπαθούν να ακολουθήσουν τις μόδες και να έχουν υπομονή. Χρειάζεται κόπος και χρόνος αλλά στο τέλος πάντα αξίζει!
Χωρίς το internet η μουσική θα ήταν πιο δύσκολα προσβάσιμη προς το κοινό, αλλά δυστυχώς δεν δίνεται η προσοχή που χρειάζεται ένας δίσκος, λόγω της εύκολης πρόσβασης και του καταιγισμού με πληροφορίες.
Αν μπορούσαμε να μεταφερθούμε σε ένα μουσικό περιβάλλον του παρελθόντος (χώρα, περίοδο), αυτό θα ήταν στην Αμερική τη δεκαετία του 7ο'-80' επειδή ήταν από τις πιο εμπνευσμένες (μουσικά) περιόδους.
Η πλέον παράξενη ατάκα που έχουμε ακούσει σε live μας είναι το "ΠΑΙΞΕ ΠΑΝΚ" χαχαχα!
Θα ήταν τέλειο αν κάποτε συνεργαζόμασταν με τον Rick Rubin, διάσιμο μουσικό παραγωγό, ο οποίος έχει δουλέψει με αμέτρητα μεγάλα ονόματα του χώρου.
Η πλέον υποτιμημένη μπάντα στον πλανήτη είναι οι Blue Effect.
Ένα από τα καλύτερα albums που έχουν ποτέ γραφτεί είναι το The Wall των Pink Floyd.
Θα θέλαμε να έχουμε γράψει μουσική για την ταινία The Big Lebowski.
Ένα βιβλίο που μας συνεπήρε είναι το 1984 του George Orwell.
Μία πόλη που θα θέλαμε να ζήσουμε είναι το Εδιμβούργο επειδή λόγω του πρασίνου, των τοπίων και των κάστρων κλπ. θα βοηθούσε πολύ στην σύνθεση μουσικής.
Η περίοδος της καραντίνας και όλα όσα έζησε και ζει ο πλανήτης από την κατάσταση με τον κορονοιό, έχει επηρρεάσει εκτός των άλλων και την μουσική, καθώς, δεν επιτρέπεται η διεξαγωγή λαιβ με αποτέλεσμα οι μπάντες να μην έχουν τρόπο να προωθήσουν την μουσική τους. Ελπίζουμε να βρεθεί μια λύση σύντομα και να επιστρέψουμε στη σκηνή.
Σε 10 χρόνια από τώρα θα θέλαμε σα μπάντα να έχουμε ταξιδέψει σε αρκετές χώρες παίζοντας τη μουσική μας.
Η ερώτηση που ποτέ δε μας κάνουν, οπότε την ρωτάμε και απαντάμε μόνοι μας είναι: Πως καταφέρνετε και συνεννοείστε σε μια μπάντα 6 ατόμων; Και η απάντηση είναι ΔΕΝ ΣΥΝΕΝΝΟΟΥΜΑΣΤΕ!!!!!!11!1ΕΝΑ


Photo: Flioukas Lampros Photography

 

Διαβάστε επίσης

SpeeditUp 21 with Alber Jupiter

Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024 21:15

SpeeditUp 21 with Λεμονοστίφελ (Lemonostifel)

Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2023 15:54

SpeeditUp21 with Reflection Black!

Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2023 11:26