Ταινία για τον D. Bowie χωρίς τη μουσική του D. Bowie; Film Constellation

Ταινία για τον D. Bowie χωρίς τη μουσική του D. Bowie;

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2020 12:00
Γράφτηκε από:

Το πρώτο σύντομο κλιπάκι του Johnny Flynn σαν David Bowie, τμήμα της νέας, αρκετά διαφημισμένης ταινίας "Stardust” κυκλοφόρησε. Θα γράφαμε «βιογραφικής» ταινίας, αλλά επειδή υπάρχει διχογνωμία (που θα διαβάσετε παρακάτω), το αποφεύγουμε.
Η ταινία με πρωταγωνιστή τον Flynn, επικεντρώνει στην πρώτη τουρνέ του Bowie στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 1971. Η σκηνοθεσία ανήκει στον Βρετανό σκηνοθέτη Gabriel Range που συνυπογράφει το σενάριο με τον Christopher Bell, ενώ στο ρόλο της πρώην συζύγου του Bowie βρίσκεται η Jena Malone. Ο Marc Maron ενσαρκώνει το ρόλο του υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων της δισκογραφικής του Bowie, Ron Oberman. Στο κλιπ παρουσιάζεται ο Maron (Ron) να λέει στον Bowie: “Αυτό που απλώς χρειάζεται είναι ένας που πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Και εμείς εδώ έχουμε δύο. Πιστεύεις στο εαυτό σου, σωστά;
Παρολ’αυτά, ο γιός του Bowie, D. Jones, που είναι επίσης ένας επιτυχημένος σκηνοθέτης, επιβεβαίωσε ότι η ταινία προχωρά χωρίς τη συγκατάθεση της οικογένειας Bowie και πως ασφαλώς δεν πρόκειται να περιλαμβάνει original μουσικές του. Σε δήλωσή του στα social media σχετικώς -λίγο μετά την ανακοίνωση για τη δημιουργία της ταινίας-, ο Jones ανέφερε: “Είμαι απόλυτα βέβαιος πως σε κανέναν δεν έχουν δοθεί δικαιώματα για μουσική, για καμία βιογραφική ταινία. Πιστέψτε με αν είχε γίνει κάτι τέτοιο, θα το ήξερα” ήταν η αναφορά του στο Twitter. Πρόσθεσε επίσης: “Δεν λέω ότι η ταινία δεν προχωράει, ειλικρινά δε γνωρίζω κάτι τέτοιο για να σας ενημερώσω. Απλά λέω πως με τα τωρινά δεδομένα, αυτή η ταινία δεν πρόκειται να έχει ίχνος μουσικής του πατέρα μου, και δε μπορώ να φανταστώ κάτι τέτοιο να αλλάζει. Αν θέλετε να δείτε μια βιογραφική ταινία χωρίς τη μουσική του πατέρα μου και χωρίς τις «ευλογίες» της οικογένειας, αυτό εξαρτάται καθαρά από τη βούληση του κοινού”.
Οι Paul Van Carter και Nick Taussig της Salon Pictures, που θα είναι οι παραγωγοί της ταινίας, επιμένουν από την άλλη ότι δεν πρόκειται για βιογραφική ταινία. Στο σενάριο της ταινίας, όπως είπαμε, βλέπουμε τον Bowie το 1971 όταν ήταν 24 ετών, κατά το ταξίδι του στις ΗΠΑ με τον Oberman, όπου και μεταμορφώθηκε στην περσόνα Ziggy Stardust. Ο Gabriel Range ανέφερε -σχετικώς- σε δήλωσή του: “Ο στόχος μου ήταν να φτιάξω μια ταινία σχετική με το τι ωθεί κάποιον στο να μετατραπεί σε καλλιτέχνη, τι είναι αυτό που οδηγεί κάποιον στο να δημιουργήσει την τέχνη του”.
Δείτε παρακάτω το μικρό απόσπασμα από την ταινία “Stardust”:

Photo:Film Constellation

Διαβάστε επίσης

Greg Dulli - Random Desire (Royal Cream, 2020)

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 18:19

SpeeditUp21 with Instant Boner

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 15:32