O Iommi θα παραβρεθεί σε τελετή προς τιμήν των Black Sabbath στις 9/2, στη γενέτειρά τους Thomas Lochnes

O Iommi θα παραβρεθεί σε τελετή προς τιμήν των Black Sabbath στις 9/2, στη γενέτειρά τους

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 10:23
Γράφτηκε από:

Η γενέτειρα πόλη των Black Sabbath, το Birmingham, πρόκειται να τιμήσει τους πρωτοπόρους του metal ήχου τον επόμενο μήνα, για την προσφορά τους στην μουσική και την πόλη. Φαίνεται πως σε αυτή την τελετή τουλάχιστον ένα μέλος της μπάντας θα βρεθεί εκεί. Ο Tony Iommi επιβεβαίωσε μέσω facebook ότι θα βρεθεί στην τελετή της 9ης Φεβρουαρίου, κατά την οποία μια γέφυρα και ένα χειροποίητο παγκάκι θα πάρουν το όνομά της μπάντας. Στον πάγκο δε, θα βρίσκονται και οι φωτογραφίες των Iommi, Ozzy Osbourne, Geezer Butler και Bill Ward. Παράλληλα, θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια του αστεριού για τον Ward στον φημισμένο δρόμο “Birmingham’s Walk of Stars”.
O Iommi ευχαρίστησε τους οπαδούς των Black Sabbath και το δημοτικό συμβούλιο της πόλης για την αναγνώριση προς τη μπάντα, με την ακόλουθη δήλωση: “Πρέπει να πω πως οι οπαδοί των Black Sabbath είναι πραγματικά εκπληκτικοί, και δε μπορώ να τους ευχαριστήσω αρκετά για την υποστήριξη που μας έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε το συμβούλιο του Birmingham για όλο αυτό το έργο που κανόνισαν για εμάς, κάτι που απαiτεί πολύ προσπάθεια από πολύ κόσμο για να πραγματοποιηθεί. Θα είμαι εκεί στις 9 Φεβρουαρίου για την ονοματοδοσία της γέφυρας, την αποκάλυψη του πάγκου αλλά και την παρουσίαση του αστεριού, που θα είναι το αστέρι του Bill Ward. Δυστυχώς, ο Bill, o Οzzy και ο Geezer δε θα μπορέσουν να παραβρεθούν λόγω άλλων υποχρεώσεων. Αλλά αν δε σας πειράζει να με ανεχθείτε, εγώ θα είμαι εκεί. Ελπίζω να σας δω όλους”.

bench                                                                                                                                    A mock-up of the bench © Westside Birmingham
Εδώ που τα λέμε, δε νομίζω κανείς να έχει δυσκολία στο να τον «ανεχθεί», ειδικά μια τέτοια σημαντική μέρα για την μπάντα και την πόλη. Μακάρι να είχαμε και εμείς ευκαιρία να τον “ανεχόμασταν” πιο συχνά.
Περιττό να αναφέρουμε πως τα λίγα εισιτήρια που εκδόθηκαν για το γεγονός εξαφανίστηκαν σε dt.
Την επιφυλακτική μας στάση (και το γράφουμε ευγενικά) για τα Rock’n’Roll Hall of Fame κλπ και κυρίως τον τρόπο και τη διαδικασία που ακολουθείται την έχουμε εκφράσει πολλές φορές. Το παραπάνω γεγονός πάντως έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, κυρίως γιατί ξεκίνησε από πρωτοβουλία ενός οπαδού της μπάντας. Η ονοματοδοσία στην γέφυρα συγκεκριμένα, ήταν έμπνευση του οπαδού των Sabbath Mohammed Osama, ο οποίος δήλωσε: "Είμαι ενθουσιασμένος που το σχέδιό μου να αποτίσω φόρο τιμής στους Black Sabbath στην πατρίδα τους έφτασε στο τελικό αυτό στάδιο παρουσίασης."
Ο πάγκος δημιουργήθηκε από τον Αιγύπτιο καλλιτέχνη Tarek Abdelkawi σε συνδυασμό με τις εταιρείες Etch Components και την Gateway Steel Fabricators.
Θα ήταν πολύ ωραίο σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, εκτός από το όνομα ενός δρόμου να βλέπαμε περισσότερα πράγματα που να θυμίζουν ότι εδώ έζησαν και δημιούργησαν σπουδαίοι μουσικοί. Θα ήταν ωραίο να γεμίσουμε τις πόλεις μας με μουσική και με την κληρονομία που οι μεγάλοι καλλιτέχνες άφησαν για τις επόμενες γενιές.Και, γιατί όχι, αυτό να ξεκινήσει με πρωτοβουλία των φίλων των συγκροτημάτων και των καλλιτεχνών...
Πάντως, η βράβευση από την πόλη τους δε θα είναι η μοναδική τιμή που θα λάβουν οι Sabbath καθ’ότι ανακοινώθηκε πως θα λάβουν και βραβείο GRAMMY Lifetime Achieve μέσα στη χρονιά, για τα όσα πέτυχαν στο σύνολο της καριέρας τους. Αυτό θα γίνει σε τελετή που θα λάβει χώρα στις 11 Μαΐου και στην οποία θα βραβευτούν επίσης οι George Clinton & Parliament-Funkadelic, Billy Eckstine, Donny Hathaway, Julio Iglesias, Sam & Dave και Dionne Warwick.