"ÁTTA." η δισκογραφική επιστροφή των Sigur Ros μετά από 10 ολόκληρα χρόνια!

Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2023 10:44
Γράφτηκε από:

Τα 10 χρόνια είναι μεγάλο διάστημα. Και φαίνεται ακόμα μεγαλύτερο, όταν μια μπάντα σαν τους Sigur Rós χρειάζεται αυτό το χρόνο για να κυκλοφορήσει νέο υλικό. Οπότε, ο ενθουσιασμός ήταν τεράστιος όταν το συγκρότημα ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέο του άλμπουμ, "ÁTTA."

Δεν χρειάζεται όμως, ιδιαίτερος χρόνος για να «βυθιστεί» κανείς στο ταξίδι του νέου δίσκου με το συγκρότημα. Το "ÁTTA." μοιάζει σαν μια βαθιά βουτιά σε έντονους συναισθηματικούς κόσμους που κρύβουν θεμελιώδεις αλήθειες. Ο δίσκος περιέχει 10 τραγούδια και είναι ίσως το πιο οικείο και συναισθηματικό δώρο που μας έχουν χαρίσει οι Sigur Rós μέχρι σήμερα. Σε αυτούς τους καιρούς, που ο κόσμος μαστίζεται από την πανδημία και διάφορες κρίσεις, το άλμπουμ λειτουργεί σαν βάλσαμο και παρηγοριά για την ψυχή.

Το "ÁTTA" ακούγεται ως ένα χαρακτηριστικό άλμπουμ από τους Sigur Rós, είναι όμως, νέο, διαφορετικό και ξεχωριστό. Η αλλαγμένη σύνθεση, με την επιστροφή του πολυοργανίστα Kjartan Sveinsson, φέρνει μια διαφορετική δυναμική. Οι ηχογραφήσεις έγιναν σε διάφορα studio – από το studio του συγκροτήματος στην Ισλανδία (Sundlaugin Studio) στο Abbey Road στο Ηνωμένο Βασίλειο ως διάφορα άλλα στις Η.Π.Α. Το "ÁTTA" επικεντρώνεται στα ορχηστρικά σημεία του χάρη στην εξέχουσα συμβολή της Σύγχρονης Ορχήστρας του Λονδίνου. «Θέλαμε να δώσουμε περισσότερο δραματικό ύφος» λέει ο Sveinsson, και σύμφωνα με τον Holm, το άλμπουμ «έχει έντονη την παρουσία των εγχόρδων και λειτουργεί περισσότερο εσωτερικά παρά εξωτερικά»


Ναι, στα δέκα αυτά χρόνια ο κόσμος έχει αλλάξει σημαντικά αλλά και οι Sigur Rós έχουν μεγαλώσει. Αλλά ακόμα θέλουν να μας «συγκινήσουν και να μας αγγίξουν, ώστε πραγματικά να νοιώσουμε κάτι.» Και συνεχίζουν να το κάνουν με έναν ασύγκριτο και βαθιά συγκινητικό τρόπο, όπου ο χρόνος και ο χώρος δεν έχουν καμία σημασία.

Website
Instagram
Facebook