Περιοδεία και νέο υλικό (έρχεται) από τους Sigur Ros! v_era

Περιοδεία και νέο υλικό (έρχεται) από τους Sigur Ros!

Σάββατο, 18 Μαρτίου 2023 13:12
Γράφτηκε από:

Oι Ισλανδοί, αγαπημένοι post -και whatever- rockερς, Sigur Ros ανακοίνωσαν νέα περιοδεία σε πολλές χώρες με μια ορχήστρα περισσότερων από σαράντα μουσικών, την ίδια στιγμή που ορίσαν επιτέλους ημερομηνία για την πολυαναμενόμενη δισκογραφική επιστροφή τους. Θα πρέπει βέβαια να περιμένουμε μερικούς μήνες ακόμα για να ακούσουμε το νέο τους δίσκο. Όμως η περιοδεία θα γίνει με το όγδοο στούντιο άλμπουμ στην αγκαλιά τους, με αποτέλεσμα όλο και κάτι καινούριο να μπορέσουν να ακούσουν όσοι βρεθούν στα live τους.
Το συγκρότημα από το Ρέικιαβικ θα περιοδεύσει σε κάμποσα μέρη στην Ευρώπη αλλά και την Αμερική συνοδεία της London Contemporary Orchestra. Όσοι έχουν βρεθεί σε live της μπάντας (εμείς στο Sliding τους έχουμε απολαύσει αρκετές φορές, σε Αθήνα, Βουδαπέστη, Κοπεγχάγη) θα ξέρουν πως κάθε συναυλία είναι και μία μοναδική εμπειρία. Η ύπαρξη της ορχήστρας είναι δεδομένο ότι θα την κάνει ακόμα πιο έντονη.
Για τον νέο δίσκο που θα είναι η επιστροφή μετά από 10 χρόνια και το Kveikur (κατόπιν, το συγκρότημα μοιράστηκε το ορχηστρικό του έργο «Odin's Raven Magic» στα τέλη του 2020), δεν έχουν ανακοινωθεί πολλές λεπτομέρειες πλην της -περίπου-ημερομηνίας κυκλοφορίας, που θα είναι σίγουρα μέσα στον Ιούνιο. Το 2022, ξεκίνησαν μια παγκόσμια περιοδεία και γιόρτασαν την επιστροφή του keyboardist Kjartan Sveinsson μετά από μια δεκαετία απουσίας. Ξεκίνησαν την περιοδεία τους στην Πόλη του Μεξικού στις 28 Απριλίου, όπου άνοιξαν το σετ των 20 τραγουδιών με το «Svefn-g-englar», σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που έπαιξαν το κομμάτι από το 2013. Αργότερα στο σετ, έκαναν πρεμιέρα τα «Gold 2», «Gold 4» και «Angelus 4» – όλα τα νέα κομμάτια που δεν έχουν ακόμη κυκλοφορήσει. Τέλος, τον Φεβρουάριο, πρωτοαποκάλυψαν αυτό που ξέρουμε επίσημα τώρα, ότι ήταν «στη διαδικασία συγγραφής και ηχογράφησης» ενός νέου LP.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις ημερομηνίες της νέας περιοδείας που ανακοινώθηκαν έως τώρα. Εννοείται πως δε θα σταματήσουμε να ελπίζουμε πως θα έρθουν και στην Ελλάδα, σε μία χρονιά άλλωστε που φαίνεται πως έχει γίνει μεγάλο συναυλιακό άνοιγμα. Αλλωστε βρε παιδία, όλο τον Ιούλιο θα κάθεστε; O Σεπτέμβριος, α! ξέρετε τι ωραία ειναι το Σεπτέμβριο στην Ελλάδα;


Ημερομηνίες περιοδείας Sigur Rós

ΙΟΥΝΙΟΣ
16 – Royal Festival Hall, Λονδίνο
17 – Concertgebouw, Άμστερνταμ
18 – Elbphilharmonie, Αμβούργο

ΙΟΥΛΙΟΣ
3 – Φιλαρμονική Κεντρική Αίθουσα, Παρίσι

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
14 – Roy Thomson Hall, Τορόντο
16 – Beacon Theatre, Νέα Υόρκη,
18 – Kings Theatre, Μπρούκλιν
19 – Θέατρο Wang, Βοστώνη
21 – Κρατικό Θέατρο, Μινεάπολη
24 – The Paramount Theatre, Σιάτλ
26 – The Greek Theatre στο UC Berkeley, Berkeley
27 – The Greek Theatre, Λος Άντζελες.

 

Photo/video: v_era