Οι Belle And Sebastian παρουσιάζουν το live album "What to Look for in Summer"!

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020 10:14
Γράφτηκε από:

Οι Belle And Sebastian παρουσιάζουν το What to Look for in Summer, ένα διπλό άλμπουμ με live εκτελέσεις τραγουδιών τους μέσα από την παγκόσμια περιοδεία τους το 2019 που περιλάμβανε και την επική κρουαζιέρα, “Boaty Weekender”. Το άλμπουμ κυκλοφορεί από την Matador.
Επιπλέον, το συγκρότημα κυκλοφορεί και νέα βίντεο με τον ήχο των ζωντανών εκτελέσεων των κλασσικών τραγουδιών τους, “The Boy With the Arab Strap” (σε μια ειδική 8λεπτη version που απεικονίζει το συγκρότημα στις αντίστοιχες τοποθεσίες της Γλασκόβης) και “My Wandering Days Are Over”.
Όλοι οι live δίσκοι αποτελούν ένα ταξίδι στο χρόνο κατά κάποιο τρόπο, αλλά το συγκεκριμένο άλμπουμ από τους Belle And Sebastian είναι πιθανότατα κάτι πολύ παραπάνω από ότι είχε αρχικά σχεδιαστεί. «Είχαμε κατακλιστεί από τα αιτήματα των θαυμαστών μας να κυκλοφορήσουμε τις ηχογραφήσεις των συναυλιών μας» λέει ο frontman Stuart Murdoch. Έτσι άρχισαν να παρακολουθούν την περιοδεία τους το 2019, συμπεριλαμβανομένων και των τριών σετ από το φεστιβάλ Boaty Weekender το οποίο πραγματοποιήθηκε σε κρουαζιερόπλοιο. Ποιο από αυτά όλα αυτά μοιάζει περισσότερο με άπιαστη φαντασίωση αυτή τη στιγμή, να βλέπεις μια συναυλία, να πηγαίνεις σε ένα φεστιβάλ ή να βρίσκεσαι σε ένα κρουαζιερόπλοιο;
Όποια κι αν είναι η απάντηση, το What to Look for in Summer, θα σε ταξιδέψει εκεί. Με την επιδημία του COVID – 19 να έχει ως αποτέλεσμα την ακύρωση όχι μόνο των συναυλιών για το 2020, αλλά και τα σχέδια των Belle και του Sebastian να ηχογραφήσουν ένα νέο δίσκο στο Λος Άντζελες, αυτό που ξεκίνησε ως ένα απλό άλμπουμ ανάμεσα στα άλλα, τελικά εξελίχθηκε σε κάτι πολύ μεγαλύτερο και ιδιαίτερο. «Ήταν κάτι στο οποίο έπρεπε να επικεντρωθούμε», λέει ο Stevie Jackson. «Ήταν πολύ, πολύ ωραίο.»

Belle Sebastian Jane Weaver DR Koncerthuset 2018 15
«Ήταν πολύ ωραίο να το κάνουμε αυτό όταν δεν μπορούσαμε καν να δούμε ο ένας τον άλλον», λέει η Sarah Martin. Αν και οι fans του συγκροτήματος απάντησαν πως προτιμούν ένα live άλμπουμ από μια μόνο συναυλία, όταν ρωτήθηκαν μέσω Twitter από τον Murdoch, εκείνος αποφάσισε πως οι λίστες των τραγουδιών είναι κάτι που έπρεπε να κάνει το ίδιο το συγκρότημα. Έτσι αποφάσισαν να επιλέξουν τις καλύτερες ηχογραφήσεις από διαφορετικές συναυλίες, έχοντας ως έμπνευση τα live album των Yes, “Yessongs” και των Thin Lizzy, “Live and Dangerous”. “Για ένα διάστημα, ο προσωρινός τίτλος του άλμπουμ ήταν “Live and Meticulous. Η δισκογραφική εταιρία ήθελε πολύ αυτό τον τίτλο. Αλλά δε μου αρέσουν οι απομιμήσεις” λέει ο Murdoch. Tο “What To Look In Summer” είναι ο ήχος μιας μπάντας που εξελίσσεται πάντα, μια εικόνα των Belle και Sebastian το 2019 που δίνει το ίδιο βάρος στα πρώτα (“My Wandering Days Are Over,” “Seeing Other People” και τα τελευταία χρόνια Poor Boy We Were Beautiful.
Οι live εμφανίσεις τους εδώ και δύο δεκαετίας διαθέτουν ένα υψηλό επίπεδο μουσικότητας και ποικιλίας.
«Νιώθεις σα να φιλοξενείς τους φίλους σου για ένα δείπνο και θέλεις τα πάντα να είναι στην εντέλεια. Όσο «μίζερα» και να είναι τα τραγούδια σου – οι περισσότεροι fans έχουν μάθει να τα αγαπούν μέσα σε μια κρεβατοκάμαρα ή μια κουζίνα – όταν παίζεις ζωντανά στη σκηνή, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Θέλεις όλοι να περάσουν και να νοιώσουν καλά» δηλώνει ο Murdoch.
Και αυτό είναι η πραγματικότητα για κάθε συναυλία τους. To “The Boy With The Arab Strap” είναι το “Born To Run” των Belle and Sebastian – πάντοτε θα το παίζουν - καθώς και το “Dancing in The Dark” τους, μιας και δεκάδες θαυμαστές καταλήγουν επί σκηνής για να το χορέψουν. Είναι μια μοναδική εμπειρία για τα παιδιά, ένας μόνιμος εφιάλτης για τον υπεύθυνο παραγωγής και η καλύτερη στιγμή για όλους τους άλλους. Ο Murdoch δεν κουράζεται να το παίζει ποτέ και λέει πως πάντα ανυπομονεί να το κάνει.

Επίσης, δεν κουράζεται ποτέ να παίζει, τελεία. Και λέει χαρακτηριστικά: «Το να περιοδεύουμε με το συγκρότημα ήταν κάτι που σκεφτόμουν πως δεν θα κάνουμε. Τελικά, το κάναμε και έχει μετατραπεί σε μια συγκίνηση ζωής, πραγματικά, με έναν προφανή, φυσικό τρόπο. Είναι απλώς η καλύτερη εμπειρία που νομίζω ότι είχα στη ζωή μου».
LISTEN / BUY
What To Look For In Summer
https://belleandsebastian.ffm.to/summer
Δείτε τα video
“THE BOY WITH THE ARAB STRAP”


“MY WANDERING DAYS ARE OVER”


What To Look For In Summer Track List

1. The Song of The Clyde £ >
2. Dirty Dream Number Two *
3. Step Into My Office, Baby *
4. We Were Beautiful +
5. Seeing Other People %
6. If She Wants Me @

7. Beyond The Sunrise &
8. Wrapped Up In Books +
9. Little Lou, Ugly Jack, Prophet John $
10. Nice Day For A Sulk (digital only) #
11. I Can See Your Future *
12. Funny Little Frog ^
13. The Fox In The Snow+
14. If You’re Feeling Sinister*
15. My Wandering Days Are Over*
16. The Wrong Girl #
17. Stay Loose%
18. The Boy Done Wrong Again #
19. Poor Boy%
20. Dog On Wheels%
21. The Boy With The Arab Strap+
22. I Didn’t See It Coming+
23. Belle And Sebastian #

£ recorded Banchory Studios, Glasgow, August 6th, 2020 (digital version)
> recorded by Kenneth McKellar (vinyl + CD versions)
* The Boaty Weekender, August 10 th , 2019
+ Royal Oak Theatre, Michigan, July 21 st , 2019
% Union Transfer, Philadelphia, PA, July 12 th , 2019
# House Of Blues, Boston, MA, July 13 th , 2019
^ M-Telus, Montreal, QC, July 15 th , 2019
@ Carnegie Hall - Pittsburgh, PA, July 18 th , 2019
& House Of Blues, Cleveland, OH, July 19 th , 2019
$ Auditoria Baluarte, Pamplona, Barcelona, November 4 th , 2019

Κυκλοφορεί από την Matador

 Powered by The Hubsters

Band's Photo by v_era ( Belle & Sebastian Live at DR Koncerthuset, Copenhagen, 21/2/2018 )