Mondo Generator / Supersoul LIVE @ An Club, 11/2/2020 v_era

Mondo Generator / Supersoul LIVE @ An Club, 11/2/2020

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 13:00
Γράφτηκε από:

Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης της έλευσης του Nick Oliveri και της μπάντας του στην Ελλάδα, ήμουν σίγουρος ότι θα γινόταν «σεισμός», και ότι οι ουρές έξω από το Αν θα έφταναν στην πλατεία (μία είναι η πλατεία). Τελικά, το «και της μπάντας του» που ανέφερα φαίνεται πως έπαιξε το ρόλο του. Το όνομα και το παρελθόν του (Kyuss, Queens of the Stone Age), αποδείχτηκε πολύ πιο σημαντικό από το παρόν και τους Mondo Generator και έτσι μια πόλη 5 εκατομμυρίων δεν μπόρεσε να «βρει» παραπάνω από 150-170 μουσικόφιλους για να παρακολουθήσουν έναν θρύλο του stoner ήχου για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Α! ξέχασα, ήταν καθημερινή…

supersoul01
Γκρίνια τέλος. Γρήγορη πρώτη μπύρα υπό τη συνοδεία των φιλόξενων ήχων των Villagers of Ioannina City (μεταξύ άλλων) και οι Αθηναίοι Supersoul εμφανίστηκαν στη σκηνή. Τα τρία μέλη έλαβαν θέση και χωρίς πολλά-πολλά ξεκίνησαν το 45λεπτο περίπου set τους, μπροστά σε 50-60 ανθρώπους, που κατά τη διάρκεια του live αυξάνονταν και «προθερμαίνονταν» μαζί με τη μπάντα. Ήταν η πρώτη φορά που τους έβλεπα ζωντανά και οι εντυπώσεις είναι θετικές, κυρίως προς το «παιχτικό» κομμάτι αλλά και την εντυπωσιακή, πωρωτική σκηνική παρουσία. Στο μουσικό κομμάτι θα έλεγα πως σαφώς προτιμώ τις heavy/psych στιγμές τους (τόσο στη μουσικό ύφος όσο και στο κομμάτι των φωνητικών του -εξαιρετικού- Rami Winston) από τις πιο blues/rock. Όχι πως έχουν κάποιο θέμα τα παιδιά στο δεύτερο κομμάτι, απλώς είναι θέμα γούστου (μου). Τα κομμάτια που ξεχώρισα ήταν αυτά που -κρίνοντας από τις αντιδράσεις- μάλλον άρεσαν και στους περισσότερους. Mind me When I’m Gone, The Manipulator (φοβερό!), Divine αλλά και το Blackhorse που έριξε την αυλαία του set, ήταν εξαιρετικά!

supersoul07
Σύντομο διάλλειμα για τις…αλλαγές επί σκηνής, που κύλησε αρκούντως ευχάριστα με Nebula, Body Count και Dubrovniks να μας κάνουν παρέα από την πάντα καλή μουσική επιμέλεια του Αn, στα κενά μεταξύ των set.

Η επίσης τριμελής μπάντα εμφανίστηκε στη σκηνή, μας ευχαρίστησε για την παρουσία μας και ξεκίνησε το «πριόνι». Για μία περίπου ώρα ο δυναμίτης που ακούει στο όνομα Mondo Generator έσπερνε φωτιές στη σκηνή. Αδιανόητη ενέργεια, τρομακτικά/τσιριχτά φωνητικά (από τον Nick), απίστευτα κιθαριστικά solo και ξεσπάσματα και δαιμονιώδες drumming. Κιθαρίστας ήταν ο Mike Pygmie, συνεργάτης του John Garcia και -μιας και είπαμε για Nebula νωρίτερα- o στιβαρός ντράμερ Mike Amster, είναι και μέλος των προαναφερθέντων. Όλοι μαζί, μας «υποχρέωναν» να καρφώσουμε το βλέμμα μας προς αυτούς, χωρίς να πάρουμε ανάσα.

mondogenerator09
Ελάχιστα κενά μεταξύ των κομματιών (για ευχαριστίες και επαφή με τον κόσμο) και το ένα κομμάτι μετά το άλλο σαν οδοστρωτήρας να μας καταπλακώνει. Είχα καιρό να βρεθώ σε συναυλία με τόση πολύ ένταση και…ταχύτητα (οκ, ναι! Δεν πολυσυχνάζω σε metal συναυλίες) και τσιριχτά hardcore/punk φωνητικά. Στο set, αν και έκαναν ένα πέρασμα απ’ όλη την καριέρα τους, έριξαν λίγο περισσότερο βάρος (7 στα 16 κομμάτια) στο νέο άλμπουμ με τίτλο Fuck it!, που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες μέσω της Heavy Psych Sounds, άλμπουμ που ηχογραφήθηκε στο στούντιο του φίλου του Nick, Josh Homme. Και, ναι, όσο άμεσοι είναι μουσικά, άλλο τόσο είναι και στιχουργικά. Ο νέος δίσκος δε, καθώς φαίνεται θα είναι εκρηκτικός, ίσως ό,τι πιο speedάτο κυκλοφόρησαν ποτέ. Για να είμαι ειλικρινής πάντως, τα σημεία που έφερναν σε Κyuss, όπως και τα κομμάτια των προαναφερθέντων ΘΕΩΝ που ακούσαμε (Green Machine, Love Has Passed Me By), ήταν αυτά που μου άρεσαν περισσότερο. Έγινε και πέρασμα από Queens of the Stone Age (You Think I Ain't Worth a Dollar…) και το καταχαρήκαμε, ελπίζοντας πάντα να μην είναι αυτό το πιο κοντινό που θα βρεθούμε σαν χώρα σε ένα live των QOTSA, στα προσεχή χρόνια.

mondogenerator08
Μετά το περίπου μίας ώρας set, δε γινόταν να μην ξαναβγούν στη σκηνή. Μέχρι να επιστρέψουν όλοι, ο Nick πρόλαβε και μας χάρισε ένα ακαπέλα hardcore φωνητικό show ενός (και κάτι) λεπτού και μας είπε και ένα ανέκδοτο που δε θυμάμαι, άρα ίσως να μην ήταν σπουδαίο. Το live πάντως ήταν μια χαρά και κάτι παραπάνω, όμως για να είμαι ειλικρινής την επόμενη μέρα είχα περισσότερο τους Kyuss στο μυαλό μου παρά τους Mondo.

Set list Supersoul
Faith Bender
Gold
Wrong Side of Suicide
Dirty Love in a Gullible Mind
Mind me When I’m Gone
The Manipulator
Girl in Revolution
Jacob Williams /Divine
Blackhorse

Set list Mondo Generator
Nowhere Man (Fuck it!, 2020)
13th Floor (Cocaine Rodeo, 2000)
Fuck You, I’m Free (A Drug…, 2003)
Turboner (Fuck it!, 2020)
Up Against the Void (Fuck it!, 2020)
Shawnette (Cocaine Rodeo, 2000)
Like the Sky (Hell Comes to Your Heart, 2012)
Green Machine (Kyuss)
Kyuss Dies! (Fuck it!, 2020)
Fuck it! (Fuck it!, 2020)
Dead Silence (Hell Comes to Your Heart, 2012)
Its You I Don’t Believe (Fuck it!, 2020)
Listening to the Daze (Fuck it!, 2020)
Love Has Passed Me By (Κyuss)
You Think I Ain't Worth a Dollar, But I Feel Like a Millionaire (Qotsa)
Last Train (Hell Comes to Your Heart, 2012)

Photos / videos: v_era

Διαβάστε επίσης

José González @ SNFCC, 23/01/2023

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 20:11

Savage Republic // Coyote's Arrow @ An Club, 14/01/2023

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 10:01

Crows // The Noise Figures @ Temple, 12/01/2023

Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2023 00:42