Mark Lanegan / Dustbowl LIVE @ Gagarin205, 30/11/2019 Natasha Spa

Mark Lanegan / Dustbowl LIVE @ Gagarin205, 30/11/2019

Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 23:21
Γράφτηκε από:

Πολύ ανάμεικτα συναισθήματα μας άφησε το live του Mark Lanegan, το περασμένο Σάββατο στο Gagarin. Επιγραμματικά θα γράψω τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου.
- Ο Μark σε κάθε εμφάνιση του κόβει την ανάσα! Έχει αυτό το «κάτι» του σπουδαίου, αυτού που εκτός από το ταλέντο στο να γράφει όμορφα τραγούδια, διαθέτει τη δυνατότητα να μαγνητίζει τα βλέμματα και να «γεμίζει» τη σκηνή. Μόνο την επιβλητική, σκοτεινή μορφή του να δεις μπροστά σου, αρκεί για να καθηλωθείς. Πόσο μάλλον αν αρχίσει να τραγουδά με αυτή την απίστευτη, βραχνή και «ογκώδη» φωνή του. Τα συναισθήματα αυτά προέκυψαν και το περασμένο Σάββατο σε όλους μας!
- Δυστυχώς (και χωρίς φυσικά να αλλάζει οτιδήποτε από τα προαναφερθέντα) υπήρξαν θεματάκια. Καταρχάς αν δεν ήταν ο Mark, θα είχα την χειρότερη άποψη για όποιον εμφανίζεται στη σκηνή, παίζει μια ώρα, βγαίνει για ένα κομμάτι encore και στη μία ώρα και δέκα λεπτά γίνεται λούης…
- Μία πληροφορία που δε ξέρω αν είναι αληθής είναι ότι ο Mark ήταν άρρωστος! Αν ισχύει, και αφού του ευχηθούμε περαστικά, μπορούμε να πούμε ότι υπήρξε δικαιολογία για τη μικρή διάρκεια της συναυλίας, θα μπορούσε όμως να αναφερθεί (κάτι) από σκηνής, για να κατευνασθεί κάπως το…παράπονό μας.
- Οι Dustbowl είναι μία πολύ καλή μπάντα για το είδος της, απλά προσωπικά δε με συγκινεί το συγκεκριμένο μουσικό ύφος (Americana, blues/country), για το οποίο πάντως -απ'όσο μπορώ να κρίνω- είναι top, όχι μόνο για Ελλάδα.
- Πολύ, ΠΟΛΥ ακριβή μπύρα!
- Πιθανότατα κατ’ επιλογήν του Mark, ο φωτισμός ήταν πολύ χαμηλός, και αυτό είναι σεβαστό. Όμως, η Μαρία από τα Σεπόλια και ο Μανώλης από τα Βριλήσσια, κάπου στο βάθος, ήθελαν σώνει και καλά να βγάλουν φωτεινή φωτογραφία! Και μας ζάλισαν με τα  flash! Αντικοινωνική συμπεριφορά! (νο1).
- Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν κωλώνουν μπροστά στον αντικαπνιστικό νόμο! Βασικά δεν είναι ο νόμος το θέμα τους, αλλά το ότι δεν έχουν μάθει να σέβονται τον διπλανό τους, και απλώς διαιωνίζουν μία αντικοινωνική συμπεριφορά (νο2).
- Μπόλικοι λόγοι να γκρινιάξει κάνεις, τουλάχιστον είδαμε τον Mark, που για όσο έπαιξε ήταν εντυπωσιακός, ενώ στα θετικά ήταν και το γεγονός ότι το χρονοδιάγραμμα τηρήθηκε απόλυτα.

dustbowl01
Dustbowl Setlist

The Season
Lovely Desecration
Sail Away
Strange Commotion
Kicks & Thrills
Say You Will
Mr. Dandy Gasoline
The Great Fandango

lanegan01

Mark Lanegan Set List (με μικρή επιφύλαξη)
Knuckles
Disbelief Suspension
Nocturne
Hit the City
Stitch It Up
Burning Jacob's Ladder
Night Flight to Kabul
Beehive
Bleeding Muddy Water
Deepest Shade (διασκευή The Twilight Singers)
Ode to Sad Disco
Gazing From The Shore
One Hundred Days
Dark Disco Jag
Name and Number
Death Trip to Tulsa
(encore)
Harborview Hospital


*Το live του προηγούμενου Σαββάτου στο Gagarin205, έγινε κάτω από αρκετά δύσκολες έως αποτρεπτικές συνθήκες φωτογράφισης και βιντεοσκόπησης, από την στιγμή που ο αγαπημένος μας Mark Lanegan, έκανε την εμφάνιση του στη σκηνή. Η ποιότητα τόσο των φωτογραφιών, όσο και του video είναι κάκιστη, δεν παύουν όμως να αποτελούν μέρος των συναυλιακών μας εμπειριών. 

Photos / videos: v_era & εξωφύλλου Natasha Spa

Διαβάστε επίσης

CLAMM (Aus) / FRENZEE live @ Death Disco, 22/9/2022

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 17:57

Οι FUZZTONES επιστρέφουν στο Gagarin!

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2022 17:53