City of the Sun / Moa Bones LIVE @ Gagarin205, 23/11/2019 v_era

City of the Sun / Moa Bones LIVE @ Gagarin205, 23/11/2019

Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019 20:58
Γράφτηκε από:

Ένα πετυχημένο double bill, όπως τελικά εξελίχθηκε, ζήσαμε το Σάββατο στο Gagarin. City of the Sun και Moa Bones έκαναν, ο καθένας με τον τρόπο του, τον κόσμο να περάσει πολύ καλά. Το σημαντικότερο είναι αυτό, καθώς και το γεγονός ότι το live είχε απίστευτα περισσότερο κόσμο απ’ όσο ανέμενα, και αυτό οφείλουμε να το πιστώσουμε τόσο στα συγκροτήματα όσο και στους διοργανωτές (Love Light Productions & Underdogs) και το Gagarin.

moa bones07
O περισσότερος κόσμος (νεαρότατης ηλικίας και θηλυκού γένους ως επί το πλείστον), όπως ήταν φυσικό πήγε για τους City of the Sun, εμένα όμως αυτός που με εντυπωσίασε ήταν ο Moa Bones (ο Δημήτρης Αρώνης δηλαδή). Τον μουσικό τον είχα δει πριν πολλά χρόνια, και είμαι εντυπωσιασμένος με την εξέλιξη του. Μόνος πάνω στη σκηνή, με την υπέροχη, χαρακτηριστική φωνή του να τραβάει τα βλέμματα σα μαγνήτης. Η φωνή του, άλλοτε μου θύμιζε πολύ αυτή του James Walsh των Starsailor και άλλοτε του θρυλικού Jeff Buckley. Με τη συνοδεία κιθάρας και με μπόλικα πετάλια και κουμπάκια μπροστά του για να συνεισφέρουν στον ήχο, γέμιζε με την παρουσία του τη σκηνή. Όταν χρειάστηκε μάλιστα, ζήτησε και από τον κόσμο να κάνει…επιτέλους ησυχία (τι αρρώστια και αυτό το πράγμα!) «από σεβασμό σε όσους ήθελαν να ακούσουν», δείχνοντας αξιοζήλευτο τσαγανό. Όμορφες pop/folk μελωδίες, άλλοτε πιο ήπιες (τι όμορφο το Fists of Love) και άλλοτε πιο δυναμικές, έφτιαξαν ιδανικό κλίμα για το κυρίως πιάτο.
Moa Bones Set List
Once Upon A Time
Wake Up
Old Days
Fists of Love
Take it All Away
Hey.

Το οποίο κυρίως πιάτο έφερε πάρα πολύ κόσμο στο Gagarin. Και το βασικότερο, έφερε κόσμο έτοιμο να χορέψει και να τους επευφημήσει σε κάθε ευκαιρία. Η ανταπόκριση που οι 3 (John Pita, Avi Snow, Zach Para + ένας μπασίστας) City of the Sun είχαν από τον κόσμο, η ταχύτητα και το πάθος με το οποίο το κοινό ανταποκρινόταν σε κάθε κάλεσμα από τη σκηνή, ήταν εντυπωσιακό και σίγουρα πάρα πολλές μπάντες θα το ζήλευαν.

cityofthesun01
Ο ήχος τους, προσωπικά, δε μου λέει πολλά. Μου ακούγεται flat, γραμμένος με απόλυτα «εμπορική» διάθεση και μοιάζει στα δικά μου αυτιά, αρκετά μονότονος. Lobby Music κατά κάποιο τρόπο, ένα (πετυχημένο) ακουστικό, post/new age μοτίβο που απλώς επαναλαμβάνεται. Αυτό βέβαια λίγους ενδιαφέρει και σίγουρα κανέναν από όλους εκείνους που παραβρέθηκαν στο κοινό και πέρασαν πραγματικά καλά! Και η ίδια η μπάντα (που έρχεται για πολλοστή όπως έμαθα φόρα στην Ελλάδα) έδειξε να έχει μεγάλα κέφια και να το διασκεδάζει, τόσο που κάποιες στιγμές τα μέλη της έβγαζαν φωτογραφίες και video το κοινό, σχεδόν μην πιστεύοντας το πόση αποδοχή έχουν στην Ελλάδα! Και μπράβο τους! Είμαι σίγουρος πως και στις επόμενες στάσεις της περιοδείας τους στη χώρα μας, θα βρεθεί πολύς νεαρόκοσμος που θα σπεύσει να τους απολαύσει! Η διασκέδαση είναι εγγυημένη! Εμένα, επιτρέψτε μου από το live να κρατήσω τον Moa, το γεγονός ότι ήταν εξαιρετική η όλη διοργάνωση και πως ήταν η δεύτερη συναυλία σε 3 μέρες, που λειτούργησε -επιτέλους- ο αντικαπνιστικός νόμος.

Photos/Videos: v_era

Διαβάστε επίσης

CLAMM (Aus) / FRENZEE live @ Death Disco, 22/9/2022

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 17:57

Οι FUZZTONES επιστρέφουν στο Gagarin!

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2022 17:53