̶s̶i̶s̶t̶e̶r̶  LIVE @ Underflow Record Store and Art Gallery, 12/4/2019 v_era

̶s̶i̶s̶t̶e̶r̶ LIVE @ Underflow Record Store and Art Gallery, 12/4/2019

Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 09:39
Γράφτηκε από:

Σαν να απομονώθηκαν παίζοντας ανάμεσα μας, για να μας αποκάλυψουν τον πιο κρυφό τους κόσμο...

Για τους sister τα έχουμε πει και ξαναπεί. Τους έχουμε δει πολλές φορές live, ενώ πρόσφατα γράψαμε και την άποψη μας για το δίσκο (εδώ). Έτσι δε ξέρω τί άλλο θα μπορούσα να γράψω για το καθαρά μουσικό κομμάτι πέραν του ότι για άλλη μια φορά μας πήγαν μια ωραία βόλτα στον πλανήτη τους. Σίγουρα, μετά από όλα αυτά, θα ήταν αδιανόητο να μη βρεθούμε στην τελευταία (όπως και οι ίδιοι μας είχαν προϊδεάσει σχετικώς ) εμφάνισή τους για αυτή τη φάση του γκρουπ, δηλαδή πριν το χαλάρωμα για την είσοδο στο studio για το sister #2, που ελπίζουμε να κυκλοφορήσει σύντομα.

Όπως μας απέδειξαν και με το set list της Παρασκευής, φρέσκο υλικό (ή πιο σωστά “ακυκλοφόρητο υλικό”) υπάρχει μπόλικο. Άρα το sister#2 δείχνει να είναι κάτι εφικτό. Την Παρασκευή στο Underflow (το δισκάδικο, υπεύθυνο για την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου) πάντως διαπιστώσαμε και κάτι ακόμα: Πως οι sister έχουν καταφέρει να φτιάξουν ένα πιστό κοινό, που είναι διατεθειμένο να τους ακολουθήσει για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα στις live περιπέτειες τους. Η αλήθεια είναι πως αυτή τη φορά δεν ήξερα τί να περιμένω από θέμα προσέλευσης. Ο λόγος, πέραν του προαναφερθέντος, ήταν ότι το underflow, σα συναυλιακό venue δεν είναι ακόμα τόσο γνωστό, κάτι που σιγά-σιγά αλλάζει.

sister underflow08

Το σκηνικό που έστησαν οι sister πάντως ήταν πρωτόγνωρο και όσοι ήρθαν σίγουρα δεν το μετάνιωσαν. Υπήρχε μία οικειότητα στην ατμόσφαιρα (συχνά τα μέλη της μπάντας αναφέρονταν σε άτομα από το κοινό με το μικρό τους όνομα), μια παρεΐστικη κατάσταση που όμοια της δε συναντάς συχνά σε live. Σε αυτό βοήθησε και ο πολύ ιδιαίτερος χώρος του υπογείου του Underflow. Μία μακρόστενη αίθουσα, αρκετά σκοτεινή (οι φωτογράφοι βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης), με πολλά μαξιλάρια αν θες να καθίσεις κάτω και κάμποσες καρέκλες. Το ιδιαίτερο στήσιμο της μπάντας είχε και αυτό την πλάκα του. Αντί να βρίσκονται στη σκηνή (στη μία άκρη του χώρου), επέλεξαν να σταθούν στο μέσον της αίθουσας, στο ίδιο ύψος (εκτός σκηνής δηλαδή) με τους 70-80 φίλους τους που ήρθαν να τους δουν. Το κερασάκι ήταν η θέση του ντράμερ, που έπαιζε με την πλάτη γυρισμένη στον κόσμο. Έτσι, στα πρώτα κομμάτια (στα οποία συμμετείχε, ως συνήθως, ο Λευτέρη Λουκίσας με την τρομπέτα του) οι 4 τους, έπαιζαν κοιτάζοντας ο ένας τον άλλο, σχηματίζοντας κύκλο. Super…

Στα του set list: Ακούσαμε τα κομμάτια του untrue (με διαφορετική σειρά απ’ ότι στο δίσκο), με τον Λευτέρη να συνοδεύει τη μπάντα στα 4 πρώτα. Ακούσαμε δύο καινούρια που πλέον μας έχουν γίνει κτήμα μιας και τα έχουν ξαναπαίξει. Μάλιστα το πρώτο, το ανώνυμο (που, έτσι αυθαίρετα, το ονομάζω splendid outcome) o κιθαρίστας της μπάντας ανέφερε ότι στην ουσία είναι παλιό. Τέλος, ακούσαμε ένα ακόμα καινούριο κομμάτι, υπέροχο και αυτό, που επίσης δεν έχει όνομα, αλλά τους εμπιστεύομαι πως θα του βρουν το πιο αντιπροσωπευτικό.

sister underflow07

Φλυαρώ τόση ώρα, θέλοντας να πω πως η συγκεκριμένη εμφάνιση των sister στο underflow ήταν αυτή που χάρηκα περισσότερο. Όλες οι ιδιαιτερότητες (χώρος, στήσιμο, συγκυρίες, κοινό) συνετέλεσαν σε αυτό. Σαν να απομονώθηκαν παίζοντας ανάμεσα μας και να μας αποκάλυψαν τον πιο κρυφό τους κόσμο. Αναμένουμε νεότερα σύντομα…

Set list sister @ underflow 12-4-2019
Deepest Heat
Delta 
Blackout 
Fidel
Furious Apes
New Track
Dark Candy 
Outflanked & Outnumbered
New Track

 

Photos: v_era

Διαβάστε επίσης

New Model Army / Kidney Black live @ Fuzz Club, 4/11/22

Κυριακή, 06 Νοεμβρίου 2022 13:15