Holy Monitor - This Desert Land (digital release, 1/6/2020)

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020 13:39
Γράφτηκε από:

Εκτός από το προφανές, τους θανάτους και τους χιλιάδες ασθενείς, το lockdown και τα σημαντικά προβλήματα που επέφερε στην οικονομία των χωρών και του σπιτιού του καθενός (με προεξέχοντες βέβαια τους καλλιτέχνες και όσους σχετίζονταν με το χώρο του θεάματος), η covid-19 πανδημία επέφερε και κάποια θετικά. Ένα από αυτά είναι ότι οι καταστάσεις που όλοι ζήσαμε, ενέπνευσαν τις περισσότερες μπάντες στο να γράψουν μουσικές. Μια τέτοια περίπτωση είναι και το EP που κυκλοφόρησαν ψηφιακά οι Holy Monitor με τίτλο This Desert Land, στην πρώτη ημέρα του καλοκαιριού. Συμβολική ίσως η ημερομηνία, σα να ήθελαν να ξορκίσουν το κακό.

holy monitor07
4 πολύ ενδιαφέροντα κομμάτια που συνθέτουν ένα EP που καταφέρνει να εκπέμπει αισιοδοξία, παρά το γεγονός ότι μιλάνε για ερήμους και αγκάθια. Τέσσερις συνθέσεις παιγμένες με αυτή τη μεθυστική, κυκλωτική λούπα, που σίγουρα θυμίζει πολλά συγκροτήματα του είδους (Black Angels, Myrrors, Liminanas για να αναφέρω μερικά), αλλά που πάντα καταφέρνουν να ακούγονται μοναδικές και με Holy Monitor σφραγίδα. Χαρακτηριστικό των προαναφερθέντων είναι το εναρκτήριο και ομώνυμο του EP.
Το δεύτερο κομμάτι έχει τον πλέον συμβολικό τίτλο, Summer of Thorns. Μας θυμίζει την…αγκάθινη περίοδο που αφήσαμε πίσω μας (ή προσπαθούμε έστω) και το περίεργο καλοκαίρι του 2020 που διανύουμε. Φέρνει πολύ στο μεθυστικό, αργόσυρτο φεγγάρι που περνούν συχνά πυκνά οι Brian Jonestown Massacre, οπότε δε γίνεται να μη μας αρέσει. Σίγουρα σε ένα mixtape «καλοκαίρι 2020» ή στο πιο ρεαλιστικό, «Μάρτιος-Αύγουστος 2020», θα έχει περίοπτη θέση.

holymonitor07
Γενικώς όλο το EP εύκολα με φαντάζομαι να το ακούω από τα ηχεία ενός χαλαρού, καλοκαιρινού bar, με μια κρύα μπύρα στο χέρι, με θέα στη θάλασσα και κόσμο με έντονη διάθεση να κουνηθεί στα ψυχεδελικά κελεύσματα του. Η ψυχολογία όλων μας είναι σε περίεργη φάση (για να το θέσω κομψά) και καλό είναι να εμπλουτίζουμε τη ζωή μας με τέτοιες καλές μουσικές για να σταθούμε δυνατοί. Για να την παλέψουμε.
Thanx Holys.
bandcamp
facebook page

Photos: v_era (Holy Monitor Live @ Fuzz Live Music Club, 07/12/2018, Holy Monitor LIVE -Plisskën Festival- @ Gagarin205, 17/3/2019)