StoryTeller: "Athlete - Wires" www.yousingiwrite.blogspot.com

StoryTeller: "Athlete - Wires"

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020 15:14
Γράφτηκε από:

Στο παρόν κείμενο, κατά το ψάξιμο της ιστορίας πίσω από ένα τραγούδι, θα καταπιαστούμε με το τι κρύβεται πίσω από ένα από τα πλέον υποτιμημένα κομμάτια των τελευταίων -πολλών- χρόνων. Αναφερόμαστε στο Wires των Athlete, ένα κομμάτι που βρίσκεται στον δεύτερο δίσκο της Βρετανικής μπάντας, με τίτλο Tourist που κυκλοφόρησε το 2005. Αποτελεί το πρώτο single που προέκυψε από το δίσκο και κυκλοφόρησε στις 17 Ιανουαρίου του 2005.
Καταρχάς, επειδή σίγουρα το κομμάτι δεν είναι γνωστό σε όλους, ακούστε το παρακάτω:


Είναι, ασφαλώς, ένα πολύ συναισθηματικά φορτισμένα κομμάτι, και το νιώθεις με το πρώτο άκουσμα. Οι στίχοι του όμως, και η έμπνευση για να γραφτεί, δόθηκε στο δημιουργό από ένα δυσάρεστο γεγονός (με ευτυχή κατάληξη πάντως). Γράφτηκε από τον τραγουδιστή και ηγέτη των Athlete, Joel Pott και προέκυψε από το γεγονός ότι η κόρη του μετά τη γέννηση της, είχε σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης και για μεγάλο διάστημα χρειάστηκε να μείνει στην εντατική. Η ιστορία πίσω από το κομμάτι αποκαλύφθηκε αρκετό καιρό μετά. Σίγουρα οι στίχοι είναι εξαιρετικοί, αλλά αλλιώς «διαβάζεις» το “'you've got wires coming out of your skin” ας πούμε, όταν γνωρίζεις το γεγονός από το οποίο αυτό προέκυψε. Είναι βέβαια μοναδικός και ο τρόπος που το τραγούδα, εγκάρδιος, γεμάτος ανησυχία, πόνο και ελπίδα. Αν κρίνουμε μάλιστα από σχόλια που μπορεί να συναντήσει κανείς κάτω από το κομμάτι στο youtube, είναι μια ιστορία που ειπώθηκε από έναν άνθρωπο, αλλά άγγιξε και αγγίζει χιλιάδες ανθρώπους με αντίστοιχες εμπειρίες. Ασθενείς, συγγενείς, γονείς και φίλους ασθενών και όσους χρειάστηκε να περάσουν κάποιο διάστημα μέσα σε ένα νοσοκομείο.

athlete wires 03
Σε σχετική συνέντευξή του ο keyboardιστας της μπάντας, Tim Wanstall, στον Λονδρέζικο ραδιοφωνικό σταθμό Xfm (όπου και έγινε η αποκάλυψη της ιστορίας) ανέφερε: “To Wires σχετίζεται με μια πολύ δυσάρεστη και τρομακτική εμπειρία που είχε ο Joel με την γέννηση της κόρης του, και την όλη προσπάθεια που απαιτήθηκε για να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Είναι κάτι που όπως είναι φυσικό, μας είχε επηρεάσει όλους, ένα τραγούδι που προέρχεται από ένα τόσο έντονο προσωπικό βίωμα, έχει άλλη βαρύτητα”.
Ο ίδιος ο Pott αργότερα είχε δηλώσει: “Νομίζω ότι πολλοί γράφουν τραγούδια που είναι αρκετά προσωπικά, αλλά τα πραγματικά λόγια είναι πολύ πιο οικουμενικά από ότι το αρχικό νόημα πίσω από αυτά. Για μένα προφανώς σημαίνουν κάτι, αλλά όταν το τραγουδήσω τώρα πια, «σημαίνει» ότι έχω πλέον μια μεγάλη κόρη και αυτό σκέφτομαι μόνο. Για άλλους ανθρώπους σημαίνει κάτι ίσως ακόμα πιο δύσκολο, αφού όλοι βίωσαν το να χάσουν ή σχεδόν να χάσουν κάποιον που αγαπούν πραγματικά”.

athlete wires 02
Για την ιστορία, το κομμάτι έφτασε στο No4 των Βρετανικών Singles Chart, ενώ μετά από μια απόδοσή του σε X-Factor επέστρεψε σε αυτά το 2012. Παράλληλα βρέθηκε σε soundtrack αρκετών σειρών (όπως σε αυτό του The Vampire Diaries) αλλά και έντυσε διαφήμιση Λονδρέζικου Νοσοκομείου για παιδιά.
Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τους στίχους του Wires:
"You got wires, goin' in
You got wires, comin' out of your skin
You got tears
Making tracks
I got tears
That are scared of the facts
Running down corridors
Through automatic doors
Got to get to you
Got to see this through
I see hope is here in a plastic box
I've seen Christmas lights reflect in your eyes
You got wires, goin' in
You got wires, comin' out of your skin
There's dry blood on your wrist
Your dry blood on my fingertip
Running down corridors
Through automatic doors
Got to get to you
Got to see this through
First night of your life
Curled up on your own
Looking at you now
You would never know
I see it in your eyes
I see it in your eyes
You'll be alright
I see it in your eyes
I see it in your eyes
You'll be alright
Alright
Running down corridors
Through automatic doors
Got to get to you
Got to see this through
I see hope is here in a plastic box
I've seen christmas lights reflect in your eyes
Down corridors
Through automatic doors
Got to get to you
Got to see this through
First night of your life
Curled up on your own
Looking at you now
You would never know".
Πηγές: indielondon.co.uk, songfacts.com, designermagazine.com
Cover Photo: www.yousingiwrite.blogspot.com, Other Photos: Screenshots from YouTube

Διαβάστε επίσης

I Like Trains - KOMPROMAT (Atlantic Curve, 2020)

Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 20:34

2 By Bukowski - Her Kind Fight Everything (Sound Effect Records, 2020)

Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021 19:34

Monthly Gems - December.20!

Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2021 12:34