New, Greek and Cool (26/5/2024)

Κυριακή, 26 Μαΐου 2024 10:16
Γράφτηκε από:

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε και να δείτε μερικά κομμάτια που κυκλοφόρησαν από Έλληνες καλλιτέχνες και συγκροτήματα το τελευταίο διάστημα και θεωρούμε πως είναι άξια της προσοχής σας. Κάποια είναι λίγο παλαιότερα, μερικά είναι φρέσκα videos παλαιότερων κομματιών και κάποια είναι συνολικά (τραγούδι και video) καινούρια. Καλή ακρόαση…
1. Green Was Greener - Midnight Hour (single, Released: 13/5/24)

Eνα φοβερό single από τους Green was Greener (aka Θωμάς Στρατάκης) με ύφος αλλά και παραγωγή που θυμίζει 80s και αρχές 90s και αυτό το κάνει ακόμα πιο όμορφο.

2. Next Time Passions - Coffee and Regrets (Coffee and Regrets, Released: 2024)
Οι Next Time Passions επιστρέφουν το 2024 με το νέο studio album τους Coffee and Regrets. To album περιλαμβάνει 5 καινούργια τραγούδια που γράφτηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, τα 4 κομμάτια του εξαντλημένου Another Wish limited EP για πρώτη φορά σε βινύλιο, καθώς και μια έκπληξη: το θρυλικό πρώτο single της μπάντας από τα 90s, Not Here Anymore, σε νέα ηχογράφηση.

3. Black Body Radiation - Daydreaming (Burn the Cycle, Released: 7/3/2024)
Αυτό είναι ένα κομμάτι από το ντεμπούτο άλμπουμ των Black Body Radiation. Ο δίσκος κυκλοφόρησε τον Μάρτιο, μάλλον αργήσαμε να τον πάρουμε χαμπάρι, όμως πότε δεν είναι αργά για να μάθουμε και να ακούσουμε όμορφες μουσικές.

4. Ạoris - Loop (In Existence, Upcoming: 2024)
Ο Ạoris, είναι μια καλλιτεχνική έκφραση, που δημιουργήθηκε με σκοπό να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των μουσικών ειδών, μέσα σ' έναν ωκεανό από ήχους, χρώματα και ιστορίες. Mε το Loop σας ταξιδεύει στην μαγική, electro/ambient πλευρά του.




5. Mr. Trickster - My Only Friend (single, Released: 4/2024)
Οι Mr. Trickster είναι ένα all around rock μουσικό project με έδρα την Αθήνα, που αντλεί έμπνευση από οτιδήποτε. Το πρώτο single της μπάντας για το 2024, κυκλοφόρησε τον Απρίλιο και τιτλοφορείται  “My Only Friend”. Απολαύστε το!

6. Fuzzrider - Dusk Till Dawn (Fuzzrider, Released: 30/4/2024)
Ότι καλύτερο έχουμε ακούσει στο χώρο του blues / heavy rock (με αυτή τη σειρά) είναι αυτό το κομμάτι. H μπάντα από την Αθήνα αποτελείται από… μπαρουτοκαπνισμένους μουσικούς, γνωστούς από άλλα σχήματα (Lord 13, One Man Drop, Captain Brain). Έχουν και κάτι αρκετά σπάνιο, ειδικά για το συγκεκριμένο είδος και τις εγχώριες μπάντες: σωστή προφορά.

photo: v_era

Διαβάστε επίσης