New, Greek and Cool (20/4/2024)

Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 10:39
Γράφτηκε από:

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε και να δείτε μερικά κομμάτια που κυκλοφόρησαν από Έλληνες καλλιτέχνες και συγκροτήματα το τελευταίο διάστημα και θεωρούμε πως είναι άξια της προσοχής σας. Κάποια είναι λίγο παλαιότερα, μερικά είναι φρέσκα videos παλαιότερων κομματιών και κάποια είναι συνολικά (τραγούδι και video) καινούρια. Καλή ακρόαση…

1. Come - Imperfections (single, Released: 29/3/24)
Οι Come είναι ένα ροκ τρίο (που συμμετέχει και η Δάφνη των Daphne and the Fuzz) που δημιουργήθηκε μέσα από τον ρομαντισμό ενός παγανιστικού γάμου και την τρέλα μιας καλοκαιρινής περιπέτειας στη Μύκονο, όπως μας λένε και οι ίδιοι. Ακούστε το δεύτερο single τους (μας θυμίζει ευχάριστα Yeah Yeah Yeahs) που μιλά για τις ατέλειες και τα ελαττώματα, Imperfections, δυνατά και περήφανα.

2. Vegan Mosquitoes - Let Go (single, released:22/3/24)
Εδώ θα ακούσετε το δεύτερο single των Vegan Mosquitoes από τον δίσκο που ετοιμάζεται. To πρώτο σας το είχαμε παρουσιάσει εδώ.
Στο Let Gο συναντάμε την πιο shoegaze πλευρά της μπάντας, που μας αρέσει πολύ.

3. Gadless - All Lights on You (single, Released: 11/4/2024)
Πανέμορφη Lo-fi indie pop που σε κάνει να χαμογελάς, oπως και το video. O Κώστας Αντωνιάδης κυκλοφορεί άλλο ένα υπέροχο single.

4. The Professor - Got no Time (Got no Time EP, Released: 3/2024)
Ο Professor (aka Πάρης Λιακάκος) επιστρέφει, με το δεύτερο EP του να είναι γεγονός. Το Got no Τime κρατά τη συνταγή του 3 track EP όπως και το πρώτο του για το οποίο σας είχαμε ενημερώσει σχετικά (εδώ), ωστόσο μας παρουσιάζει την ευελιξία του καλλιτέχνη, αφού σε αυτή τη δουλειά το προσωπικό του στυλ μπλέκεται με στοιχεία από blues, soul και grunge.

5. Coyote's Arrow - Lose Control (Medicine, Upcoming: 2024)
Άλλη μία κομματάρα από την αγαπημένη heavy rock μπάντα. Έρχεται νέος δίσκος, προς το παρόν όμως ακούστε το Lose Control! Δυνατά!

6. New City Temples - Reveries (Reveries, Released: 2/4/2024)
Οι New City Temples κυκλοφόρησαν την πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά τους, 'Reveries', πριν λίγες μέρες, στις 2 Απριλίου 2024. Alternative rock ήχος με αρκετό πλουραλισμό στις συνθέσεις και πολλά genre bending στοιχεία, αφού εύκολα διακρίνει κανείς metal και prog rock επιρροές. Ακούστε το υπέροχο Reveries.

photo: v_era