SpeeditUp21 with Reflection Black! Spyros Kalivas

SpeeditUp21 with Reflection Black!

Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2023 11:26
Γράφτηκε από:

Οι Reflection Black αποτελούν τον τρόπο έκφρασης του ανθρώπου πίσω από το project, του Elis Alex, για τα μουσικά οράματα τα οποία προέρχονται από τα αστικά τοπία της Αθήνας. Στόχος είναι η έκφραση μέσα από το μελωδικό Goth Rock και το σύγχρονο post-punk, εμπνευσμένο από το μουσικό παρελθόν του Alex και το πέρασμα από το Black Metal (Ravencult, Nigredo).
To πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ, "Last Stop To Nowhere", κυκλοφόρησε από την Swiss Dark Nights τον Μάρτιο του 2023 και είναι το album το οποίο θα οδηγήσει τον ακροατή σε ανεξερεύνητα μονοπάτια των dark, post-punk και goth rock ήχων. Οκτώ τραγούδια, οκτώ όψεις της πιο σκοτεινής πλευράς της μουσικής μέσα από τα μάτια και το μυαλό του Elis Alex.

Λίγες μέρες πριν την εμφάνισή τους στην Death Disco (14/10), όπου θα "ανοίξουν" τη συναυλία των Then Comes Silence, διαβάστε μερικά πράγματα που μας αποκάλυψαν οι ίδιοι για την μπάντα και τις προτιμήσεις και απόψεις της:

Είμαστε οι
Reflection Black , το όνομα μας προέκυψε από την ανάγκη να προβάλουμε προς τον έξω κόσμο τις πιο σκοτεινές εκφάνσεις του εαυτού μας.

Το είδος της μουσικής που παίζουμε είναι ένα κράμα από Goth, Post- Punk, ακόμα και Metal, επιρροές στην πιο σύγχρονη εκδοχή τους και διανθισμένο με αυτή τη χαρακτηριστική σκοτεινή αισθητική.

Τρία συγκροτήματα που αγαπάω πολύ, (απαντώντας προσωπικά ως Αλέξης), είναι οι The Cult, Danzig και The Lords of the New Church.

Ένα κομμάτι μας που πρέπει να ακούσετε είναι το Call My Name, το πρώτο single που κυκλοφορήσαμε το 2021 και το οποίο παραμένει μάλλον και το πιο δημοφιλές μας κομμάτι μέχρι σήμερα.

Οι περισσότεροι από τους στίχους μας αναφέρονται σε θέματα όπως ο θάνατος, ο ύπνος και τα όνειρα, διακατέχονται από μια γενικότερη ιδεαλιστική διάθεση και έχουν επιπλέον αναφορές σε διάφορα αποκρυφιστικά concepts.

Η πρώτη φορά που θα ανεβούμε στη σκηνή για live θα είναι στις 14 Οκτωβρίου στο Death Disco και δεν μπορούμε παρά να νιώθουμε ενθουσιασμένοι αφού θα έχουμε τη τύχη να μοιραστούμε τη σκηνή με τους Σουηδούς Then Comes Silence, μια από τις καλύτερες νέες μπάντες του Post-Punk ήχου.

Το μουσικό ραδιόφωνο (των FM) είναι ένα μέσο μουσικής με το οποίο δεν μπορώ να πω ότι νιώθουμε στενά συνδεδεμένοι και το οποίο μάλλον δυσκολεύεται να καλύψει πιο εξειδικευμένα γούστα σε σκοτεινή, σκληρή και νέα μουσική.

Θα θέλαμε κάποτε να παίξουμε live στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην Αμερική γιατί εκεί βλέπω να εμφανίζονται και να πετυχαίνουν πολλές νέες μπάντες με κοινές μουσικές αναφορές με εμάς.

reflection black

Θα γουστάραμε να ήταν δική μας σύνθεση το Dirty Black Summer του Danzig.

Ένα live που παραβρεθήκαμε -σαν θεατές- και μας «πήρε τα μυαλά», ήταν το live των Ghost φέτος το καλοκαίρι στο Ολυμπιακό Στάδιο, είναι ένα live που να μας καλύπτει όλους στη μπάντα.

Η συμβουλή μας σε όποιον σκέφτεται να φτιάξει μπάντα είναι να ακολουθήσει το ένστικτό του και να επικεντρωθεί στο να καλλιεργήσει ένα προσωπικό και μοναδικό μουσικό όραμα αφού ηπροσφορά μέτριας μουσικής στις μέρες μας είναι πλέον ατελείωτη.

Η άποψή μας για την γενικότερη επίδραση του internet στη μουσική είναι πως την έχει κάνει πολύ πιο προσβάσιμη στους πάντες, ακροατές αλλά και καλλιτέχνες, αλλάζοντας τελείως τον τρόπο που παράγουμε και καταναλώνουμε μουσική.

Αν μπορούσαμε να μεταφερθούμε σε ένα μουσικό περιβάλλον του παρελθόντος αυτό θα ήταν το Los Angeles στα '80s επειδή οι hard rock και heavy metal μπάντες εκεί είχαν μια μοναδική ευκαιρία να παράξουν φοβερή και διαχρονική μουσική και να τραβήξουν τους προβολείς πάνω τους με όλους τους πιθανούς τρόπους!

Για την πλέον παράξενη ατάκα που θα ακούσουμε σε live μας, ελπίζουμε να επανέλθουμε να την συζητήσουμε όταν αποκτήσουμε έναν ικανό αριθμό από live ιστορίες σαν μπάντα!

Θα ήταν τέλειο αν κάποτε συνεργαζόμασταν με κάποιον πραγματικά κορυφαίο producer που θα κατάφερνε να καταλάβει σε βάθος το μουσικό μας όραμα και να το αποτυπώσει με ακρίβεια σε ήχο.

Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίσαμε κατά την ενασχόλησήμας με τη μουσική είναι οι προσωπικές θυσίες που πρέπει να κάνουμε για να πάρουμε την ικανοποίηση που μας προσφέρει η δημιουργία μουσικής, η οποία είναι βαθύτητατη, αλλά όχι πάντα χειροπιαστή και κατανοητή από όλους.

Ένα από τα καλύτερα albums που έχουν ποτέ γραφτεί είναι το Operation Mindcrime των Queensryche, ένα απόλυτο 10/10 heavy metal άλμπουμ με το οποίο θα συμφωνούσαν σίγουρα όλοι στη μπάντα.

Θα θέλαμε να έχουμε γράψει μουσική για οποιαδήποτε ταινία του Martin Scorsese γιατί χρησιμοποιεί τα τραγούδια στις ταινίες του με τρόπο που τα φέρνει στο προσκήνιο και τραβάει πάντα την προσοχή του θεατή πάνω τους.

Ένα βιβλίο που με συνεπήρε είναι το κλασικό sci-fi masterpiece “Do Androids Dream of Electric Sheep” του Philip K. Dick.

Θεωρούμε ότι μια μπάντα μπορεί να εκφράζει κοινωνικές/πολιτικές απόψεις αφού αυτό θεωρεί πως ταιριάζει με το καλλιτεχνικό μήνυμα που θέλει να περάσει μέσα από τη μουσική της.

Αν -υποχρεωτικά- έπρεπε να κρατήσουμε μία στιγμή από την έως τώρα πορεία μας αυτή θα ήταν η κυκλοφορία του 1ου μας άλμπουμ Last Stop to Nowhere τον Μάρτιο του 2023 αφού ουσιαστικά επισφράγισε όλη τη προσπάθεια για τη δημιουργία του. Τα σχόλια και η υποστήριξη όσων άκουσαν τη μουσική μας σημαίνουν τα πάντα!

Η ερώτηση που ποτέ δε μας κάνουν, οπότε την ρωτάμε και απαντάμε μόνοι μας είναι: Γιατί συνεχίζετε σαν άνθρωποι να παίζετε μουσική με τόση επιμονή τόσα χρόνια; Η απάντηση είναι πως δεν ξέρουμε ακριβώς, αλλά λογικά θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με την ίδια επιμονή για πολύ καιρό ακόμα!

 


Follow Reflection Black 

Photos by Spyros Kalivas

Διαβάστε επίσης

SpeeditUp 21 with Alber Jupiter

Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024 21:15

Pascal Comelade & The Limiñanas - Boom Boom (Because Music, 2023)

Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2024 10:31

Οι INNERSPEAKER μας παρουσιάζουν το "AION LIKE"

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2024 13:43