SpeeditUp21 with Youth Valley! Elina Astrapellou

SpeeditUp21 with Youth Valley!

Σάββατο, 08 Ιουλίου 2023 10:06
Γράφτηκε από:

Οι Youth Valley είναι μία shoegaze/post punk μπάντα από την Αθήνα και μετά το επιτυχημένο ομότιτλο Youth Valley EP (2021, Make Me Happy Records), κυκλοφόρησε πρόσφατα το ντεμπούτο άλμπουμ “Lullabies For Adults”. Μέσω του SpeeditUp21 μπορείτε να μάθετε μερικά παραπάνω πράγματα για αυτούς, λίγο πριν την εμφάνιση τους στο διήμερο Death Disco Festival (θα εμφανιστούν στις 22/7) .

Είμαστε οι YOUTH VALLEY, το όνομα μας το εμπνευστήκαμε αφού είχαμε τελειώσει την παραγωγή του πρώτου μας EP, ακούσαμε τα τραγούδια ολοκληρωμένα και εμπνευστήκαμε από αυτά για να βρούμε το όνομα και το είδος της μουσικής που παίζουμε είναι indie rock με έντονες επιρροές απο shoegaze και post punk.
Τρία συγκροτήματα που αγαπάμε πολύ είναι The Smiths, the Cure, Diiv.
Ένα κομμάτι μας που πρέπει να ακούσετε είναι το Jean Moreas, από τον νέο μας δίσκο «Lullabies For Adults» που κυκλοφόρησε στις 23 Ιουνίου από την Make Me Happy Records (Ελλάδα) και την Shelflife Records (ΗΠΑ) .
Οι περισσότεροι από τους στίχους μας αναφέρονται στην διαδικασία της ενηλικίωσης και όλα τα συναισθήματα που γεννιούνται και επαναπροσδιορίζονται «μεγαλώνοντας».
Την πρώτη φορά που ανεβήκαμε στη σκηνή για live ήταν στο Release Athens Festival 2022  και δεν μπορούσαμε να δούμε αν τα πετάλια μας ήταν ανοιχτά ή κλειστά, λόγω του φοβερού ήλιου!
Το μουσικό ραδιόφωνο (των FM) στην Ελλάδα είναι αρκετά μακρυά από την εγχώρια αγγλόφωνη σκηνή με ελάχιστες εξαιρέσεις, όμως αυτό δεν μας πτοεί καθώς υπάρχουν και στο εξωτερικό σταθμοί όπως το DKFM shoegaze radio (USA).

youth valley by Artemis Blitsa

Θα θέλαμε κάποτε να παίξουμε live στο εξωτερικό για να δούμε τί αντιδράσεις θα προξενούσαμε σε μια διαφορετική κουλτούρα μέσα απο μία ζωντανή αλληλεπίδραση.
Θα γουστάραμε να ήταν δική μας σύνθεση το...so many options, δεν μπορούμε να απαντήσουμε, sorry.
Ένα live που παραβρεθήκαμε -σαν θεατές- και μας «πήρε τα μυαλά», ήταν οι Cure το 2019 στην Πλατεία Νερού, γιατί ήταν υπέροχοι και ακούραστοι.
Η συμβουλή μας σε όποιον σκέφτεται να φτιάξει μπάντα είναι υπομονή, σκληρή δουλειά, σε ισορροπία με το να περνάνε καλά μεταξύ τους, κάνοντας αυτό που αγαπούν περισσότερο στον κόσμο.
Η άποψή μας για την επίδραση του internet στη μουσική είναι μια πολύ μεγάλη συζήτηση για να παρατεθεί γραπτώς.
Αν μπορούσαμε να μεταφερθούμε σε ένα μουσικό περιβάλλον του παρελθόντος (χώρα, πόλη, περίοδο), αυτό θα ήταν Aγγλία 80’s επειδή συνέβησαν υπέροχες εξελίξεις στο brit pop και rock και πιθανότατα σε όλα τα είδη μουσικής.
Η πλέον παράξενη ατάκα που έχουμε ακούσει σε live μας είναι, δεν έχουμε κάνει και πολλά live ομολογουμένως για να έχουμε ακούσει περίεργες ατάκες.
Θα ήταν τέλειο αν κάποτε συνεργαζόμασταν με τους Ocean Hope (Σεραφείμ και Αγγελική Τσοτσώνη) γιατί τους αγαπάμε και τους θαυμάζουμε και σαν ανθρώπους και σαν καλλιτέχνες, σε υπέρμετρο βαθμό.
Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίσαμε κατά την ενασχόλησή μας με τη μουσική, ήταν και είναι η οικονομική μας επιβίωση.
Ένα από τα καλύτερα albums που έχουν ποτέ γραφτεί είναι το: The SoundFrom The Lion’s Mouth.
Θα θέλαμε να έχουμε γράψει μουσική για την ταινίαThe Dead Poets Society, ή για μια coming of age 80’s ταινία.
Ένα βιβλίο που μας συνεπήρε είναι το Οι Φυλακές της Παιδικής μας ηλικίας της Alice Miller.
Πρέπει ή όχι μία μπάντα να εκφράζει κοινωνικές/πολιτικές απόψεις;…καλο θα ήταν, πιστεύουμε, μια μπάντα να εκφράζει οτιδήποτε την αντιπροσωπεύει και την εμπνέει χωρίς «πρέπει», αρκεί να σιγουρευτεί ότι είναι αληθινή προς τον εαυτό της.
Αν -υποχρεωτικά- έπρεπε να κρατήσουμε μία στιγμή (ένα υπέροχο γεγονός) από την έως τώρα πορεία μας αυτό θα ήταν το μήνυμα που μας έστειλε ένα κοριτσάκι απο την Ρωσία, ευχαριστώντας μας για το πόσο την βοηθήσαμε με την μουσική μας να ξεπεράσει κάποια σοβαρά οικογενειακά προβλήματα της. Σίγουρα ήταν η πιο σημαντική στιγμή μας. Και τεράστια η γενναιοδωρία αυτού του ανθρώπου να εξωτερικεύσεί κάτι τέτοιο, προς μεγάλη μας τιμή.
Η ερώτηση που ποτέ δε μας κάνουν, οπότε την ρωτάμε και απαντάμε μόνοι μας είναι: Γιατί παίζουμε μουσική; Για να μην πεθάνουμε.


 Photos: cover by Elina Astrapellou, other photo by Artemis Blitsa

 

Διαβάστε επίσης

SpeeditUp 21 with Alber Jupiter

Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024 21:15

Pascal Comelade & The Limiñanas - Boom Boom (Because Music, 2023)

Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2024 10:31

Οι INNERSPEAKER μας παρουσιάζουν το "AION LIKE"

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2024 13:43