SpeeditUp21 with Polaroid Buffalo Club!

Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 11:42
Γράφτηκε από:

Για μία ιδιαίτερη περίπτωση εγχώριας μπάντας που ακούει στο όνομα Polaroid Buffalo Club σας είχαμε ενημερώσει εγκαίρως, στο παρελθόν, κατά την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου Twisted College, το 2019. Στο τέλος του 2022 κυκλοφόρησαν το δευτερο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους, με τίτλο B-Movie Sundown. Mιας και η φάση covid δεν τους έδωσε τη δυνατότητα να χαρούν πολύ τον πρώτο δίσκο ζωντανά, αναμένεται να το κάνουν πολύ με το νέο δίσκο. Το πρώτο από τα μελλοντικά live τους είναι την προσεχή Πέμπτη στο Six D.o.g.s
Επ'ευκαιρία αυτού, μπορέιτε μέσω των απαντήσεων τους στο SpeeditUp21 μας, να μάθετε μερικά παραπάνω πράγματα για αυτούς και να σπεύεσετε να κλείσετε εισιτήριο, γιατί το αξίζουν.

Είμαστε οι Polaroid Buffalo Club, το όνομα μας προέκυψε σαν ένα κολάζ λέξεων – “Polaroid” διότι αιχμαλωτίζουμε το φως στον ήχο μας όπως οι αντίστοιχες φωτογραφικές μηχανές, “Buffalo” λόγω του ότι οι μουσικές μας καταβολές είναι κατά βάση αμερικάνικες και “Club” γιατί βλέπουμε την μπάντα σαν έναν σύνδεσμο που υπηρετεί τα παραπάνω και το είδος της μουσικής που παίζουμε είναι Psych pop / sunshine pop.

Τρία συγκροτήματα που αγαπάμε πολύ είναι The Doors, Jefferson Airplane και The Mamas & The Papas από πιο παλιά και από πιο σύγχρονα θα λέγαμε Allah-las, Mystic Braves και The Growlers.

Ένα κομμάτι μας που πρέπει να ακούσετε είναι τοPatterns & Shapes” από το τελευταίο μας άλμπουμ.

Οι περισσότεροι από τους στίχους μας αναφέρονται στις ερωτικές σχέσεις, με μια πιο μυστικιστική και ποιητική ματιά και πάντα μπολιασμένη με μια συνεχή νοσταλγία για μελαγχολικά καλοκαίρια.

Την πρώτη φορά που ανεβήκαμε στη σκηνή για live ο Κώστας είχε ξεχάσει στην κιθάρα του κούρδισμα που χρειαζόμασταν σε ένα και μόνο κομμάτι. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσουμε το πρώτο κομμάτι και να ακούγεται όλο εκτός τονικά. Ευτυχώς αυτό συνέβη στο soundcheck. Κατά τ’ άλλα όλα πήγαν ρολόι.

Το μουσικό ραδιόφωνο (των FM) είναι προσκολλημένο σε έναν τρόπο λειτουργίας ξεπερασμένο και εντελώς μονοπωλιακό. Είναι γνωστό πως οι περισσότεροι σταθμοί παίζουν με έτοιμες λίστες γεμάτες mainstream επιλογές και δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου χώρος για νέους καλλιτέχνες. Το ιντερνετικό ραδιόφωνο στον αντίποδα – στο όποιο στρέφονται ολοένα και περισσότεροι ακροατές για να ανακαλύψουν νέα μουσική-, είναι δίπλα σε νέους καλλιτέχνες και πιστεύουμε πως έχουμε πολλά να περιμένουμε ακόμα από αυτό.

Θα θέλαμε κάποτε να παίξουμε live στο Austin Psych Fest γιατί θα ήταν σίγουρα μεγάλη εμπειρία για εμάς σαν μπάντα, αλλά επίσης θα είχαμε και την ευκαιρία να απολαύσουμε πολλούς αγαπημένους μας καλλιτέχνες από τη νέο-ψυχεδελική σκηνή.

Θα γουστάραμε να ήταν δική μας σύνθεση το βασικό μουσικό θέμα του Ennio Morricone για την ταινία του Sergio LeoneA fistful of dollars”.



Ένα live που παραβρεθήκαμε -σαν θεατές- και μας «πήρε τα μυαλά», ήταν αυτό του Nick Waterhouse και της καλοκουρδισμένης του μπάντας. Ήταν όλα εκεί, μια παλιά – ρομαντική Καλιφόρνια , τα 50’s και τα 60’s παιγμένα με φρέσκο τρόπο αλλά και σεβασμό στο παρελθόν, και ένα urban blues τόσο groove-ατο που δεν μπορούσες παρά να χορεύεις ασταμάτητα.

Η συμβουλή μας σε όποιον σκέφτεται να φτιάξει μπάντα είναι να το κάνει άμεσα και χωρίς να βάζει φίλτρα και όρια. Να παίζει ακριβώς αυτό που νιώθει χωρίς να επηρεάζεται από τάσεις που διαμορφώνονται από τη μουσική βιομηχανία και διαρκούν για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Η άποψή μας για την επίδραση του internet στη μουσική είναι πως σίγουρα έχει βοηθήσει νέους και πιο άγνωστους καλλιτέχνες να ακουστούν ευκολότερα και γρηγορότερα σε όλο τον κόσμο. Από την άλλη πλευρά ωστόσο, οι ρυθμοί κατανάλωσης της μουσικής μέσω του διαδικτύου είναι τόσο γρήγοροι που το έργο των καλλιτεχνών αυτών είναι δύσκολο έως αδύνατο να αφομοιωθεί.

polaroid buffalo club 2023

Αν μπορούσαμε να μεταφερθούμε σε ένα μουσικό περιβάλλον του παρελθόντος αυτό θα ήταν Woodstock Festival, θέλει και ερώτημα;

Η πλέον παράξενη ατάκα που έχουμε ακούσει σε live μας είναιΩραία μουσική παίζουν αυτοί – σαν soundtrack από παλιά ελληνική ταινία με το Βουτσά” χαχα!

Θα ήταν τέλειο αν κάποτε συνεργαζόμασταν με την αυστραλέζικη indie εταιρεία Third Eye Stimuli, γιατί εκτός από το ότι μας αρέσει σχεδόν όλο το roster της, η αισθητική της ταιριάζει απόλυτα με τη δική μας.

Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίσαμε κατά την ενασχόλησή μας με τη μουσική ήταν αναμφισβήτητα ο covid, όπου έκανε την εμφάνιση του λίγο μετά την κυκλοφορία του πρώτου μας άλμπουμ και ακυρώσαμε κάποια σημαντικά live που είχαμε κλείσει για την παρουσίαση του δίσκου.

Ένα από τα καλύτερα albums που έχουν ποτέ γραφτεί είναι το “Revolver” των σκαθαριών.

Θα θέλαμε να έχουμε γράψει μουσική για οποιαδήποτε ταινία του Tarantino ή του Robert Rodriguez (εκτός από τα spy kids) γιατί μας αρέσει ο τρόπος που η μουσική πρωταγωνιστεί ουσιαστικά στις ταινίες των δυο συγκεκριμένων σκηνοθετών.

Ένα βιβλίο που μας συνεπήρε είναι το “Hollywood” του C.Bukowski.

Θεωρούμε ότι μια μπάντα πρέπει και οφείλει να έχει και να εκφράζει πολιτική άποψη από τη στιγμή που είναι μέρος μιας κοινωνίας, την οποία και επιθυμεί να εκφράζει μέσα από το έργο της. Τα πάντα είναι πολιτική, από τον τρόπο με τον οποίο είναι γραμμένο ένα ερωτικό τραγούδι μέχρι το πως και πόσο σεβόμαστε ή όχι τη φύση. Ο αλληλοσεβασμός πρέπει να είναι η αφετηρία της οποιασδήποτε υγιούς πολιτικής θέσης.

Αν -υποχρεωτικά- έπρεπε να κρατήσουμε μία στιγμή (ένα υπέροχο γεγονός) από την έως τώρα πορεία μας αυτό θα ήταν το πρόσφατο live session που κάναμε για το So Far Sounds. Μας άρεσε πολύ η λογική του αυτοσχέδιου live σε έναν random χώρο και το ότι μέχρι τελευταία στιγμή δε γνωρίζαμε πολλά γι’ αυτόν. Γνωρίσαμε και συνομιλήσαμε με υπέροχους ανθρώπους. Οι διοργανωτές ήταν εξαιρετικά βοηθητικοί και ο κόσμος που παρευρέθηκε στο event έδειχνε να απολαμβάνει τη μουσική μας με ευλαβική προσοχή. Αυτό το τελευταίο ίσως αποτελεί τη μεγαλύτερη καταξίωση για έναν καλλιτέχνη.

Η ερώτηση που ποτέ δε μας κάνουν, οπότε την ρωτάμε και απαντάμε μόνοι μας είναι:

-Πιστεύετε ότι το είδος μουσικής που έχετε επιλέξει βρίσκει ανταπόκριση στο ελληνικό κοινό;
-To είδος που παίζουμε δεν είναι τόσο δημοφιλές στην Ελλάδα, ωστόσο το κοινό στοιχείο μεταξύ Καλιφόρνιας – που έχει επηρεάσει τον ήχο μας και Ελλάδας είναι ο ήλιος. Πιστεύουμε ότι κάποιος οφείλει να δημιουργήσει αυτή την ατμόσφαιρα με τη μουσική του και επομένως να εκφράσει αρκετούς ανθρώπους που μένουν σε μια ηλιόλουστη χώρα.

 

Διαβάστε επίσης

SpeeditUp 21 with Alber Jupiter

Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024 21:15

SpeeditUp 21 with Λεμονοστίφελ (Lemonostifel)

Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2023 15:54

Polaroid Buffalo Club - Β-Movie Sundown (B-otherside Records, 2022)

Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2024 10:33