SpeeditUp21 with Remade!

Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023 10:52
Γράφτηκε από:

Remade είναι μια indie μπάντα από τη Χαλκίδα (όπου κατά σύμπτωση κρατά και το 1/4 της σκούφιας του Sliding Blackwards) και πρόσφατα κυκλοφόρησε τον δεύτερο δίσκο της με τίτλο It Was Us. Ο τελευταίος αποτελεί τον διάδοχο του David, που τα δύο μόνιμα μέλη (Νίκος Παπαγεωργόπουλος και Γιάννης Παπαθεοδώρου) κυκλοφόρησαν το 2017. Επ΄ευκαρία της κυκλοφορίας και πριν από τα επερχόμενα live τους, μάθαμε (μέσω του Speeditup 21) μερικές από τις επιλογές και τα θέλω τους. Διαβάστε παρακάτω:

Είμαστε οι Remadeτο όνομα μας το εμπνευστήκαμε (προέκυψε) τυχαία, ενώ προσπαθούσαμε να βρούμε κάτι μονολεκτικό και ήταν η ιδέα που δεν μας άρεσε λιγότερο…Στην πορεία απέκτησε μια βιωματική, εμπειρική διάσταση λόγω των συχνών αλλαγών στα μέλη του συγκροτήματος πέρα από τον κύριο πυρήνα της φωνής και της κιθάρας και το είδος της μουσικής που παίζουμε είναι…alternative indie rock.
Τρία συγκροτήματα που αγαπάμε πολύ είναιOasis-The Verve & Queen.
Ένα κομμάτι μας που πρέπει να ακούσετε είναι τοNow από τον δίσκο μας It was Us.
Τη θεματολογία μας για τους στίχους την αντλούμε κυρίως …τα ερεθίσματα μπορούν να είναι πολλά και διαφορετικά.. .Συνήθως όμως κοινό στοιχείο των κομματιών μας στιχουργικά είναι ο άνθρωπος, τα συναισθήματα, οι σκέψεις, οι φοβίες και ελπίδες του. Σ'ενα κοινωνικό, πολιτικό επίπεδο αρχικά και σ 'ένα πιο προσωπικό ανθρώπινο στη συνέχεια.
Την πρώτη φορά που ανεβήκαμε στη σκηνή για live…Στο After Dark στην Αθήνα πολλά χρόνια πίσω. Ανοίξαμε για ένα συγκρότημα και παίξαμε ένα σετ 30 λεπτών. Πέρα από την πίεση και το άγχος που ούτως ή άλλως υπήρχαν ήρθε να προστεθεί η παρουσία μιας δισκοκριτικού στο κοινο που είχε έρθει για να μας γνωρίσει... Το άγχος ήταν μεγάλο και νιώθαμε οτι όλα θα πάνε στραβά αλλά τελικά ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία και παίξαμε πραγματικά πολύ καλά!
Το ελληνικό μουσικό ραδιόφωνο (των FM) είναι…Το ραδιόφωνο νιώθω οτι στην πλειοψηφία του είναι δίπλα σε νέους καλλιτέχνες και στις εγχώριες αξιόλογες παραγωγές. Παράλληλα πιστεύουμε οτι υπάρχει ακόμη περιθώριο να ξεφύγουμε από τα playlists και να ακούγεται περισσότερο indie μουσική, όσο και το κοινό το υποστηριίζει φυσικά.
Θα θέλαμε κάποτε να παίξουμε live στο…Wembley Stadium, για προφανεις λόγους...αφού μιλάμε για ευχές γιατί να μην στοχεύσουμε στο απόλυτο;
Θα γουστάραμε να ήταν δική μας σύνθεση …πολλά είναι τα κομμάτια που θαυμάζουμε..ενδεικτικά θα αναφέρουμε το It's Alright, Ma (I'm Only Bleeding) του Bob Dylan
Ένα live που παραβρεθήκαμε -σαν θεατές- και μας «πήρε τα μυαλά», ήτανBlack Sabbath στη Μαλακάσα, αρκετά χρόνια πίσω.
Η συμβουλή μας σε όποιον σκέφτεται να φτιάξει μπάντα είναι…Να το σκεφτεί καλά... Η μουσική είναι έκφραση και επικοινωνία. Το να επιλέξεις συνειδητά να συνεργαστείς με άλλους μουσικούς θα πρέπει να προκύψει αβιάστα και φυσικά. Οι μεγαλύτερες μπάντες στην ιστορία της μουσικής ήταν στην πορεία τους δυσλειτουργικές, με έντονα στοιχεία ανταγωνισμού μεταξύ των μελών. Αυτη η συνύπαρξη της συνεργασίας και του πολέμου οδήγησε στο τέλος σε αριστουργήματα...Δεν μπορείς να εκβιάσεις τη χημεία μεταξύ διαφορετικών ατόμων, αλλά όταν αυτό προκύψει πρόκειται για κάτι μαγικό ..και το τελικό αποτέλεσμα ξεπερνά το άθροισμα των επιμέρους μερών αυτού.
Η άποψή μας για την επίδραση του internet στη μουσική είναι…Ειναι μια πραγματικότητα με πολλά θετικά και αρνητικά στοιχεία, στην οποία όλοι πρέπει να προσαρμοστούμε.
Αν μπορούσαμε να μεταφερθούμε σε ένα μουσικό περιβάλλον του παρελθόντος (χώρα, πόλη, περίοδο), αυτό θα ήταν...Στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα και τέλη '60s όπου κάποιες από τις μεγαλύτερες ροκ μπάντες δημιουργούσαν και μεγαλουργούσαν.

remade band 1
Η πλέον παράξενη ατάκα που έχουμε ακούσει σε live μας είναι…Αρκετά χρόνια πριν είχαμε κλείσει ένα live με ακουστικό set up σε ένα μικρό μπαρ στο κέντρο της Αθήνας. Ο τότε ντράμερ μας επέλεξε να μην έρθει λέγοντας μια δικαιολογία την τελευταιά στιγμή και βρεθήκαμε μισή ώρα πριν το live να προσπαθούμε να βρούμε κάποια λύση...εν τέλει επιστρατεύσαμε έναν φίλο που είχε έρθει να μας δει, κόψαμε 2 μικρά κλαδιά από ένα δέντρο έξω από το μαγαζί για μπαγκέτες και παίξαμε ζωντανά 1-1,5 ώρα χωρίς κανείς να καταλάβει τι είχε συμβει!
Θα ήταν τέλειο αν κάποτε συνεργαζόμασταν με…Είναι πολλοί οι καλλιτέχνες που έχουμε σε εκτίμηση και θα μας χαροποιούσε κάποια συνεργασία αλλά δεν έχουμε κάποιον συγκεκριμένο καλλιτέχνη ως στόχο.
Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίσαμε κατά την ενασχόλησή μας με τη μουσική…Η διατήρηση ενός σταθερού line up, οι διαπροσωπικές σχέσεις σ'ενα περιβάλλον με την πίεση της δημιουργίας.
Ένα από τα καλύτερα albums που έχουν ποτέ γραφτεί είναι τοLet it Be από τους Beatles.
Θα θέλαμε να έχουμε γράψει μουσική για ... Πολλές οι καλές ταινίες με τρομερή μουσική υπόκρουση, προσωπικά θα το θεωρουσα μεγάλη πρόκληση και τιμή να γράφαμε μουσική για κάποιο έργο του Έλληνα σκηνοθέτη Γιωργου Λανθιμου.
Ένα βιβλίο που μας συνεπήρε είναι το… the Old Man and the Sea του Hemingway.
Η περίοδος της καραντίνας του covid-19, για εμάς ήταν…Δημιουργική, συνθέσαμε ένα νέο δίσκο και βιντεοσκοπήσαμε ένα live στα Antart Studios παρουσιάζοντας νέες συνθέσεις.
Σε 10 χρόνια από τώρα θα θέλαμε σα μπάντα να…σ
υνεχίζουμε να γράφουμε μουσική και να εξελισσόμαστε συνθετικά και στιχουργικά.
Η ερώτηση που ποτέ δε μας κάνουν, οπότε την ρωτάμε και απαντάμε μόνοι μας είναι: …Τι σχέδια ;eχετε ως συγκρότημα για το αμεσο μέλλον... Πέρα από τον δίσκο It was Us που κυκλοφόρησε μέσα Ιανουαρίου 2023, πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση και του επόμενου δίσκου και ανυπομονούμε να τον μοιραστούμε...
Ευχαριστούμε!


Photos: from band's official Facebook Page

 

Διαβάστε επίσης

SpeeditUp 21 with Alber Jupiter

Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024 21:15

Pascal Comelade & The Limiñanas - Boom Boom (Because Music, 2023)

Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2024 10:31

Οι INNERSPEAKER μας παρουσιάζουν το "AION LIKE"

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2024 13:43