Επιστροφή για τον Badly Drawn Boy, μετά από 10 χρόνια!

Σάββατο, 04 Απριλίου 2020 17:46
Γράφτηκε από:

Ο Badly Drawn Boy ανακοίνωσε τα σχέδια για την κυκλοφορία του πρώτου νέου του άλμπουμ εδώ και μια δεκαετία. Με τίτλο Banana Skin Shoes, ο δίσκος θα κυκλοφορήσει στις 22 Μαΐου μέσω της AWAL.
Ο μουσικός αναφέρεται στο Banana Skin Shoes ως "μία πραγματικά προσωπική και ειλικρινή συλλογή τραγουδιών". Ο Άγγλος καλλιτέχνης (aka Damon Gough) το περιγράφει σαν "...πιθανότατα το πιο λαμπρό, πολύχρωμο, ζεστό, ειλικρινές, pop άλμπουμ που θα ακούσετε όλο το χρόνο”.
Ο Gough μοιράστηκε το ομώνυμο του δίσκου κομμάτι, καθώς και το συνοδευτικό βίντεο, σκηνοθετημένο από την Broken Antler. Προηγουμένως, οι BDB και Broken Antler συνεργάστηκαν για ένα νέο single, το πανέμορφο "Is This a Dream?", που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο και μπορείτε να δείτε παρακάτω. Αυτό το κομμάτι επίσης θα βρίσκεται στο νέο δίσκο.


Εξαιρώντας το έργο του σε soundtracks, το τελευταίο άλμπουμ του Gough ήταν το 2010, το It's What I'm Thinking Pt.1 – Photographing Snowflakes.
Παρακολουθήστε το βίντεο για το "Banana Skin Shoes" παρακάτω, ενώ μπορείτε επίσης να βρείτε το tracklisting του άλμπουμ.
Για το κομμάτι, ο Gough εξηγεί: «Το τραγούδι αυτό είναι ένα μουσικό κολάζ του χάους και του μπερδέματος που δείχνει τη γελοιότητα των στιγμών μέσα στις οποίες ζούμε. Ένα σκόπιμο καρτουνίστικo ηχητικό τσίμπημα στο μάτι, σε εκείνους στους οποίους δείχνουμε εμπιστοσύνη, αλλά αντ’αυτού λαμβάνουμε σταθερά κύματα παραπληροφόρησης και συνεχόμενες κακές αποφάσεις”.

Banana Skin Shoes Tracklist:
01. Banana Skin Shoes
02. Is This A Dream?
03. I Just Wanna Wish You Happiness
04. I’m Not Sure What It Is
05. Tony Wilson Said
06. You And Me Against The World
07. I Need Someone To Trust
08. Note To Self
09. Colours
10. Funny Time Of Year
11. Fly On The Wall
12. Never Change
13. Appletree Boulevard
14. I’ll Do My Best

Photo: from artist's official facebook page