Ο Roger Waters διασκευάζει παραδοσιακό Χιλιανό τραγούδι για την Ελευθερία!

Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 11:31
Γράφτηκε από:

Ο Roger Waters δε φοβήθηκε ποτέ να δείξει τα αληθινά συναισθήματά του, είτε μέσω της μουσικής του (τόσο ως μέλος των Pink Floyd όσο και στη solo καριέρα του) είτε μέσω δηλώσεων και πράξεων. Το επανέλαβε πρόσφατα με μία διασκευή στον ύμνο διαμαρτυρίας με τίτλο ‘The Right To Live In Peace’ (Το δικαίωμα να ζεις σε ειρήνη). Ο συνθέτης υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της παγκόσμιας ειρήνης καθ 'όλη τη διάρκεια της καριέρας του και το ξέσπασμα του COVID-19, δε μείωσε στο ελάχιστο τις επιδιώξεις του.
O Waters δημοσιοποίησε τη διασκευή στο «The Right To Live In Peace», που είναι ένα λαϊκό τραγούδι του 1971 που έγραψε και ερμήνευσε ο Victor Jara. Το κομμάτι γράφτηκε αρχικά ενάντια στη Χιλιανή δικτατορία της εποχής Pinochet. Η Jara, κατόπιν, δολοφονήθηκε από το καθεστώς Pinochet.
Πέρσι το τραγούδι έλαβε και πάλι εξέχουσα θέση στο λαό της χώρας, καθώς έγινε ένας ύμνος για τις διαμαρτυρίες που ξέσπασαν.
O Waters ανέφερε σχετικά με το τραγούδι: “Σας παρουσιάζω μια διασκευή στο τραγούδι του Victor Jara, «The Right To Live In Peace». Αυτό είναι αφιερωμένο στον λαό του Σαντιάγκο και του Κίτο και της Τζάφα και του Ρίο και του Λα Παζ και της Νέας Υόρκης και της Βαγδάτης και της Βουδαπέστης και οπουδήποτε υφίσταται κακό ο άνθρωπος,
Mε αγάπη, R

Photo: from artist's official facebook page

Διαβάστε επίσης

All Them Witches - Nothing As The Ideal (New West Records, 2020)

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020 11:59

Greg Dulli - Random Desire (Royal Cream, 2020)

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 18:19

SpeeditUp21 with Instant Boner

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 15:32