Έφυγε από τη ζωή ο Andy Gill των ιστορικών Gang of Four Caitlin Mogridge

Έφυγε από τη ζωή ο Andy Gill των ιστορικών Gang of Four

Κυριακή, 02 Φεβρουαρίου 2020 12:14
Γράφτηκε από:

Ένα πολύ δυσάρεστο νέο μας επιφύλασσε η χτεσινή ημέρα. Ο Andy Gill, ιδρυτής και κιθαρίστας των ιστορικών post-punk, τεράστιων Gang Of Four, πέθανε σε ηλικία 64 ετών. Το νέο ανακοινώθηκε μέσω των social media της μπάντας και σκόρπισε θλίψη στους οπαδούς της μπάντας που ήταν ενεργή μέχρι και τις μέρες μας. «Ο καλός μας φίλος και εκλεκτός ηγέτης μας πέθανε σήμερα. Το αντισυμβατικό του καλλιτεχνικό όραμα και η αφοσίωση στους στόχους του ήταν ένα γεγονός που κράτησε μέχρι το τέλος, ακούγοντας νέες μίξεις κομματιών και προγραμματίζοντας τη νέα περιοδεία από το κρεββάτι του νοσοκομείου» ανέφεραν μεταξύ άλλων τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας μέσω της ανακοίνωσης. Δεν δόθηκε κάποια επίσημη αιτία θανάτου.
Υπήρξε μεγάλη επιρροή για πολλές μπάντες (Nirvana, Fugazi, Red Hot Chili Peppers, R.E.M απλώς μερικές από αυτές) ενώ και το ιδιαίτερο κιθαριστικό του στυλ επηρέασε πολλούς κιθαρίστες, πολλών γενιών μετά τη δική του. Σε ηλικία μόλις 20 χρόνων, ο εκ Μάντσεστερ προερχόμενος Andy, ίδρυσε τους Gang of Four, που κυκλοφόρησαν σπουδαίους δίσκους, ειδικότερα στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και καθ’όλη τη δεκαετία του 1980. Προεξέχοντα των σπουδαίων άλμπουμ, ήταν ασφαλώς το ντεμπούτο τους Entertainment!(1979) αλλά και το Solid Gold του 1981. Η μπάντα (με διαφορετική σύνθεση) έμεινε ενεργή μέχρι τις μέρες μας, με τελευταία κυκλοφορία το Happy Now του 2019.
Εμείς αισθανόμαστε τυχεροί που έστω και με την νέα σύνθεση είχαμε την ευκαιρία να τους δούμε από κοντά σε μία από τις τελευταίες τους επισκέψεις στη χώρα μας, το 2016 στο Fuzz Club (ενώ μόλις λίγους μήνες νωρίτερα, μέσα στο 2019, μας είχαν ξαναεπίσκεφθει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη). Διαβάστε σχετικά εδώ.
Εδώ και η σχετική ανακοίνωση στο facebook
Αναπαύσου εν ειρήνη, Andy.

Photo: Caitlin Mogridge/Redferns, via Getty Images

Διαβάστε επίσης

Greg Dulli - Random Desire (Royal Cream, 2020)

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 18:19

Νέα δουλειά από την Etten!

Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020 14:21