Νέο άλμπουμ από τους CHICKN! Το όνομα αυτού: "Bel Esprit"!

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 10:44
Γράφτηκε από:

Οι CHICKN με μεγάλη χαρά παρουσιάζουν το τρίτο τους album με τίτλο "Bel Esprit" που κυκλοφόρησε σε LP, CD και Digital album στις 18 Οκτωβρίου από την Inner Ear.
To “Bel Esprit” είναι ένα acid pop album 33 λεπτών που περιέχει 9 τραγούδια εξαιρεμένα από genres και περιττούς συμβιβασμούς. Ηχογραφήθηκε από τον Μάρτιο ως τον Ιούνιο του 2019 με ηχολήπτες τον Νίκο Τριανταφύλλου και τον Ηρακλή Βλαχάκη σε παραγωγή Άγγελου Κράλλη και CHICKN. Ιστορίες αγάπης διαθέσιμες προς ψηλάφηση, οικείες φωνές που τραγουδούν αλλόκοτα λόγια και κοσμικούς σκοπούς, διαστημικά grooves και τροπικά vibes είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που θα συναντήσετε μέσα σε αυτόν τον δίσκο.
Το "Bel Esprit" είναι το πρώτο και τελευταίο άλογο κούρσας των CHICKN, μία περισυλλογή πάνω στην απουσία και την πρόοδο. Το bel esprit (πνευματώδες) μέχρι σήμερα το αντιλαμβανόταν κανείς μόνο όταν αυτό είχε ήδη χαθεί, αλλά τώρα υπάρχει η φανταστική ευκαιρία να το ζήσετε σε πραγματικό χρόνο.
Κυκλοφόρησε στις 18 Οκτωβρίου σε LP/CD/Digital Album και είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία εδώ
Ακούστε το κομμάτι "She'll Be Apples" παρακάτω ή στο soundcloud
Παρακαλούμε ακούστε το δυνατά σε stereo!

Bio
Οι CHICKN είναι μια Αθηναϊκή ροκ μπάντα που δημιουργήθηκε το 2012. Ορμώμενη από ειλικρινή περιέργεια και πάθος για την ψυχεδελική μουσική, η μπάντα άρχισε τις εντατικές συναυλίες, χωρίς προηγούμενη δισκογραφία, αναφορές στον τύπο ή συγκεκριμένο λόγο, και έχτισε μια δυναμική στην αθηναϊκή live σκηνή, κυρίως από στόμα σε στόμα. Από τότε, έχουν περάσει επτά χρόνια πειραματισμού, εκρηκτικών εμφανίσεων, τριών EPs, δυο δίσκων και δεκάδων εναλλασσόμενων μελών, οι οποίοι διαμόρφωσαν, αναμόρφωσαν και επαναπροσδιόρισαν τους CHICKN.
H παραπάνω διαδικασία οριοθετήθηκε από το πρώτο τους ομώνυμο διπλό LP ενώ, για τις ανάγκες του δεύτερου LP τους, “WOWSERS!”, το line-up των CHICKN άλλαξε και απέκτησε την τωρινή πενταμελή του μορφή που το ηχογράφησε στο στούντιο και το υποστήριξε σε όλες τις συναυλίες εντός και εκτός Ελλάδας.

Ty Segall Chickn The Bonnie NettlesGagarin205 2018 15

Οι CHICKN στην Ευρώπη έχουν συνεχή παρουσία έχοντας κάνει τέσσερα ευρωπαϊκά τουρ σε Ελλάδα, Τουρκία, Βαλκάνια, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Γαλλία, Ισπανία, Ολλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο. Τον Ιούνιο του 2019 έπαιξαν ζωντανά στο ετήσιο πάρτι του ACNE Film στις Κάννες. Αυτό το διάστημα, σχεδιάζουν την πέμπτη περιοδεία τους στα πλαίσια της κυκλοφορίας του νέου τους δίσκου Bel Esprit, ο οποίος κυκλοφορεί στις 18 Οκτωβρίου από την Inner Ear Records.

Ty Segall Chickn The Bonnie NettlesGagarin205 2018 12

CHICKN (αυτή τη στιγμή) είναι:
Άγγελος Κράλλης: κιθάρα, συνθεσάϊζερ, φωνητικά
Παντελής Καρασεβδάς: τύμπανα
Άξιος Ζαφειράκος: μπάσο, φωνητικά
Χρήστος Μπεκίρης: κιθάρα, συνθεσάϊζερ, φωνητικά
Ντoν Σταυρινός: πνευστά, κρουστά

Photos: v_era (CHICKN live @ Gagarin205, 16.06.2018)