Έφυγε από τη ζωή η Kim Shattuck (The Muffs, Pandoras) Carl Pocket

Έφυγε από τη ζωή η Kim Shattuck (The Muffs, Pandoras)

Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019 14:50
Γράφτηκε από:

Η Kim Shattuck, τραγουδίστρια και κιθαρίστρια των The Muffs, γνωστή και από τους Pandoras αλλά και από ένα μικρό πέρασμα από τους Pixies (το 2013, αντικαθιστώντας την Kim Deal), πέθανε σε ηλικία 56 ετών. Η καλλιτέχνης έδωσε έναν αγώνα διάρκειας δύο ετών με την αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS), σύμφωνα με τον σύζυγό της Kevin Sutherland, ο οποίος μοιράστηκε την είδηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.
"Το πρωί, η αγάπη της ζωής μου έφυγε ειρηνικά στον ύπνο της μετά από έναν αγώνα δύο χρόνων με την ALS", είπε. «Είμαι ο άνθρωπος που είμαι σήμερα εξαιτίας της. Θα ζήσει μέσω όλων μας μέσα από τη μουσική της, τις κοινές μνήμες μας και το άγριο, δημιουργικό πνεύμα της."
Η Shattuck ξεκίνησε τη μουσική της σταδιοδρομία με τους The Pandoras, πριν από τη δημιουργία των The Muffs το 1991. Οι Muffs κυκλοφόρησαν το ομώνυμο ντεμπούτο τους το 1993 και επανενώθηκαν το 2004 για το έκτο studio album τους, το Whoop Dee Doo του 2014. Η μακροχρόνια συνεργάτης της και συνοδοιπόρος της στους Muffs, Melanie Vammen, ανέφερε ότι η "καρδιά της ράγισε για πάντα από το χαμό της Kim Shattuck".
Σε δήλωση, στη σελίδα της στο Facebook, η μπάντα, ανέφερε: “Είμαστε στην πολύ λυπηρή θέση να ανακοινώσουμε το θάνατο της αγαπημένης μας φίλης και συνεργάτιδας Kim Shattuck. Εκτός από σπουδαία τραγουδοποιός, rock κιθαρίστρια και εξωπραγματική τραγουδίστρια, η Kim ήταν μία πραγματική δύναμη της φύσης. Ενώ πάλευε με το ALS, η Kim ανέλαβε την παραγωγή του τελευταίου μας άλμπουμ, επιβλέποντας όλα τα στάδια δημιουργίας του. Ήταν η καλύτερη φίλη μας και το να παίζουμε τα τραγούδια της ήταν μεγάλη τιμή. Αντίο Kim. Σε αγαπάμε πολύ περισσότερο απ’όσο μπορούμε να εκφράσουμε με λόγια”.
Δήλωση έκανε και ο Joe Armstrong (Green Day), αναφέροντας: “Η Kim ήταν μία από τις αγαπημένες μου τραγουδοποιούς. Τον πρώτο δίσκο των Muffs τον ακούγαμε συνεχώς ενώ γράφαμε το Dookie. Θα ακούμε αυτή την rock’n’roll κραυγή από τον παράδεισο”.
Δείτε και ακούστε δύο στιγμές από την καριέρα της:


Photo: Carl Pocket