"Έφυγε" ο David Berman (Silver Jews, Purple Mountains) Gary Wolstenholme/Redferns/Getty Images

"Έφυγε" ο David Berman (Silver Jews, Purple Mountains)

Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2019 15:23
Γράφτηκε από:

Ένα ακόμα δυσάρεστο νέο για τον κόσμο της μουσικής, και πλέον πρέπει να το συνηθίσουμε. Εγκατέλειψε τα εγκόσμια ο ποιητής, τραγουδοποιός και δημιουργός καρτούν, David Berman. Ο Berman ήταν ευρύτατα γνωστός από τα projects Silver Jews και Purple Mountains και άφησε χτές την τελευταία του πνοή σε ηλικία 52 ετών, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα αιτία του θανάτου του.
Αρχικά έγινε γνωστός με τους indie rockers Silver Jews, μπάντα που δημιούργησε με τα τους Stephen Malkmus και Bob Nastanovich των Pavement. Η μπάντα κυκλοφόρησε 6 στούντιο άλμπουμ από το 1994 μέχρι και το 2008, σπάνια όμως έκανε περιοδείες ή live εμφανίσεις (με εξαίρεση τα τελευταία χρόνια της ύπαρξης τους όπου έκαναν κάποιες περιοδείες, όπως το 2006 για την προώθηση του άλμπουμ Tanglewood Numbers).
Μία δεκαετία μετά εμφανίστηκε ξανά με τους Purple Mountains με τον ομώνυμο δίσκο να κυκλοφορεί μόλις πριν λίγες ημέρες (12 Ιουλίου) με εξαιρετικές κριτικές και τα κομμάτια “All My Happiness Is Gone” και “Maybe I’m the Only One for Me” ήδη να ξεχωρίζουν. Στα σκαριά ο Berman είχε και μια αμερικάνικη περιοδεία, που θα ξεκινούσε μόλις το Σάββατο από τη Νέα Υόρκη και θα έληγε στις 23/9, στο Λος Άντζελες.
Ακούστε παρακάτω δύο από τα χαρακτηριστικότερα τραγούδια της πανέμορφης και περιπετειώδους καριέρας του.

Photo: Gary Wolstenholme/Redferns/Getty Images