Νέο single από τον δίσκο των Tinariwen που έρχεται τον Σεπτέμβριο P.D'76

Νέο single από τον δίσκο των Tinariwen που έρχεται τον Σεπτέμβριο

Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019 09:44
Γράφτηκε από:

Τον περασμένο μήνα οι Tinariwen ανακοίνωσαν το νέο τους άλμπουμ, το οποίο θα έχει τον τίτλο “Amadjar”. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του είναι η 6η Σεπτεμβρίου 2019 μέσω της ANTI-Records. Τώρα, η μπάντα δίνει στην δημοσιότητα ένα ακόμα κομμάτι από το νέο έργο τους, το δεύτερο μετά το Taqkal Tarha, με τίτλο Zawal.
Το νέο single έχει γραφτεί από τον Abdallah Ag Alhousseyni, σχετίζεται με την πρώτη φορά που είδε ηλιακή έκλειψη και σε αυτό συμμετέχει ο μεγάλος (Bad Seed) Warren Ellis αλλά και οι Noura Mint Seymali και Jeiche Ould Chighaly. Η μουσική τους, γενικότερα αλλά και ειδικότερα στο συγκεκριμένο κομμάτι, είναι πολύ πιο κοντά απ’όσο θα περίμενε κανείς από μπάντα από το Μάλι, προς το ψυχεδελικό rock της Αμερικής.
Σε μια δήλωση για το κομμάτι, η μπάντα ανέφερε: “Οι περισσότεροι άνθρωποι τρομοκρατούνται και πιστεύουν ότι είναι η στιγμή της τελευταίας κρίσης, αλλά ο αφηγητής παραμένει ατάραχος και συνεχίζει να προχωρά μέσα στην έρημο”
Ακούστε το κομμάτι:


H μπάντα ανακοίνωσε επίσης Αμερικάνικη περιοδεία για το φθινόπωρο, σε μία από τις συναυλίες τους δε (στο Los Angeles) θα «ανοίξουν» για τους Vampire Weekend. Μετά τις εμφανίσεις στην Αμερική, επιστρέφουν να…τελειώσουν τη δουλειά με την Ευρωπαϊκή περιοδεία τους (εμείς τους είδαμε στο Plissken, στο τέλος Ιουνίου) με live σε Γαλλία, Δανία, Ιρλανδία, Αγγλία

._

Photo: P.D'76