Συνεργασία του Bonnie “Prince” Billy με τον Bryce Dessner (National). Τον Αύγουστο κυκλοφορεί το άλμπουμ τους

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019 10:43
Γράφτηκε από:

Είναι γνωστό πως τα μέλη των National, δεν κάθονται σε ησυχία. Ένα από αυτά, ο πολυοργανίστας Βryce Dessner (αδερφός του Αaron, επίσης μέλους της μπάντας) συνεργάστηκε με τον Bonnie "Prince" Billy (γνωστό και ως Will Oldham) αλλά και με το σύγχρονο κλασσικό συγκρότημα The Eighth Blackbird, για τη δημιουργία ενός άλμπουμ. Τίτλος αυτού: When We Are Inhuman και πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 30 Αυγούστου.
Ο δίσκος θα περιέχει οκτώ συνθέσεις με το The Eighth Blackbird συγκρότημα να δημιουργεί νέες εκτελέσεις τραγουδιών του Oldham αλλά και των «Murder Ballades» του Dessner (από τη συνεργασία του με τους The Eighth Blackbird το 2015, για το άλμπουμ Filament).
Επίσης θα περιέχει τραγούδια εμπνευσμένα από τον Sufjan Stevens και τον Julius Eastman. Για τον Eastman, περιέχεται ζωντανή εκτέλεση του “Stay On It”, φόρος τιμής προς τον καλλιτέχνη που απεβίωσε το 1990. Σε όλο το LP, υπάρχει σαφής επιρροή από ευρύ φάσμα Αμερικάνικης μουσικής παράδοσης, folk, americana αλλά και πιο avant-garde στοιχεία.
TRACKLIST:
01 “Stay On It”
02 “New Partner”
03 “Beast For Thee”
04 “Down In The Willow Garden”
05 “One With The Birds”
06 “Banks Of Red Roses”
07 “Underneath The Floorboard”
08 “When Thy Song”
Το πρώτο single από το άλμπουμ είναι remake του "Beast for Thee" του Oldham και του Matt Sweeney (των Chavez) από το άλμπουμ Superwolf του 2005.
Ακούστε το κομμάτι παρακάτω, με πλουσιότερη ενορχήστρωση απο το πρωτότυπο!

 

Ιδού και το πρωτότυπο: