Νέο lyric video από τους Μind Departure: “Confrontation”

Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019 09:09
Γράφτηκε από:

 

Οι Αθηναίοι alternative rockers Mind Departure στις αρχές Νοεμβρίου παρουσίασαν το τελευταίο τους album “Something’s Rotten In The State” στο Θέατρο Φούρνος, φτιάχνοντας μία μουσικό-θεατρική παράσταση μέσα από την οποία αφηγηθήκαν μία ιστορία με αρχή, μέση και τέλος. Μέσα από μία ιδιαιτέρως πολύπλοκη, αλλά ενδιαφέρουσα διαδικασία, προκύπτει και το Live Lyric Video που μας παρουσιάζουν σήμερα, για το κομμάτι με τίτλο “Confrontation”. Δεν πρόκειται για κάτι απλό, καθώς όλα τα στιγμιότυπα είναι βιντεοσκοπημένα από την παράσταση – παρουσίαση. Η ανατριχιαστική - σχεδόν καθηλωτική εισαγωγή με τον μονόλογο της Μαγδαληνής Σιώζου, αποκαλύπτει από τα πρώτα λεπτά την αναμέτρηση που θα ακολουθήσει.

 Το “Something’s Rotten In The State” κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2018 και είναι ένα concept album που περιλαμβάνει δεκατέσσερα μουσικά κομμάτια που ξεδιπλώνουν την ιστορία ενός «ξεχωριστού» ανθρώπου. Μια ιστορία οικεία - ένα ημερολόγιο κάποιου που ονειρεύεται την αλλαγή και τολμάει να δράσει, παλεύοντας με τα κοινωνικά κατεστημένα, την άνοδό του, τη φθορά που επιφέρει η εξουσία, την προδοσία, την πτώση και τη θυσία. Οι Mind Departure επιλέγουν αυτόν τον τρόπο να εξωτερικεύσουν συναισθήματα και κοινωνικούς προβληματισμούς.

minde departure video2

Με μουσική, που ανήκει στο ευρύ φάσμα του αγγλόφωνου alternative rock, και έχει ως βάση delay πλέγματα στις κιθάρες, bass lines εμπλουτισμένες με εφφέ, rhythm section δεμένο και γεμάτο ενέργεια, και φωνητικές γραμμές με έντονο λυρισμό και χρώμα. Δεν οριοθετούν τη μουσική σε αυστηρά πλαίσια, αντίθετα, είναι διατεθειμένοι να ανακατέψουν επιρροές από διαφορετικά είδη και να τις δέσουν αρμονικά. Εκεί είναι η ουσία τους.

Η ιστορία των Mind Departure έχει ήδη ξεκινήσει και μας την αφηγούνται μέσα από το θέατρο και τη μουσική. Ξετυλίξτε το κουβάρι του “Something’s Rotten In The State” προκειμένου να αισθανθείτε το δέσιμο με τη μπάντα επί σκηνής, καθώς τα παιδιά το φθινόπωρο, θα ανεβάσουν ξανά την μουσική παράστασή τους.

mind departure video1

 Στο video συμμετέχει και η Μαγδαληνή Σιώζου ως αφηγήτρια και χορεύτρια.

Video Editing: Δημήτρης Μάκρης

Camera Operators: Φώτης Φωτίου – Νάσος Πολυζωίδης

Ακολουθείστε τους Mind Departure:

FB - www.facebook.com/minddeparture/

BandCamp - https://minddeparture.bandcamp.com
Web Site - www.minddeparture.com/