Ο Morrissey «σπάει» το μποϊκοτάζ του, και επιστρέφει στον Καναδά. Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες. www.irishtimes.com

Ο Morrissey «σπάει» το μποϊκοτάζ του, και επιστρέφει στον Καναδά. Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες.

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019 11:10
Γράφτηκε από:

Ο Morrissey ανακοίνωσε νέα περιοδεία στον Καναδά, μία περιοδεία που θα σημάνει την επιστροφή του μετά από δεκαπέντε χρόνια ηθελημένης απουσίας. Τα προηγούμενα χρόνια είχε κάνει μποϊκοτάζ στη χώρα, υποσχόμενος να μην παίξει ποτέ στον Καναδά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κυνήγι φώκιας που εξακολουθεί να εμφανίζεται εκεί. Όμως, πέρυσι δήλωσε πως αισθάνθηκε ότι το μποϊκοτάζ δεν είχε επιτύχει πολλά και ότι προτιμούσε να παίξει και στη συνέχεια να δωρίσει χρήματα σε καναδικές φιλανθρωπικές οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων.
Σε μία ανάρτηση του στο MorrisseyCentral, τον περασμένο Σεπτέμβριο έγραψε:“Η απόφασή μου να γυρίσω στον Καναδά μετά από περίπου δεκαπέντε χρόνια διαμαρτυρίας ενάντια στον άγριο και νεαντερντιανό κυνήγι φώκιας και τον τρόπο με τον οποίο θανατώνονται τα έμβρυά τους, πάρθηκε εξ’ολοκλήρου επειδή η στάση μου τελικά δεν ήταν χρήσιμη και δεν βοήθησε κανένα”.
Συνέχισε λέγοντας: “Η φωνή μου πνίγηκε από την ανελέητη ταλάντευση των αιχμηρών ακόντιων που συνθλίβουν τα κεφάλια των μωρών. Στην επιστροφή μου στον Καναδά, αισθάνομαι ότι θα είμαι πιο χρήσιμος, πραγματοποιώντας σημαντικές δωρεές σε ομάδες προστασίας ζώων σε κάθε πόλη που παίζω. Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί οργανισμοί αυτού του είδους στον Καναδά".
Μετά από αυτή την απόφαση, διάφορες συναυλίες ανακοινώθηκαν στην αχανή χώρα του Αμερικάνικου Βορρά. Αυτές θα λάβουν χώρα τον Απρίλιο και θα περιλαμβάνει επισκέψεις στο Βανκούβερ (15/4), το Κάλγκαρι (17/4), το Έντμοντον (18/4), το Σάσκατουν (20/4), Γουίνιπεγκ (22/4) και φυσικά το Τορόντο (26-27/4) και το Μόντρεαλ (29/4)!

Τελικά, ίσως τα 15 χρόνια να είναι πολλά για να καταλάβεις ότι δε βοηθάς έτσι. Τελικά, ίσως και αυτό το θέμα με το μποϊκοτάζ (που συζητιέται συχνά και για άλλα μέρη) σε σχέση με τη μουσική να μη δουλεύει και πολύ σπουδαία και ίσως οι τελευταίοι που θίγονται να είναι αυτοί τους οποίους αντιμάχεσαι. Η μουσική (ίσως περισσότερο από κάθε τι άλλο) έχει και άλλους τρόπους να περάσει τα μηνύματά της και να δώσει τις μάχες της.

Photo: www.irishtimes.com

Διαβάστε επίσης