Νέο φωτογραφικό project για την τελευταία εμφάνιση των Beatles Wikimedia Commons

Νέο φωτογραφικό project για την τελευταία εμφάνιση των Beatles

Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2019 11:16
Γράφτηκε από:

Ένα πρωτοποριακό παγκόσμιο έργο χρειάζεται τη βοήθεια του κόσμου, για την προμήθεια φωτογραφιών για ένα μοναδικό αρχείο που θα γιορτάζει τα 50 χρόνια από το περίφημο τελευταίο live των Beatles.
Στις 30 Ιανουαρίου 1969, οι Λονδρέζοι κινούνταν όπως στη συνήθη καθημερινή τους ζωή, σε μια κατά τα άλλα προβλέψιμη ημέρα. Αλλά όσοι περπατούσαν έξω από την έδρα της Apple Records, γύρω στο μεσημέρι, θα γίνονταν μάρτυρες ενός μουσικού γεγονότος που θα έμενε στην ιστορία. Θα έβλεπαν την τελευταία ζωντανή εμφάνιση των Beatles.
Για να τιμήσει την 50ή επέτειο αυτού του καινοτόμου θεάματος, η Photobox ξεκινά τη δημιουργία ενός έργου με τίτλο “Oι Beatles του λαού” (The People’s Beatles). Στόχος είναι να συγκεντρωθούν φωτογραφίες του συγκροτήματος, τραβηγμένες από τους οπαδούς, που θα μετατραπούν σε μια φωτογραφική βιογραφία, με 500 ακυκλοφόρητες εικόνες αλλά και ιστορίες ειπωμένες από την πλευρά των φίλων του συγκροτήματος. Επίσης, στο έργο αυτό εμπλέκεται ο διάσημος και με πολλές πωλήσεις στο ενεργητικό του συγγραφέας Barry Miles, ο οποίος είναι και ο βιογράφος του Paul McCartney, ο οποίος θα συνεισφέρει και με γραπτή αφήγηση.
Η κυκλοφορία του συγκεκριμένου άλμπουμ έχει καθοριστεί για το Μάιο. Οι οπαδοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτό το έργο “μιας ζωής”, μπορούν να υποβάλουν τις φωτογραφίες και τις αναμνήσεις τους μέχρι τις 15 Μαρτίου 2019. Σε περίπτωση λοιπόν που… ήσασταν εκεί, ή που βρέθηκαν στα χέρια σας φωτογραφίες από το γεγονός αλλά και για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το photobox.co.uk.

 Photo: The Beatles performing in 1964.Wikimedia Commons