Νέος δίσκος για τους Cranberries, ο τελευταίος με τη φωνή της Dolores O' Riordan GUILLAUME SOUVANT / AFP/GETTY IMAGES

Νέος δίσκος για τους Cranberries, ο τελευταίος με τη φωνή της Dolores O' Riordan

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019 11:26
Γράφτηκε από:

Στις 15 Ιανουαρίου 2018, η τραγουδίστρια των Cranberries, Dolores O’Riordan έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 46 ετών. Λίγο πριν το θάνατο της, αυτή και η υπόλοιπη μπάντα πρόλαβαν να τελειώσουν την προηχογράφηση αρκετών καινούριων κομματιών. Τώρα, ήρθε η ώρα να τα κυκλοφορήσουν σαν το όγδοο και τελευταίο άλμπουμ των Cranberries.
Ο δίσκος που θα έχει τον εύστοχο τίτλο In The End, πρόκειται να κυκλοφορήσει από την BMG στις 26 Απριλίου. Παραγωγός θα είναι ο επί μακρόν συνεργάτης τους Stephen Street και θα περιέχει 11 νέες συνθέσεις.
Ο κιθαρίστας της μπάντας Noel Hogan, ενθυμούμενος τις πρώτες μέρες δημιουργίας του νέου άλμπουμ, δήλωσε: «Η Dolores είχε τόσο ενθουσιασμό και ενέργεια από την προοπτική κυκλοφορίας νέου δίσκου και από την επιστροφή στα live και τις περιοδείες».
Έκανε όμως αναφορά και στο πόσο δύσκολο ήταν να ολοκληρώσουν τον δίσκο αυτό, μετά το θάνατο της: «Ξέραμε πως αυτός θα έπρεπε να είναι ένας από τους καλύτερους-αν όχι ο καλύτερος- δίσκος των Cranberries, όσο αυτό ήταν εφικτό να γίνει. Η ανησυχία μας ήταν ότι αν φτιάχναμε ένα όχι τόσο υψηλού επιπέδου έργο, θα καταστρέφαμε το θρύλο που έχτισαν οι Cranberries. Μόλις ακούσαμε καλά όλα τα demos που είχαμε δουλέψει με την Dolores και καταλάβαμε ότι έχουμε ένα πολύ δυνατό υλικό, ξέραμε πως το να τα κυκλοφορήσουμε θα ήταν σωστό και ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε την Dolores».
Η μητέρα της O’ Riordan, Eileen, δήλωσε: «Μου λείπει φρικτά, ειδικά σήμερα (σ.σ. : 15 Ιανουαρίου 2019), και το ίδιο αισθάνεται όλη η οικογένεια. Δεν μπορώ, κατόπιν αυτού, να φανταστώ έναν πιο ταιριαστό τρόπο να τιμήσουμε τη μνήμη της, στην πρώτη επέτειο από το θάνατο της, από  την κυκλοφρία ενός τελευταίου άλμπουμ από τη μπάντα της».
Σαν προπομπό του In The End, οι Cranberries, κυκλοφόρησαν το πρώτο single, All Over Now. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το artwork και τη λίστα των τραγουδιών του.

the cranberries in the end new album final
In The End:
01. All Over Now
02. Lost
03. Wake Me When It’s Over
04. A Place I Know
05. Catch Me If You Can
06. Got It
07. Illusion
08. Crazy Heart
09. Summer Song
10. The Pressure
11. In The End